Vutra Dzanki,ja bi to cesce hranio, dva put hrana jednom voda...
Indoor đubriva se u outdooru ne koriste, a ako ih već koristiš onda daješ duple nekad čak i troduple doze. Kiša ti je isprala zemlju a verovatno nije bogata hranjivim materijama.zalio sa pol doze iguana bloom
Očigledno je bilo previše sode, jer si joj spržio lišće. Biljke u cvetanju se ne prskaju ni sa čim, ako si prskao i hedove nisam siguran da li su bezbedni za pušenje, možda neko zna.našpricao sa sodom da zaštutim od potencijalne plijesni
Napuniće se ona još, ja bih to zalio sa duplom dozom nekog NPK đubriva i hranio nakon svake kiše. Nije totalno uništena ali moraš paziti na buđ, i ubuduće prvo dođi ovde po savet a ne da čitaš sa interneta raznorazne mućkalice.Bojim se da sam ih uništio, dali postoji nešto šti mogu napraviti da ih spasim i da još malo izdrže jer još je prerano da ih skidam, ali ako nema pomoći skinuti ću ih da bar nešto spasim
Nikada ne krivim druge za ništa, tako ni sada, ja sam pogriješio jer sam zelen još u ovome i učim. Jako cijenim sve ovdje na forumu i od velike mi je pomoći i svaki savjet poslušam i reagiram, ovaj put sam pogriješio, mislim da sam pretjerao sa sodom, jer sam malo veću žličicu stavio tako da sam ju očito sam spalio, pogriješio sam, ali sad nema druge nego spasiti što se spasiti da i nadati se da će biti nešto od svega. Hvala na savjetima. Odstraniti će ovo baš jako spaljeno lišće, zaliti duplom dozom gnojiva i nadati se suncu i suhom vremenu.Ja bih odstranio samo lišće koje je potpuno upropašćeno, dobro joj dođe svaki centimetar zelenila. Može soda da se koristi ali u jako malim dozama, ja sam je jednom koristio i imao sam male tačkice, nije bilo ovako surovo kao kod tebe. Svako đubrivo može da spali biljku, najlakše je kriviti druge ali ti si taj koji treba da prati biljku i uz to primeni savete, a ne samo slepo slušati druge. Posle veće kiše prvo zalivanje slobodno daj full dozu i probaj da uhvatiš ritam hrana-voda. Nema potrebe dva puta hranu za redom davati osim ako nije bilo mnogo kiše ili je biljka baš gladna.
Ostavi ih da guraju, nece im nista biti ako su te fleke od sode. A ako bas vidis da se stanje drasticno pogorsava onda jbg skidaj. Ali ja sam vidio i gore biljke da su izgledale pa su dosle do kraja.Bojim se da sam ih uništio, dali postoji nešto šti mogu napraviti da ih spasim i da još malo izdrže jer još je prerano da ih skidam, ali ako nema pomoći skinuti ću ih da bar nešto spasim, molim vas pomozite, bilo bi mi žao da sad pred kraj sve propadne.
Cini mi se kao izmet od nekih nametnika, ali mozda sam u krivu i vjerujem da ovdje ima ljudi koji znaju bolje od mene sta je to.@Alien OG Nešto mi ostavlja te tačkice,a ne znam šta je.
Inace kad trebas pomoc trebas napisati koju zemlju koristis, koje svjetlo i koliko blizu, kako zaljevas, itd… jer bez osnovnih podataka je dosta tesko reci sta je to, ali ovako na prvu bi rekao da je svjetlo pre blizu i da si ih spalio ili je jednostavno pre toplo u prostoriji gdje su biljke.Moze pomoc zasto se ovo desava
Zemlja obicna neka lampa hps 600 wata udaljenost je oko metar a zaljevam svakih 2-3 dana sa litrom vode po biljciCini mi se kao izmet od nekih nametnika, ali mozda sam u krivu i vjerujem da ovdje ima ljudi koji znaju bolje od mene sta je to.
Inace kad trebas pomoc trebas napisati koju zemlju koristis, koje svjetlo i koliko blizu, kako zaljevas, itd… jer bez osnovnih podataka je dosta tesko reci sta je to, ali ovako na prvu bi rekao da je svjetlo pre blizu i da si ih spalio ili je jednostavno pre toplo u prostoriji gdje su biljke.
Trenutno nije u boxu nego u manjoj sobi imam ventilator koji radi u sobi a temperatura je oko 30@BluntMaN&ChroniC Smanji zaljevanje, nema potrebe da zaljevas svaki dan, stavi pola litre i zaljevaj kad se zemlja potpuno osusi, barem 2-3 dana a kasnije postepeno povecaj kolicinu vode kako biljka bude rasla. Te fleke ne moraju nista znaciti, ako to nastavi i na novim listovima onda korigiraj PH.
@Domo123 kolika ti je temperatura u boxu? Imas li kakav ventilator koji izbacuje zrak van boxa? Meni se cini kao heath stress.
Zadnje dvije slike sve govore, imas gusjenice.Ljudi pomoć,šta je ovo počelo da se dogadja na mom hedicu. Nzm koliko se vidi na slikama,al sigurno neko ko zna će prepoznati šta je.