Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
Ventilatori
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="hAZE2005" data-source="post: 505962" data-attributes="member: 55297"><p>Probat ću ga prvom prilikom prespojiti na veću brzinu, a dimmer je za 2kW - vjerojatno je zato i velika "rupa". </p><p>Inače, na elektroničarskom forumu su mi rekli i:</p><p></p><p>1) "Vidim da ima trimer, moja pretpostavka je za namještanje minimalne brzine, da motor ne može stati i grijati se." (Vjerujem da bi ovo riješilo "rupu")</p><p></p><p>2) "Budući da se radi o motoru male snage, svega 25 W, gotovo svaki regulator će zadovoljiti. Gledaj da na njemu bude navedeno kolika je maksimalna induktivna snaga koju može upravljati i da bude za napon 230 V ako kupuješ preko eBaya. Kod nas ima za kupiti regulatore od 150 VAr (W induktivno) na više tako da snaga neće biti problem.</p><p>Može se koristiti i regulator rasvjete, ali on radi obrnuto pa može malo stvarati probleme. Naime, za rasvjetu kreće od 0 i ide do max, što može predstavljati problem motoru jer će on početi rotirati tek pri možda 50 % tog regulatora, a ispod će samo zujati i naravno, grijati se.</p><p>Regulatori za broj okretaja ventilatora kreću sa 100% i idu na manje s time da se može podesiti donja granica koja zapravo nije 0 rpm, nego neki broj okretaja pri kojem se motor sigurno vrti."</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hAZE2005, post: 505962, member: 55297"] Probat ću ga prvom prilikom prespojiti na veću brzinu, a dimmer je za 2kW - vjerojatno je zato i velika "rupa". Inače, na elektroničarskom forumu su mi rekli i: 1) "Vidim da ima trimer, moja pretpostavka je za namještanje minimalne brzine, da motor ne može stati i grijati se." (Vjerujem da bi ovo riješilo "rupu") 2) "Budući da se radi o motoru male snage, svega 25 W, gotovo svaki regulator će zadovoljiti. Gledaj da na njemu bude navedeno kolika je maksimalna induktivna snaga koju može upravljati i da bude za napon 230 V ako kupuješ preko eBaya. Kod nas ima za kupiti regulatore od 150 VAr (W induktivno) na više tako da snaga neće biti problem. Može se koristiti i regulator rasvjete, ali on radi obrnuto pa može malo stvarati probleme. Naime, za rasvjetu kreće od 0 i ide do max, što može predstavljati problem motoru jer će on početi rotirati tek pri možda 50 % tog regulatora, a ispod će samo zujati i naravno, grijati se. Regulatori za broj okretaja ventilatora kreću sa 100% i idu na manje s time da se može podesiti donja granica koja zapravo nije 0 rpm, nego neki broj okretaja pri kojem se motor sigurno vrti." [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
Ventilatori
Bottom