Sto ljudi sta fali tim saksijama,nije valjda da su samo za klonove? Nemoj svi da govorite samo lose ili poslusaj tog i tog,obrazlozite malo ako vam nije tesko,bas su mi se svidele te saksijice.Ovo je ono sto sam ja znao pre stupanja u kontakt sa vama na ovom forumu :
Jiffy Bio-razgradiva saksija veličine 8x8cm jako je zgodna za rasad i presađivanje. Prednost je ta što biljka ne mora da se vadi iz saksije već se presađuje sa sve saksijom koja se razgrađuje, a stres od presađivanja eliminiše.
Jiffy saksije za razliku od drugih saksija od kokosa su napravljene od 50% špagnum treseta, a ostalo su drvena vlakna i sredstva za regulaciju pH vrednosti. Ovakav sastav unutar saksije stvara idealne uslove za treset u kome će se biljke gajiti, kao i bolje uslove za razvoj korenovog sistema, dok drvena vlakna drže strukturu jakom.
Prednosti Jiffy saksija:
- Vazdušno orošavanje pomaže razvoj snažnog korenovog sistema, minimalno uznemiravanje korena prilikom presađivanja
- 100% biorazgradiv proizvod, prijatelj životne sredine
- Mikroklima u zoni korena je u proseku jedan stepen viša nego kod plastičnih saksija
- Sposobnost zadržavanja vode od strane saksije smanjuje upotrebu vode za 20% u poređenju sa plastičnim saksijama
klonove radis pod ~90% vlage i jiffy je stalno mokar pa koren na kraju prodje kroz njega i tad ide u zemlju, nema drenaznu rupu i ako je ti napravis sva voda ce ti oteci dole, ako ne napravis stalno ce upijati vlagu i isusivati zemlju, imaces klicu i posle biljku il u previse vlage il u presuvom
E napisao sam poruku pre nego sto sam stigao tvoju da vidim,sry.Okej hvala onda odustajem od tih saksijica.
Puu bre...