Dobro, tu si u pravu, sto se tiče substrata, da, on košta 15 eura 50lit, no pored coco a i b su ti potrebni i ostali suplimenti i uz to još haj riktaj pH i EC( u neku ruku EC nije ni važno podešavati).. Isto nije bitno dal Canna-u koristiš ili atami (ili nešto treće), naravno da možeš izvući samo grow sa a-b produktima, ali to se isto odnosi na finalni urod, drugačije to sve izgleda kada imaš čitavu paletu na raspolaganju..
I moj post se nije općenito odnosio na substrat, već na to da je kultivacija kanabisa u kokosu pak za naprednije growere, i vrlo brzo se mogu greške napraviti, i da, u pravu si coco a i b nisu skupi, na to nisam ni mislio, već sam mislio na "biotab" produkte (jer 99% growera ovde na forumu growaju sa biotabovima u kokosu), jer da sam ciljao na cannu, an, atami, ghe, već bi mu preporučio 2-3 komponentna đubriva sa automatskom korekcijom pH-a..
Jer izračunaj koliko te izađe kompletan paket biotabsa sa boosterima i tkd, a koliko npr košta Canna Coco A i B sa canazymom i pk boostom..
Opet, korekcija pH-a, ppm-a (ec), flušanje substrata ako je čisti coco grow (ipak je to vrsta hydro growa).. to je previše inputa za početnika, lakše je organski uzgajati svakom početniku, o cijenama se pak može voditi diskusija do sutra..