Polako Imas dole u dnu posta prva opcija sa desne strane...pise "uredi" ili "edit" pa fino to stisnes ako zelis nadopisati nersta sto si zaboravila i netreba ti citat kada odgovaras na post iznad
Smanji zaljevanje !! Zato preporucujemo male potove dok su biljke male..lakse je zalijevati i drzati to pod kontrolom ovako je banana i za iskusne a kamoli za prvi gorw
Zalijevaj svaki treci dan sa tom kolicinom vode.Podigni malo vlagu u boxu i smanji temp. i bit ce sve 5 sta da ti kazem.
bili mi pomoga mali ventilator unutra da hladi zrak?Problem je visoka temperatura i niska vlaga zato se listovi uvijaju.
imam unutra filter i ventilator koji izvlace zrak vanka...Ako je vruće a ventilacije nema, mešnje vazduha...onda je problem u najavi. Pritom, izgleda kao da je zemlja ljuta za mladu biljku.
Napravila si nekoliko greški za početak na koje su ti već ukazali. Znam da si htjela najbolje ali loše si se pripremila, jer si trebala više informacija da pokupiš prije nego si počela. U startu imaš lošu ventilaciju, a možda ti je pretplo u toj prostoriji gdje se box nalazi. Daj više slika boksa i ostale opreme koju imaš i kako to sve izgleda. Ja bih za početak presadio te biljke u manje posude. Neće ni osjetiti, a biće ti lakše manipulisati. Trebala si krenuti sa plavim spektrom, možeš i cfl. Koji je strain u pitanju? Ne bi možda bilo loše i da dnevnik otvoriš pa da svi zajedno možemo to gurati.imam unutra filter i ventilator koji izvlace zrak vanka...