Podrav,
Imam (ili sam imao, još nisam siguran) problem sa biljkama. Donji listovi su prije otprilike tjedan dana počeli mijenjati boju (prvo se vidjelo samo pod lampom), a novi mi izgledaju dosta bljedunjavi. Mislim da je pregnojavanje u pitanju, ali nisam siguran pa radije pitam.
Radi se o DWC u boxu veličine 50x50x125, automatsko ventiliranje podešeno je da drži vlagu 65-75% i temperaturu 21-24C. Unutra su dva potpuno odvojena spremnika, zajednička im je samo početna voda (kad punim spremnik) i pumpa za zrak.
U početku sam im davao vodu česmovaču koja je u startu 440ppm i 8+ PH, podešenu na PH 5.6 i 540 ppm sa FloraDuo Grow i Bloom u omjeru 1:1. PH i ppm su se tokom vremena različito mijenjali u dva tanka, što je i logično jer nisu iste veličine niti je broj biljaka isti. Do sada su PH i ppm samo rasli, a zadnjih dana PH je bio stabilno na 6.2 dok je ppm rastao za 20-ak dnevno. Voda je mijenjana svakih 4-5 dana.
Jučer sam im odlučio dati čistu vodu sa podešenim PH na 5.6, bez dodatnih nutrienata voda ima 440 ppm. Danas popodne sam mjerio, i PH se popeo na 6.6 a ppm pao na 349, jednako u oba tanka, prvi put do sada.
Nadam se da je ovo znak da se situacija popravlja i da smo na dobrom putu.
Biljke na slikama su stare 15 dana, sve su stavljene u ormar istovremeno.
Za mjerenje koristim jeftini kineski ppm i PH metar, oba sam kalibrirao u standardnoj otopini, i provjeravam ih povremeno (ppm metar se pokazao stabilnim, a PH provjeravam prije upotrebe u ph4 i ph7 otopinama).
Znam da ima puno biljaka, ali je sjeme upitne (khm) kvalitete jer je miješano staro i novo, neke su čak provele prošlu zimu uz radijator
Planiram uzeti klonove od svake biljke (koja preživi) pa ih staviti na cvjetanje da vidim tko je tko u mom ormaru.
Ok, sad pitanje! Da li je ovo pregnojavanje ili ima još nešto što nisam uspio poloviti?
Edit: dodao starost biljaka