Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Vanjsko Uzgajanje
Zemljiste / zemlja [outdoor]
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Easygoer" data-source="post: 783592" data-attributes="member: 44351"><p>Ipak dugujem bar neku sliku šta je raslo u rupama od metar+. Izbegavam da fotkam jer nemam računar već par godina a loš sam sa klaudovima i slično pa mi sve stoji u telefonu a oni se, jelte, gube, zaborave na klupi, ispadnu u taxiju i slično (sve što mi se već desilo bdw). Smisao ovog posta je ilustracija šta se može sa minimalističkim pristupom. Što manje odlaska, što manje troškova. Inače organski proizvedeni cvetovi se mnogo duže održe, ali sve to već većina ovde zna. </p><p> Prva slika je Dosidos33 u prvim nedeljama cvetanja. Zgodan za fotkanje da se uhvati u kadar. Dobijao je balončić od 6 litara vode sedmično do jednom u deset dana, kao i sve ostale, ako padne više od 6mm kiše nije dobijao ništa pa opet brojim sedam do deset dana od tad pa zalijem. Nikada nisam zatekao žedne biljke. U vodu stavim na vrh štapa mulja od golubijeg đubriva koje mi stoji tako u preklopljenom džaku već nekoliko godina. Nula pezosa. Pod mikroskopom u mulju nema protozoa samo bakterije, verovatno anaerobne jer smrdi odvratno, ali isprobano biljke polude od toga. Na par nedelja stavim po dve šake glistenjaka oko svake, isto toliko peletiranog pilećeg, i po par kašika kelpa i mlevenog ječmenog slada. Sve to je jeftino i pristupačno i otpušta se nedeljama i hrani tlo. I stalno se podsećam: Hranimo tlo a ne biljku, biljku hrane mikrobi i hife gljiva kojima dajemo hranu. </p><p> U rupama, što sam već pisao ovde, je sve što sam mogao da skupim u blizini, topsoil, delimično kompostirano lišće i grančice (dakle grabulju nabavite a drška se na samom mestu improvizuje, treba vam samo jedan ekser, pišem za nevozače kao što sam ja, jer sve stealth prenosim u rancu). Ako nađete stari panj razvalite ga i pokupite sav humus iz njega i spužvasto istrulelo drvo i to bacate, sloj po sloj. Sloj zemlje, pa gips da se zabeli, nešto peletiranog organskog đubriva, kelpa, glistenjaka itd. Pisao sam već. U donjoj polovini naravno hidrogel. I imaćete prvoklasno tlo za gerila uzgoj. Kao nekog ko je pre sedam/osam godina nosio sto litara Terabrila na vrh brda od 800mnv posebno me raduje priprema zemlje od prisutnog materijala na sajtu.</p><p> Dosidos33: Uz njega je balon od šest litara... [ATTACH=full]492113[/ATTACH] </p><p> Dalje iza njega idu Tropicanna banana, Critical kush, Satori, Satori x Mountain gold, LSD, Mandale#1, Blueberry od DP, slikani istog dana:</p><p>[ATTACH=full]492118[/ATTACH]</p><p></p><p> Skoro najveće hedove je imao Satori x Mountain gold od Mandale... </p><p>[ATTACH=full]492127[/ATTACH]</p><p> Isto Satori x Mountain gold:[ATTACH=full]492128[/ATTACH]</p><p> </p><p> Brano je sukcesivno kako šta stigne, prvo Blueberry i Mandale #1, pa LSD i Satori, zatim Satori x Mountain gold i Tropicanna banana, pa posle nedelju dve Dosidos33 (koji je izgleda odužio cvetanje, zapravo kasnije počeo da cveta) i Critical kush, i na kraju poslednji Satori x Mountain gold, sativasti fenotip bacio na Mountain gold više, izgleda. </p><p> Sledeće godine obavezno idu New York City Diesel i Lavender (koji su bili želja još pre neku godinu) i još štošta od Soma Seeds, drago mi je da je promoter organskog uzgoja. Back to the roots, štono kažu. </p><p> Zdravi bili i sadili na mnogaja ljeta.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Easygoer, post: 783592, member: 44351"] Ipak dugujem bar neku sliku šta je raslo u rupama od metar+. Izbegavam da fotkam jer nemam računar već par godina a loš sam sa klaudovima i slično pa mi sve stoji u telefonu a oni se, jelte, gube, zaborave na klupi, ispadnu u taxiju i slično (sve što mi se već desilo bdw). Smisao ovog posta je ilustracija šta se može sa minimalističkim pristupom. Što manje odlaska, što manje troškova. Inače organski proizvedeni cvetovi se mnogo duže održe, ali sve to već većina ovde zna. Prva slika je Dosidos33 u prvim nedeljama cvetanja. Zgodan za fotkanje da se uhvati u kadar. Dobijao je balončić od 6 litara vode sedmično do jednom u deset dana, kao i sve ostale, ako padne više od 6mm kiše nije dobijao ništa pa opet brojim sedam do deset dana od tad pa zalijem. Nikada nisam zatekao žedne biljke. U vodu stavim na vrh štapa mulja od golubijeg đubriva koje mi stoji tako u preklopljenom džaku već nekoliko godina. Nula pezosa. Pod mikroskopom u mulju nema protozoa samo bakterije, verovatno anaerobne jer smrdi odvratno, ali isprobano biljke polude od toga. Na par nedelja stavim po dve šake glistenjaka oko svake, isto toliko peletiranog pilećeg, i po par kašika kelpa i mlevenog ječmenog slada. Sve to je jeftino i pristupačno i otpušta se nedeljama i hrani tlo. I stalno se podsećam: Hranimo tlo a ne biljku, biljku hrane mikrobi i hife gljiva kojima dajemo hranu. U rupama, što sam već pisao ovde, je sve što sam mogao da skupim u blizini, topsoil, delimično kompostirano lišće i grančice (dakle grabulju nabavite a drška se na samom mestu improvizuje, treba vam samo jedan ekser, pišem za nevozače kao što sam ja, jer sve stealth prenosim u rancu). Ako nađete stari panj razvalite ga i pokupite sav humus iz njega i spužvasto istrulelo drvo i to bacate, sloj po sloj. Sloj zemlje, pa gips da se zabeli, nešto peletiranog organskog đubriva, kelpa, glistenjaka itd. Pisao sam već. U donjoj polovini naravno hidrogel. I imaćete prvoklasno tlo za gerila uzgoj. Kao nekog ko je pre sedam/osam godina nosio sto litara Terabrila na vrh brda od 800mnv posebno me raduje priprema zemlje od prisutnog materijala na sajtu. Dosidos33: Uz njega je balon od šest litara... [ATTACH type="full"]492113[/ATTACH] Dalje iza njega idu Tropicanna banana, Critical kush, Satori, Satori x Mountain gold, LSD, Mandale#1, Blueberry od DP, slikani istog dana: [ATTACH type="full"]492118[/ATTACH] Skoro najveće hedove je imao Satori x Mountain gold od Mandale... [ATTACH type="full"]492127[/ATTACH] Isto Satori x Mountain gold:[ATTACH type="full"]492128[/ATTACH] Brano je sukcesivno kako šta stigne, prvo Blueberry i Mandale #1, pa LSD i Satori, zatim Satori x Mountain gold i Tropicanna banana, pa posle nedelju dve Dosidos33 (koji je izgleda odužio cvetanje, zapravo kasnije počeo da cveta) i Critical kush, i na kraju poslednji Satori x Mountain gold, sativasti fenotip bacio na Mountain gold više, izgleda. Sledeće godine obavezno idu New York City Diesel i Lavender (koji su bili želja još pre neku godinu) i još štošta od Soma Seeds, drago mi je da je promoter organskog uzgoja. Back to the roots, štono kažu. Zdravi bili i sadili na mnogaja ljeta. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Vanjsko Uzgajanje
Zemljiste / zemlja [outdoor]
Bottom