Pozdrav ljudi. Potrebna mi je pomoc, ovo mi je prvi grow. Ovo je puna treca nedelja kako cvetaju a do kraja prve nedelje bile su u dvoristu, dok sam napravio box i bile su savrsene. Drugog i treceg dana u boxu je temperatura dostizala i do 31-32 stepena, nisam mogao da je snizim jer je box na tavanu a ta dva dana su bila prilicno suncana i vruca, pa je vazduh koiji je trebao da hladi sijalicu kroz cooltub vec bio vruc. Da dodam, noci su tada bile oko 15-16 stepeni. Medjutim one su i dalje izgledale dobro, kako i pre boxa ali sam se bojao da ce ih razlika u temperaturi stresirati pa sam napravio viseci abazur od aluminijumske folije u kojem je bila kvocka od 250w, da bi grejala preko noci a ne zracila svetloscu. I sutra su bile skroz dobro. Posto je abazur bio nekako kilav mislio sam da je bolje obloziti ga crnom tkaninom umesto folije i da ce bolje grejati, na sve to, iskljucio sam ventilaciju kako ne bi ulazio hladan vazduh (sto je verovatno bilo pogresno). Ujutru sam video da je na donjem delu abazura bio otvor koji je napravila sijalica jer je bila preblizo tkanine. Pored toga, obodi na krajevima listova su poceli da zute a sam vrh da se uvija i susi. Mislio sam da je u pitanju zagadjen vazduh od produkta sagorele majce ili da je zbog isusenog vazduha bez ventilacije. Nisam vise pravio tu gresku, a i temperatura nije prelazila vise od 28 stepeni, ali se stanje pogorsavalo. Naisao sam na neke slike na googleu na kojima su listovi jako slicni i da je u pitanju manjak fosfora medjutim na nekim slicnim slikama stoji da fali kalijum. Da dodam, od kako je pocelo zutilo, cvetovi ne napreduju ili jako malo, pa sam povezao sa manjkom kalijuma. Sinoc sam zalio i poprskao djubrivom za cvetanje, a tri dana pre toga, fosfornim djubrivom posle cega se stanje i dalje pogorsavalo. Danas nisam primetio promene, predostavljam da se dejstvo kalijuma ne primecuje tako brzo. Da ne bih dalje rizikovao, molim za pomoc.
Slike u prilogu su napravljene danas.