Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Dnevnik uzgoja
Završeni unutrašnji dnevnici
Tangerine Dream, Black Jack, Medical Mass – 600W MH/HPS by @jaandooo
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="jan_du" data-source="post: 458471" data-attributes="member: 49038"><p>Danas su biljke (Black Jack i Tangerine Dream) stare 131 dan i 86 dana su na režimu 12/12.</p><p></p><p>U subotu sam nakon 82 dana na režimu 12/12 izvršio egzekuciju nad dvije Medical Mass. Na slijedećim fotografijama su prikazane prije izvršenja operacije.</p><p>Prva biljka mi je inače najljepša od svih koje imam (sam imao) u boksu. Ima jako debele grane (njih 5), prekrasne debeljuškaste cvjetove, te s njom nisam imao nikakvih problema u smislu vezivanja kad su se vrhovi počeli punit.</p><p>Druga biljka pak imala je daleko tanje grane (5 glavnih, ali par sporednih)), te sam ju morao vezivati pri završetku cvjetanja jer je bila sva klonula. I za fotkanje prije egzekucije sam ju morao privezati za štap da mi se sva ne nagne.</p><p></p><p>[ATTACH]85610[/ATTACH] [ATTACH]85612[/ATTACH] [ATTACH]85611[/ATTACH] [ATTACH]85613[/ATTACH]</p><p></p><p>Na ovim fotografijama su prikazane odrezane grane koje su postavljene na sušenje na dan egzekucije i nakon 3 dana sušenja. Sa grana sam poskidao samo najveće listove, a sve ostale na kojima je bilo i malo trihoma sam ostavio. Sami listovi neće pridonesti težini materijala za ulje, ali i tih "par" trihoma mi je bitno da završe u ulju. Kad se sve lijepo posuši i kad vrhove odvojim od grana, javit ću gramažu koju sam uspio dobit.</p><p></p><p>[ATTACH]85614[/ATTACH] [ATTACH]85615[/ATTACH]</p><p></p><p>Ostatak biljaka će se do slijedećeg petka sunčat u boksu. To sam odlučio na osnovu stanja trihoma. Trenutno su svi mliječni sa nešto amber pri vrhu biljke, dok je donji dio biljke miječni+prozirni. Datum egzekucije za njih sam definirao i na osnovi gnojidbe, jer ću ovih zadnjih 14 dana im davati Atami Bio Bloombastic, pa možda im to pomogne da vrhovi postanu kompaktniji. Vidljivo mi je nakon korištenja tog gnojiva da na samom vrhu počnu rasti još kao neki mali vrhići i iz njih bijele dlačice.</p><p></p><p>[ATTACH]85616[/ATTACH] [ATTACH]85617[/ATTACH] [ATTACH]85618[/ATTACH]</p><p></p><p>Jučer sam kod jutarnjeg pregleda biljaka uočio nekakvu čudnu boju na jednom vrhu kod Tangerine Dream. Nisam bio siguran šta bi to moglo biti, te sam tokom dana malo prošvrljao po forumu i net-u vezano za buđ/plijesan. I sad još uvijek nisam 100% siguran da li je buđ/plijesan, ali bez obzira na to, radi sigurnosti po ostale vrhove, taj sam uklonio iz boksa i stavio ga sušiti dalekooo od ostalih. Listovi koji izlaze iz vrha kao da su se presušili. Nevjerujem da sam ih s lampom spržio jer vrh nije bio direktno ispod lampe. Bilo kako bilo, ovako sam sigurniji. U slučaju da primjetim na još kojem vrhu identičnu promjenu, ne ostavljam ih ni dana duže u boksu. Sve ih odmah skidam. I tako su već pri kraju i sad su samo na "finiširanju".</p><p></p><p>[ATTACH]85619[/ATTACH] [ATTACH]85620[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jan_du, post: 458471, member: 49038"] Danas su biljke (Black Jack i Tangerine Dream) stare 131 dan i 86 dana su na režimu 12/12. U subotu sam nakon 82 dana na režimu 12/12 izvršio egzekuciju nad dvije Medical Mass. Na slijedećim fotografijama su prikazane prije izvršenja operacije. Prva biljka mi je inače najljepša od svih koje imam (sam imao) u boksu. Ima jako debele grane (njih 5), prekrasne debeljuškaste cvjetove, te s njom nisam imao nikakvih problema u smislu vezivanja kad su se vrhovi počeli punit. Druga biljka pak imala je daleko tanje grane (5 glavnih, ali par sporednih)), te sam ju morao vezivati pri završetku cvjetanja jer je bila sva klonula. I za fotkanje prije egzekucije sam ju morao privezati za štap da mi se sva ne nagne. [ATTACH]85610[/ATTACH] [ATTACH]85612[/ATTACH] [ATTACH]85611[/ATTACH] [ATTACH]85613[/ATTACH] Na ovim fotografijama su prikazane odrezane grane koje su postavljene na sušenje na dan egzekucije i nakon 3 dana sušenja. Sa grana sam poskidao samo najveće listove, a sve ostale na kojima je bilo i malo trihoma sam ostavio. Sami listovi neće pridonesti težini materijala za ulje, ali i tih "par" trihoma mi je bitno da završe u ulju. Kad se sve lijepo posuši i kad vrhove odvojim od grana, javit ću gramažu koju sam uspio dobit. [ATTACH]85614[/ATTACH] [ATTACH]85615[/ATTACH] Ostatak biljaka će se do slijedećeg petka sunčat u boksu. To sam odlučio na osnovu stanja trihoma. Trenutno su svi mliječni sa nešto amber pri vrhu biljke, dok je donji dio biljke miječni+prozirni. Datum egzekucije za njih sam definirao i na osnovi gnojidbe, jer ću ovih zadnjih 14 dana im davati Atami Bio Bloombastic, pa možda im to pomogne da vrhovi postanu kompaktniji. Vidljivo mi je nakon korištenja tog gnojiva da na samom vrhu počnu rasti još kao neki mali vrhići i iz njih bijele dlačice. [ATTACH]85616[/ATTACH] [ATTACH]85617[/ATTACH] [ATTACH]85618[/ATTACH] Jučer sam kod jutarnjeg pregleda biljaka uočio nekakvu čudnu boju na jednom vrhu kod Tangerine Dream. Nisam bio siguran šta bi to moglo biti, te sam tokom dana malo prošvrljao po forumu i net-u vezano za buđ/plijesan. I sad još uvijek nisam 100% siguran da li je buđ/plijesan, ali bez obzira na to, radi sigurnosti po ostale vrhove, taj sam uklonio iz boksa i stavio ga sušiti dalekooo od ostalih. Listovi koji izlaze iz vrha kao da su se presušili. Nevjerujem da sam ih s lampom spržio jer vrh nije bio direktno ispod lampe. Bilo kako bilo, ovako sam sigurniji. U slučaju da primjetim na još kojem vrhu identičnu promjenu, ne ostavljam ih ni dana duže u boksu. Sve ih odmah skidam. I tako su već pri kraju i sad su samo na "finiširanju". [ATTACH]85619[/ATTACH] [ATTACH]85620[/ATTACH] [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Dnevnik uzgoja
Završeni unutrašnji dnevnici
Tangerine Dream, Black Jack, Medical Mass – 600W MH/HPS by @jaandooo
Bottom