Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Dnevnik uzgoja
Završeni unutrašnji dnevnici
Tangerine Dream, Black Jack, Medical Mass – 600W MH/HPS by @jaandooo
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="jan_du" data-source="post: 437223" data-attributes="member: 49038"><p>Danas je biljkama 51. dan života, te 6. dan od kako sam ih prebacio na režimu 12/12 pod HPS lampu.</p><p></p><p>Što se tiče negodovanja i iskazivanja istog putem "oznaka" na listovima, to je zaustavljeno. Iskreno, malo mi je čudno da su se počele buniti na pH6.5 tekućine kojom sam ih zalijevao bez obzira što koristim bio zemlju i gnojiva. Pa zar nije to preporuka koju je moguće naći na svakom mjestu gdje je rječ o uzgoju? Ali dobro.</p><p></p><p>Najšarenija je jedna Black Jack koja je i prije prva pokazala žutilo na listovima kad su bile gladne. Ona je očito najosjetljivija, pa ću ju morat malo više mazit. Na ostalima biljkama se praktički šarenilo (par točkica) ni neprimjećuje.</p><p>Koliko takvi i slični problemi koji se iskazuju putem listova utječu na krajnji ishod/urod?</p><p></p><p>Ovako trenutno izgleda stanje u boxu.</p><p></p><p>[ATTACH]68732[/ATTACH] [ATTACH]68731[/ATTACH] [ATTACH]68733[/ATTACH] [ATTACH]68734[/ATTACH]</p><p></p><p>Krenule su dosta ubrzano rasti u visinu. Neke brže, neke sporije, neke ujednačenije, neke su izbacile u vis pojedine grane. Na Black Jack i Medical Mass se vidi da su iste vrste, dok na Tangerine Dream nema šanse. Svaka je za sebe, što po razgranatosti, visini, obliku listova te udaljenosti između listova kako izrastaju iz grana... Nastojim ih koliko toliko držati u ustoj visini. Dvije biljke su se iznimno vinule u visinu. Njih sam dosta nategnuo prema dolje. Da nisam, bile bi oko 25-30cm više od najniže biljke u boxu. Te dvije imaju jako rijetku, "štrkljavu", ali visoku krošnju. Obzirom da nemam mjesta da im širim grane, morao sam pojedine grane savinuti prema sredini biljke i tu je došlo do preklapanja grana. Neznam koliko je to dobro, ali nisam imao drugog izbora ako ih želim držati u visini s ostalima. Ispod dvije sam posatvio i nekakve knjige. Sad su otprilike na 60-tak cm visine.</p><p>Uglavnom, neke biljke su baš lijepe, a neke totalno suprotno, gledajući ih kao cijelinu/formu biljke.</p><p></p><p>Primjetio sam da dok lampa gori, da nakon par sati se na listovima koji se preklapaju na biljaka koje su direktno ispod lampe, na mjestu preklopa stvara nešto kao kondenzat/voda. Tog kondenzata na listovima koji se preklapaju, a biljke nisu direktno ispod lampe nema i kada ne gori lampa. Pretpostaljam da je to prirodno hlađenje biljke putem isparavanja jer je biljkama najtoplije (vruće) pod lampom. Da li je to uobičajeno i da li to smeta?</p><p></p><p>Uvijeti u boxu su slijedeći:</p><p>- temperatura dok je mrak: 21-23,5</p><p>- temperatura dok radi lampa: točno ispod lampe je 26,5-29, a kod posuda i uz stranicu šatora nešto iznad visine lampe je oko 26.</p><p>- vlaga dok je mrak je 40-45, a uz upaljenu lampu malo poraste na 45-55</p><p>- ventilatori za mješanje zraka, kao i za ispuh rade konstantno</p><p>- udaljenost lampe od biljaka je na nekakavih 35-40cm.</p><p></p><p>Danas ili sutra ću ih zaliti. Mislio sam da će period do slijedećeg zalijevanja biti kao i prije (12 dana), ali se je skrtio, jer su veće i više piju.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jan_du, post: 437223, member: 49038"] Danas je biljkama 51. dan života, te 6. dan od kako sam ih prebacio na režimu 12/12 pod HPS lampu. Što se tiče negodovanja i iskazivanja istog putem "oznaka" na listovima, to je zaustavljeno. Iskreno, malo mi je čudno da su se počele buniti na pH6.5 tekućine kojom sam ih zalijevao bez obzira što koristim bio zemlju i gnojiva. Pa zar nije to preporuka koju je moguće naći na svakom mjestu gdje je rječ o uzgoju? Ali dobro. Najšarenija je jedna Black Jack koja je i prije prva pokazala žutilo na listovima kad su bile gladne. Ona je očito najosjetljivija, pa ću ju morat malo više mazit. Na ostalima biljkama se praktički šarenilo (par točkica) ni neprimjećuje. Koliko takvi i slični problemi koji se iskazuju putem listova utječu na krajnji ishod/urod? Ovako trenutno izgleda stanje u boxu. [ATTACH]68732[/ATTACH] [ATTACH]68731[/ATTACH] [ATTACH]68733[/ATTACH] [ATTACH]68734[/ATTACH] Krenule su dosta ubrzano rasti u visinu. Neke brže, neke sporije, neke ujednačenije, neke su izbacile u vis pojedine grane. Na Black Jack i Medical Mass se vidi da su iste vrste, dok na Tangerine Dream nema šanse. Svaka je za sebe, što po razgranatosti, visini, obliku listova te udaljenosti između listova kako izrastaju iz grana... Nastojim ih koliko toliko držati u ustoj visini. Dvije biljke su se iznimno vinule u visinu. Njih sam dosta nategnuo prema dolje. Da nisam, bile bi oko 25-30cm više od najniže biljke u boxu. Te dvije imaju jako rijetku, "štrkljavu", ali visoku krošnju. Obzirom da nemam mjesta da im širim grane, morao sam pojedine grane savinuti prema sredini biljke i tu je došlo do preklapanja grana. Neznam koliko je to dobro, ali nisam imao drugog izbora ako ih želim držati u visini s ostalima. Ispod dvije sam posatvio i nekakve knjige. Sad su otprilike na 60-tak cm visine. Uglavnom, neke biljke su baš lijepe, a neke totalno suprotno, gledajući ih kao cijelinu/formu biljke. Primjetio sam da dok lampa gori, da nakon par sati se na listovima koji se preklapaju na biljaka koje su direktno ispod lampe, na mjestu preklopa stvara nešto kao kondenzat/voda. Tog kondenzata na listovima koji se preklapaju, a biljke nisu direktno ispod lampe nema i kada ne gori lampa. Pretpostaljam da je to prirodno hlađenje biljke putem isparavanja jer je biljkama najtoplije (vruće) pod lampom. Da li je to uobičajeno i da li to smeta? Uvijeti u boxu su slijedeći: - temperatura dok je mrak: 21-23,5 - temperatura dok radi lampa: točno ispod lampe je 26,5-29, a kod posuda i uz stranicu šatora nešto iznad visine lampe je oko 26. - vlaga dok je mrak je 40-45, a uz upaljenu lampu malo poraste na 45-55 - ventilatori za mješanje zraka, kao i za ispuh rade konstantno - udaljenost lampe od biljaka je na nekakavih 35-40cm. Danas ili sutra ću ih zaliti. Mislio sam da će period do slijedećeg zalijevanja biti kao i prije (12 dana), ali se je skrtio, jer su veće i više piju. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Dnevnik uzgoja
Završeni unutrašnji dnevnici
Tangerine Dream, Black Jack, Medical Mass – 600W MH/HPS by @jaandooo
Bottom