Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Unutrašnje Uzgajanje
Sušenje i "curing" metoda
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="satarush" data-source="post: 793692" data-attributes="member: 69460"><p>Nakon 8 dana susenja u frizideru sam Izvadio cvjetove iz dvije papirne vrece, stavio u teglu sa termometrom na sobnoj temperaturi i cekat cu jedan dan da vidim do kuda se penje vlaga. Izvadeni cvjetovi su prozracni, njima treba prije da ss osuse, ovi deblji i tvrdi su jos u frizideru. </p><p></p><p>Napomena za one koji bi se okusali: nemojte se prepast kod dnevne ili dvodnevne kontrole cvjetova i okretanja vrecica u frizideru, ako se na dodir cvjetovi cine presuseni (crispy) i djeluju kao da ih rukom možete skroz smrviti (nemojte ih mrviti). Budovi se na sobnoj temperaturi "dobiju mazad", vlaga prema vanjskom dijelu cvijeta se vrati nazad. U stvari, taman kad mislite da ste sve fulali i uništili, e tad je dobro. Svakako treba imat osjecaja kojeg se dobije kroz iskustvo, i da ne morate svaki dan gledat, ali za prvi put, nista ne prepustam slucaju dok i sam ne dobijem osjecaj. </p><p>Testiranje možete radit i preko senzora vlažnosti za mekana drva (10-13% je ciljana vrijednost) ja to nemam, ali ide i ovako kako sam naveo iznad. </p><p>Nakon 4-5 sati od vadenja testnih cvjetova, vlaznost je dosla do 64%, sto je skroz ok, mozda cak i brzo za 8 dana susenja na niskim temperaturama, ali i razumljivo jer su tesstirani budovi s dknjeg dijela biljke koji nije direktno bio izlozen svjetlu. Vec sad se vidi ocuvanje boje, vidljivi su i trihomi na sugar listovima, drago mi je da nisam puno trimao. Ako treba, to se može i prije grindera rjesavat. </p><p>Cekamo 24 sata da vidimo dokle se vlaga penje... Ciljamo 62-65%. </p><p>Ako prede 65 %-67% moze jos na dan u friziider , ako je vise, mozda i dva... Nakon toga opet test u teglama prije curinga u teglama ili u Grove bags vrecicama. Ako su u ciljanoj vlažnosti, mozemo ih sami burpat otvaranjem tegli i kroz par dana "namjestit" ih da dodu do zeljnih 62-60% kad su spremne za dugotrajnije skladistenje (ja cu gurnut tamo bovedu/integru). </p><p>Tada mozemo i ostale te manje i sloredne budove vadit iz frizidera, a ove vece, deblje i masnije stavit taj dan ili dan kasnije na testiranje i pratit do kuda su oni dosli s vlagom. </p><p></p><p>[ATTACH]512857[/ATTACH][ATTACH]512858[/ATTACH][ATTACH]512859[/ATTACH][ATTACH]512860[/ATTACH][ATTACH]512861[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="satarush, post: 793692, member: 69460"] Nakon 8 dana susenja u frizideru sam Izvadio cvjetove iz dvije papirne vrece, stavio u teglu sa termometrom na sobnoj temperaturi i cekat cu jedan dan da vidim do kuda se penje vlaga. Izvadeni cvjetovi su prozracni, njima treba prije da ss osuse, ovi deblji i tvrdi su jos u frizideru. Napomena za one koji bi se okusali: nemojte se prepast kod dnevne ili dvodnevne kontrole cvjetova i okretanja vrecica u frizideru, ako se na dodir cvjetovi cine presuseni (crispy) i djeluju kao da ih rukom možete skroz smrviti (nemojte ih mrviti). Budovi se na sobnoj temperaturi "dobiju mazad", vlaga prema vanjskom dijelu cvijeta se vrati nazad. U stvari, taman kad mislite da ste sve fulali i uništili, e tad je dobro. Svakako treba imat osjecaja kojeg se dobije kroz iskustvo, i da ne morate svaki dan gledat, ali za prvi put, nista ne prepustam slucaju dok i sam ne dobijem osjecaj. Testiranje možete radit i preko senzora vlažnosti za mekana drva (10-13% je ciljana vrijednost) ja to nemam, ali ide i ovako kako sam naveo iznad. Nakon 4-5 sati od vadenja testnih cvjetova, vlaznost je dosla do 64%, sto je skroz ok, mozda cak i brzo za 8 dana susenja na niskim temperaturama, ali i razumljivo jer su tesstirani budovi s dknjeg dijela biljke koji nije direktno bio izlozen svjetlu. Vec sad se vidi ocuvanje boje, vidljivi su i trihomi na sugar listovima, drago mi je da nisam puno trimao. Ako treba, to se može i prije grindera rjesavat. Cekamo 24 sata da vidimo dokle se vlaga penje... Ciljamo 62-65%. Ako prede 65 %-67% moze jos na dan u friziider , ako je vise, mozda i dva... Nakon toga opet test u teglama prije curinga u teglama ili u Grove bags vrecicama. Ako su u ciljanoj vlažnosti, mozemo ih sami burpat otvaranjem tegli i kroz par dana "namjestit" ih da dodu do zeljnih 62-60% kad su spremne za dugotrajnije skladistenje (ja cu gurnut tamo bovedu/integru). Tada mozemo i ostale te manje i sloredne budove vadit iz frizidera, a ove vece, deblje i masnije stavit taj dan ili dan kasnije na testiranje i pratit do kuda su oni dosli s vlagom. [ATTACH]512857[/ATTACH][ATTACH]512858[/ATTACH][ATTACH]512859[/ATTACH][ATTACH]512860[/ATTACH][ATTACH]512861[/ATTACH] [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Unutrašnje Uzgajanje
Sušenje i "curing" metoda
Bottom