Evo mog iskustva sto se kuglica tice.
Prvo presadjivanje iz Florabela u Pot H nisam stavio nikakve kuglice-vermikulit-perlit i umalo da s***m ceo grow, sve iz razloga sto sam kupio onaj macji pesak kao zamenu i bio je parfimiran.
Zemlja se nabila od vode te sam i ja verovatno malo vise nabio nego sto treba i sipam vodu a ono izadje par kapi posle 1 sat.
Na svu srecu nasao sam kuglice kuci i uradio drugo presadjivanje nakon manje vise od nedelju dana i stavio prvih par cm na dno 1/3 kuglice ostalo zemlje i polako stavljao slojeve zemlje pa razbacam 20 tak kuglica i tako do gore..
Stavim oko korena Zeolit i na vrhu malo te zalijem isto vece vodom, a folijarno isprskam ih rastvorom od Algi.
Sutra ujutru idem kod biljcice na raport i sta da vidim..ja ocekivao uvenute listove..kao stres presadjivane vamte tamte..a ono listovi kao da su na Tiestovoj zurci i ruke gore
Malo su me namucile dok sam povatao zalivanje jer ima jako dobru aeraciju pa treba da zalivam iz dva puta, ali drze vlagu odlicno i zalivam ih zaista retko, a biljcice su kao sto se vidi u dnevniku odlicne.
Vrlo verovatno da i PVC ne dozvoljava da voda lako ispari, a i vlagu sam drzao u vegetaciji 60-65% bas iz tog razloga.
Za sledeci grow razmisljam kako da iskombiniram soil i onaj aerodome sto koriste zajedno sa autopotovima.