Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Unutrašnje Uzgajanje
Svjetla za uzgoj, tipovi i intenzitet
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Srale7" data-source="post: 622159" data-attributes="member: 66648"><p>Jedna stvar mi nije jasna oko rasvjete, pa ako ima netko da to malo razjasni, bio bi mu jako zahvalan.</p><p></p><p>Ja recimo radim grow sa 400W HPS zaruljom, koja je dual spectrum, znači emitira oba spektra koja su potrebna za rast biljke (hladniji za vege i topliji spektar za bloom).</p><p></p><p>E sad, nekom zdravom logikom, ako je spektar podjeljen na 2 djela, to bi bilo 200w za vege spektar i 200w za bloom spektar, sto direktno implicira da biljka u bilo kojem svom stadiju (vege ili bloom) iskoristava samo pola nazivne snage zarulje ? OK dodatni luxi, odnosno fotoni sigurno ne stete, ali po ovoj mojoj računici ispada jda 400w dual hps zarulja daje otprilike iste rezultata kao da imam dvije po 250W ali jednu posebno za vege i jednu za bloom. Da ne govorimo o uzaludnom trosenju struje kad je biljka u prvoj fazi vege, a iznad nje gori 400w.</p><p></p><p>EDIT:</p><p></p><p>E sad, potrazio sam grafove spectar outputa za dual hps zarulje i tu se vidi da je ipak daleko zastupljeniji crveni spektar kojeg biljka koristi u bloom fazi koja je i dulja i puno vaznija od početne vege faze, tako da je moja pretpostavka bila kriva.</p><p></p><p>Odnosno, pretpostavio bih da je od nazivnih 400w hps dual zarulje, 350W u bloom spektru, (samo 50W u vege tj plavom) tako da bi sa odovjenim vege/bloom zaruljama od 250W dobio daleko slabiji rezultat.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Srale7, post: 622159, member: 66648"] Jedna stvar mi nije jasna oko rasvjete, pa ako ima netko da to malo razjasni, bio bi mu jako zahvalan. Ja recimo radim grow sa 400W HPS zaruljom, koja je dual spectrum, znači emitira oba spektra koja su potrebna za rast biljke (hladniji za vege i topliji spektar za bloom). E sad, nekom zdravom logikom, ako je spektar podjeljen na 2 djela, to bi bilo 200w za vege spektar i 200w za bloom spektar, sto direktno implicira da biljka u bilo kojem svom stadiju (vege ili bloom) iskoristava samo pola nazivne snage zarulje ? OK dodatni luxi, odnosno fotoni sigurno ne stete, ali po ovoj mojoj računici ispada jda 400w dual hps zarulja daje otprilike iste rezultata kao da imam dvije po 250W ali jednu posebno za vege i jednu za bloom. Da ne govorimo o uzaludnom trosenju struje kad je biljka u prvoj fazi vege, a iznad nje gori 400w. EDIT: E sad, potrazio sam grafove spectar outputa za dual hps zarulje i tu se vidi da je ipak daleko zastupljeniji crveni spektar kojeg biljka koristi u bloom fazi koja je i dulja i puno vaznija od početne vege faze, tako da je moja pretpostavka bila kriva. Odnosno, pretpostavio bih da je od nazivnih 400w hps dual zarulje, 350W u bloom spektru, (samo 50W u vege tj plavom) tako da bi sa odovjenim vege/bloom zaruljama od 250W dobio daleko slabiji rezultat. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Unutrašnje Uzgajanje
Svjetla za uzgoj, tipovi i intenzitet
Bottom