A kontao sam samo crevo od izlaza, on da izvlaci, a ovaj posto je dovoljno veliki da duva i u biljke i u cooltube, da duva sa te strane gde je grlo, nece duvati svom snagom ali ima jacine 100w, i opravdava svaki vat, mislim da bi pomoglo malo...koristim ga u 1 brzini kad je napolju 31, prejak je, metalni skroz promera oko 50cm. Ili bez tog ventilatora ali bez creva od gore, neka vuce kroz staklo vazduh iz prostorije, i neka tera napolje vruc od sijalice... kontam jace ce raditi nego sa crevom na gore... jedno crevo i to je to za sad... Inace sam tajveliki razmisljao da rastavim, da ga stavim cevda vuce vazduh, a za vrtenje vazduha neki normalan, ne znam kako bi to funkcionisalo... Bukvalno da taj normalni rastavim, dobijem kao aksijalni jel, i taj krug stavim u cev, pa da zameni turbinu, jako je tih...
Edit: Posto u donjem delu boxa imam rupu koja vodi u prostoriju sa hladovinom, tu dole cu uraditi kutiju od lesonit/stiropor sa zaledjenim balonom 5l, 1 dnevno samo za najgore vrucine, vent 12v od kompa u rupu da ubacuje hladan vazduh, i bice dovoljno, nije vrucia u prostoriji je, po vrucinama je 25, samo sijalicu da resim i to je to. ventilacija super funkcionise prirodno, tako je zidano.