E pa super,nesto novo da naucimo...https://www.vutra.org/forums/unutrašnje-uzgajanje.23/,ovde otvori temu pa mozes slobodno da se raspises sto bi se reklo,nove stvari su uvek dobrodosle...ne bih da pisem ovde...
I sta mislis Honda sta je tu najbolje uraditi,prvo mora da smanji vlagu i zalivanje to je osnovno,e sad zavisi koliko je ta pljesan otisla duboko u zemlji.Dali bih pilo vodu recimo da se bioza pazljivo razgne i sa svim korenom presadi u novi sustrat.samim time zahvati i sve sto raste u njoj!
Mislim da je to najbolje resenje nego leciti..jer to niko ne zna koliko je duboko otislo i zahvatilo korene samo mozemo da nagadjamo...I sta mislis Honda sta je tu najbolje uraditi,prvo mora da smanji vlagu i zalivanje to je osnovno,e sad zavisi koliko je ta pljesan otisla duboko u zemlji.Dali bih pilo vodu recimo da se bioza pazljivo razgne i sa svim korenom presadi u novi sustrat.
Sastrugat gornji sloj zemlje, pojačat ventilaciju i dignut temperaturuI sta mislis Honda sta je tu najbolje uraditi,prvo mora da smanji vlagu i zalivanje to je osnovno,e sad zavisi koliko je ta pljesan otisla duboko u zemlji.Dali bih pilo vodu recimo da se bioza pazljivo razgne i sa svim korenom presadi u novi sustrat.
Mozda zato i zute a izgleda kao da je zima korijenu a mozda i biljci. A sto kaze iznad lulu mozda je i ogladnila. Jer sto su veci luxi, to jest... sto je jace svjetlo one brze troše hranu i mogu vise pojesti. Digni temparaturu nocnu bar na 19-20 ako mozes.. Jer ni svaka biljka ne reaguje isto na temparature. Cini mi se kao sredina cvjetanja imaju one jos zivota i udebljati se. A ako nastave gubiti listove to je bed.zemlja mi dosta dugo drzi vlagu
Jel ljubičasto/purpule, ili žuto? Meni ono izgleda kao problem s P, bar prema ovom sta vidim na slicidrugari ajd dok cekam mentora da cujem jos koje misljenje. pocelo je da zuti lisce na obe biljke pre 2 nedelje, na jednoj je to stalo a druga izgleda sve gore. temp 17-24C djubrivo biotabs, dodavao im bactrex i orgatrex pre pocetka problem i radio loli. zemlja mi dosta dugo drzi vlagu zalivene su pre 7 dana i jos je vlazna zemlja.
Kad nece da pije i jede, ja radim flash. Deluje kao skolski primer nedostatka P, ali mislim da ne bi pomoglo ni da pojacas P sobzirom da nece da pije. Proveri Ph, i pretpostavljam da flash ne bi skodiozemlja mi dosta dugo drzi vlagu zalivene su pre 7 dana i jos je vlazna zemlja.
Slika crva bi pomogla, ali tako rano moguće je da su oni mali crvići koji su ustvari larve fungus gnatova.Pojavili su mi se mali beli kao crvici velicine par mm a biljka je tek posadjena velicine je sada 7 cm
Sta da radim ?