Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Unutrašnje Uzgajanje
Svjetla za uzgoj, tipovi i intenzitet
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Stanaccc" data-source="post: 640591" data-attributes="member: 66419"><p>Tvoja visina od metra je premalo za LED. Ja sam uzeo 4×HLG qb100v2 i on ima najbolje Samsungove L301b ledice.</p><p>Ove 3w ledice šta sam sam spajao, kada nema leče, biljka može priči kao kod CFLa. A ovi paneli, recimo Mars hydro, zadnja 2,3 tjedna mora biti 60ak cm od panela, Bestva i više. Inače se vrhovi osuše, izgubi miris itd.</p><p>COBovi mogu malo bliže, ali sama njihova veličina ti je pola tvoje visine. [ATTACH]281223[/ATTACH]Evo ti primjer. Visina je 175 cm, a biljka mi je 10-20cm od panela. Panel je COB 2×130w i maknuo sam leču, ostavio spreder(razbije svjetlo, da ide u širinu).</p><p>Ti možeš trenirat biljku, ali panel mora imat 10ak cm prostora iznad, da si uzima zrak za hlađenje, biti od biljke cca 50cm i tebi za pot i biljku ostaje 40cm. Mada, ako ti panel duže vrijeme bude tako blizu, postoji mogučnost od pregrijavanja!</p><p>Neznam, da probaš sa HLG qb 65 v2.</p><p>Malo je slabiji od 100,ali može biti na 18 inča.</p><p>Zeus ima deklariran 212l/w, a HLG 180l/w. Ali, i sa HLGom se može izvuč više od 200,ali im je ppf i par jak. A, to gledaš, jer recimo od 100w HLG roka preko 20.000 lumena.</p><p>Uzeo sam 4, jer sam uzeo 120×120×200 šator i mislio sva 4 u njega, ali i 2 su puno. Najbolje ti je gledat quantum boardove. Ja isto volim full spectar i mislim, da u vegetaciji radi isti posao kao CFL, ali jednostavno nije isto imat ploču od kile i pol sa duplo jačim svjetlom, nego veliki panel, kojeg ima, a slabije svjetlo.</p><p>Sve ovisi koliko love misliš potrošit. Zeus je sa driverom 160$, a HLG 100 v2 1300kn. 160€</p><p>Ubiti je 175€, ali 4 ispadnu jeftinija i dolazi iz EU, pa nema carine!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Stanaccc, post: 640591, member: 66419"] Tvoja visina od metra je premalo za LED. Ja sam uzeo 4×HLG qb100v2 i on ima najbolje Samsungove L301b ledice. Ove 3w ledice šta sam sam spajao, kada nema leče, biljka može priči kao kod CFLa. A ovi paneli, recimo Mars hydro, zadnja 2,3 tjedna mora biti 60ak cm od panela, Bestva i više. Inače se vrhovi osuše, izgubi miris itd. COBovi mogu malo bliže, ali sama njihova veličina ti je pola tvoje visine. [ATTACH alt="15602625716426931340517076911347.jpg"]281223[/ATTACH]Evo ti primjer. Visina je 175 cm, a biljka mi je 10-20cm od panela. Panel je COB 2×130w i maknuo sam leču, ostavio spreder(razbije svjetlo, da ide u širinu). Ti možeš trenirat biljku, ali panel mora imat 10ak cm prostora iznad, da si uzima zrak za hlađenje, biti od biljke cca 50cm i tebi za pot i biljku ostaje 40cm. Mada, ako ti panel duže vrijeme bude tako blizu, postoji mogučnost od pregrijavanja! Neznam, da probaš sa HLG qb 65 v2. Malo je slabiji od 100,ali može biti na 18 inča. Zeus ima deklariran 212l/w, a HLG 180l/w. Ali, i sa HLGom se može izvuč više od 200,ali im je ppf i par jak. A, to gledaš, jer recimo od 100w HLG roka preko 20.000 lumena. Uzeo sam 4, jer sam uzeo 120×120×200 šator i mislio sva 4 u njega, ali i 2 su puno. Najbolje ti je gledat quantum boardove. Ja isto volim full spectar i mislim, da u vegetaciji radi isti posao kao CFL, ali jednostavno nije isto imat ploču od kile i pol sa duplo jačim svjetlom, nego veliki panel, kojeg ima, a slabije svjetlo. Sve ovisi koliko love misliš potrošit. Zeus je sa driverom 160$, a HLG 100 v2 1300kn. 160€ Ubiti je 175€, ali 4 ispadnu jeftinija i dolazi iz EU, pa nema carine! [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Unutrašnje Uzgajanje
Svjetla za uzgoj, tipovi i intenzitet
Bottom