Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
Ventilatori
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="matia" data-source="post: 172002" data-attributes="member: 16935"><p>Hehe, nisam baš ni ja na TI sa eletronikom al evo malo jednostavnije. Najčešće se koriste asinkroni motori za ventilatore i njima nemožeš promjeniti brzinu promjenom napona. Kada smanjiš napon asinhroni motor ce povuci vecu struju da bi zadrzao broj obrtaja dok kod sinkronih smanjenjem napona smanjuju se i obrtaji. Znaci kod sinkronih, sto je napon veci motor ce se brze okretati i obrnuto.</p><p>Teorija stoji za dimmer, ali u praksi bi trebao raditi taj dimmer za svjetla, samo mora biti duplo jače snage od ventilatora. Onaj ventilator od Greenpowera je snage 113 wati, znači trebao bi uzeti dimmer snage barem 200 wati i u praksi bi trebao raditi, jedino bi se mogao paliti tek na pola kruga potenciometra, kao što si rekao da je regulacija neprecizna. </p><p>Ovo bi trebalo raditi:</p><p></p><p><a href="http://www.kelco.rs/katalog/komponente.php?q=rk+3562" target="_blank">Katalog elektronskih komponenti - Rezultat pretraživanja</a></p><p></p><p>Greenpower, to ti je asinkroni ventilator</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="matia, post: 172002, member: 16935"] Hehe, nisam baš ni ja na TI sa eletronikom al evo malo jednostavnije. Najčešće se koriste asinkroni motori za ventilatore i njima nemožeš promjeniti brzinu promjenom napona. Kada smanjiš napon asinhroni motor ce povuci vecu struju da bi zadrzao broj obrtaja dok kod sinkronih smanjenjem napona smanjuju se i obrtaji. Znaci kod sinkronih, sto je napon veci motor ce se brze okretati i obrnuto. Teorija stoji za dimmer, ali u praksi bi trebao raditi taj dimmer za svjetla, samo mora biti duplo jače snage od ventilatora. Onaj ventilator od Greenpowera je snage 113 wati, znači trebao bi uzeti dimmer snage barem 200 wati i u praksi bi trebao raditi, jedino bi se mogao paliti tek na pola kruga potenciometra, kao što si rekao da je regulacija neprecizna. Ovo bi trebalo raditi: [url=http://www.kelco.rs/katalog/komponente.php?q=rk+3562]Katalog elektronskih komponenti - Rezultat pretraživanja[/url] Greenpower, to ti je asinkroni ventilator [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
Ventilatori
Bottom