@sone1 hvala na pomoći. Evo da odgovorim po redu.
Biljku sam startao u riot rootu te dok je nikla prebacio u 0,5l mrezaste one iz aliexpressa al su prva liga jer ne treba vadit kod presadivanja nego se samo prebaci u finalni pot. Tamo sam zaljevao 7 - 8 dana i nakon toga stavio u autopot. Tamo sam takoder zaljevao jos kojih 7 - 8 dana dok lisce nije doslo do rubova te sam onda tek ukljucio autopotove. I do pred par dana nikakvih problema , evo slike od 4.4 i od danas. Ali mislim da sam pretjerao sa hranom. Do onda sam koristio EC 1.6 - 1.8 i kao sto se na slici vidi ima spaljenih vrhova ali nije bila tamno zelena biljka pa sam mislio oke, stretch zavrsio, sad ide punjenje cvijeta pa moram podić EC kao sto kana u grow guide preporucuje. Ali ko što vidim nije to baš tako . Možda je kod feminiziranih ali autoflower očito ne voli to. Možda je i do genetike.
EDIT: I da, sad sam razrijedio tank sa 0.4 vodom na EC 1.4 i tako cu ostavit za sad pa što bude da bude. Jer očito je ovo previše za nju. PH sam sad stavio na 5.7 i dic ce se do 5.9 - 6.0.
Ne spuštam do 5.5 zato jer sam promatrao i mjerio svaki dan i rezervoar i autopot i uvijek ali uvijek mi je ph isti bio i u potu i u rezervoaru. Na početku sam počeo sa 5.5 al kroz dan dva se digne na 5.7 i nemrda ni gore ni dole. I tako je onda i u autopotu bez obzira sto koristim airdomove. Pa sam nekom logikom spustao na 5.6 i stabiliziralo se na 5.8 - 5.9 . Zadnjih par puta sam spustao na 5.8 i sad je tank na 6.0.
Imam 3 ventilatora. Jedan je na dnu taman iznad autopota, jedan je na vrhu da puše topli zrak dolje od svjetala i jedan je točno iznad krošnje. Svi tri se okreću i ne pušu direkt na biljke.A sta ti mesa unutra vazduh i mrda lisce? to mislim da ti fali
U redu, tako ću i napravit. Za početak ću mješat RO vodu sa običnom na 0.2EC te nakon toga dodat 0,4 - 0,5ml CalMag da dođem na EC 0.4 što Canna preporučuje za startnu vodu. Jučer sam baš gledao izvještaj za vodu i stavio sam u prilog. Znaci tvrdoca ce biti oko 100ppma što je prihvatljivo. Najviše me brinulo to da nedodam previše fosfora s PH-. Koja je koncetracija kiseline koju koristiš? Ovo što ja imam je Bionova PH- 25% fosforne kiseline.tako je, jer je RO mekana i prazna i vise reaguje na minus, a realno ne moras se zamarati toliko sa tim stinisem oko P u minusu i karbonatima, meni je pocetak 06, idem calmag 01, hrana 02-03 sto bude na kraju 09-1.0 u multifeedu i ide oko 05ml/l kiseline, pa nisam imao nikakvih problema do sada
Svaka čast ovo izgleda odlično, u 4 growa koja sam napravio (ovo je prvi sa solima) nikad nisam u tom stadiju imao tako zdrave biljke. Al ne odustajem Tu ti je EC oko 1 ? ili više ?
Što se tiče nivoa vode, neznam kak da to učinim al mislim da nebi smjelo biti problema što se tiče utapanja zbog toga što konstantno puše zrak u korijenje (airdome 60l/h zraka po preporuci autopota) znači da je korijen zasićen kisikom konstantno. Da ima i onih 8,5l potova al ja koristim 15l potove al nije do kraja napunjeno nekih 13 - 14 litara je.znas sta mi jos pada na pamet, da smanjis nivo vode tu, tj da izdignes potove za 5mm do 1cm, mislim da su mozda preudavljene, pa ti zato treba visok ec, jer najmanji autopot je velik, u njega bi stavio jednu foto i popunio 120ku ako ovo jeste slucaj onda bi cak mogao lagano flush da uradis ili prvo proveris runoff pre toga jel, odradis rucno zalivanje, pa bi ih ostavio da se malo vise osusi kokos nego obicno i onda tek ukljucio nazad nemoze, ali ipak moze da se prezalije i kokos
i reci mi da li si odradio nekoliko prvih zalivanja rucno kad si presadio u autopot ?
Biljku sam startao u riot rootu te dok je nikla prebacio u 0,5l mrezaste one iz aliexpressa al su prva liga jer ne treba vadit kod presadivanja nego se samo prebaci u finalni pot. Tamo sam zaljevao 7 - 8 dana i nakon toga stavio u autopot. Tamo sam takoder zaljevao jos kojih 7 - 8 dana dok lisce nije doslo do rubova te sam onda tek ukljucio autopotove. I do pred par dana nikakvih problema , evo slike od 4.4 i od danas. Ali mislim da sam pretjerao sa hranom. Do onda sam koristio EC 1.6 - 1.8 i kao sto se na slici vidi ima spaljenih vrhova ali nije bila tamno zelena biljka pa sam mislio oke, stretch zavrsio, sad ide punjenje cvijeta pa moram podić EC kao sto kana u grow guide preporucuje. Ali ko što vidim nije to baš tako . Možda je kod feminiziranih ali autoflower očito ne voli to. Možda je i do genetike.
Hvala ti trudim se, ne treba bit najbolja najjača al bar da u 3 - 4 tjednu ne poćnu umirat hehehe a što se tiče ventilatora tako sam napravio kak si preporučio i stavio sam sad uljni radijator na 25.5c vlaga je 50 - 55 i to je sad konstanta.ovo stavi na 220 i da je stalno na on, nema gasenja u cvetanju !
PS super je to za prvi put
EDIT: I da, sad sam razrijedio tank sa 0.4 vodom na EC 1.4 i tako cu ostavit za sad pa što bude da bude. Jer očito je ovo previše za nju. PH sam sad stavio na 5.7 i dic ce se do 5.9 - 6.0.
Ne spuštam do 5.5 zato jer sam promatrao i mjerio svaki dan i rezervoar i autopot i uvijek ali uvijek mi je ph isti bio i u potu i u rezervoaru. Na početku sam počeo sa 5.5 al kroz dan dva se digne na 5.7 i nemrda ni gore ni dole. I tako je onda i u autopotu bez obzira sto koristim airdomove. Pa sam nekom logikom spustao na 5.6 i stabiliziralo se na 5.8 - 5.9 . Zadnjih par puta sam spustao na 5.8 i sad je tank na 6.0.
Prilozi
Poslednja izmena: