Ma samo opušteno ekipa... Ja sam se kao početnik toliko načitao i nagledao raznih videa o zemlji, nutrientima, Ph i EC da me samo glava zabolila od toga. Ujutro sam bio siguran da idem po jednu zemlju a nakon 20 dobrih i 1 (JEDNOG) loseg rewieva sam bio u panici i kopao dalje nebi li našao "savršenu" zemlju... Na kraju svega, danas mislim da savršena zemlja ne postoji
Kad sam tek poceo, gledao sam na Pot H kao gospodina u odjelu a Florabelu kao obicnog radnika u kombinezonu upravo zato sto se prodaje na svakom cosku... Mislio sam da je to neka obicna zemlja za low budget growove i samo sam samarao Pot H iako mi je vise vremena trebalo da nađem gdje da je kupim nego sto je menkama trebalo da dođu sa drugog kraja svijeta...
Ove sezone prvi put probao Florabelu i zamjesao je sa perlitom kao sto uvijek radim. (smart pot obavezno)
Znaci ne da sam zadovoljan sa njom nego nemam rijeci! Redovno hranio po tablici nutrijenata a na Ph nisam ni pomislio a kamoli da sam ga mjerio. Od prvog pa uskoro i do zadnjeg dana nisam imao niti jedan problem, nikakav deficit, nikakve lockove, ma niti jednog zutog lista!! A sliku djevojcice mozete i sami pogledati u galeriji vanjskog uzgoja i uvjeriti se kakva je to monstrumka dosla van.
Mislim da cu sve sljedece outove raditi sa Florom i to bez ikakvog premisljanja. Zemlja je top i tu nema dileme... Pa Flora je samo koju kunu jeftinija po litri od Pot H.
Pazite na vodu kojom je zaljevate i nemojte pretjerivati sa gnojivima ukoliko vam to feeding plan ne nalaže i tjt.
A Pot H mi je i dalje glavni kralj za indoor. Nema puno dodanog gnojiva tako da je odlican od nicanja pa sve do kraja i puno je finiji od vecine drugih zemlja tako da zemlja u smart potu uvijek ostane rahla i brzo se prosusi sto mi omogucava cesce zalijevanje, dakle i cesce hranjenje nutrijentima. Nebi je nikad mijenjao za indoor.
Eto, toliko od mene sto se tice Florabele i Potgrond H zemlje. Druge nisam ni probao tako da ne mogu nista govoriti.
Samo Smart pot, zdrava voda, i dobri nutrijenti i nikako one gluposti Ph up Ph down... Dobri nutrijenti to sami po sebi vec reguliraju prilikom mjesanja istih sa vodom. Cim to moras koristiti znaci da ti voda nije dobra i prije ili poslje ocekuj probleme, lockove i razna druga sr...
Sry ekipa na dugom tekstu ali eto, volim podijeliti iskustva i bas sam se sa gustom raspisao!
svima ekipa... Stay green