Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Vanjsko Uzgajanje
Sigurnost sajta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="zlotvor" data-source="post: 364754" data-attributes="member: 3794"><p>Pozdrav,</p><p></p><p>Ne uzgajam vani, ali da uzgajam prvo što bi me mučilo da li netko osim mene "obilazi" sajt. Drugo što bi me mučilo je tko je taj koji obilazi sajt! Je li slučajni izletnik, lovac ili možda drugovi iz stanice? Ili samo jelen/a?</p><p></p><p>Ideja koju bih predložio je opisana u dvije riječi: trail cam! Trail cam je kamera koju su razvili za lovce kako bi mogli pratiti divljač u nekom području bez da cijelu noć sjede na čeki. Postave kameru i kasnije je samo spoje na računalo i skinu slike - ili im kamera pošalje mail sa slikama.</p><p></p><p>Kamera radi danju i noću, a snima samo kad detektira pokret na prostoru koji pokriva. Neke verzije snimaju na SD karticu, a neke šalju email ili mms sa snimljenim materijalom. Neke se mogu koristiti i kao webcam.</p><p></p><p>Ova varijanta koja šalje email je vrlo zanimljiva opcija za osiguranje sajta. Kamera ima solarni punjač (ne sve verzije), IC reflektor za noćno snimanje, senzor pokreta koji okida slikanje i relativno kvalitetan fotoaparat. U GSM modem se može ubaciti neka prepaid kartica (VIPme, tele2, bonbon, k+).</p><p></p><p>A sve to košta oko 100EUR (možda i manje).</p><p></p><p>Ovako to izgleda:</p><p></p><p>[ATTACH]20604[/ATTACH] [ATTACH]20603[/ATTACH]</p><p></p><p>Koji su koraci za postavljanje?</p><p></p><p>1. Provjeriti da li sajt ima pokrivenost mobilnom mrežom i pristojnu internet vezu</p><p>2. Kupiti prepaid karticu sa što više megabajta u paketu za što manje novaca</p><p>3. Odabrati i kupiti TrailCam</p><p>4. Otvoriti email adresu koja služi samo za to. Ne želite da vam policija zaplijeni TrailCam koji ima email konfiguriran kao <a href="mailto:ime.prezime@t-com.hr">ime.prezime@t-com.hr</a>. Znači trebate nešto tipa <a href="mailto:sajt_u_sumici@gmail.com">sajt_u_sumici@gmail.com</a></p><p>5. Testirajte TrailCam kod sebe u dvorištu ili parku,</p><p>6. Odnesite TrailCam na sajt, i montirajte ga prema uputama. Pazite na udaljenost koju pokriva senzor pokreta. <strong><u><span style="color: #ff0000">JAKO BITNO! </span></u></strong>Želite da 100% uslika i pošalje sliku policajca koji se mota oko vaše biljke!</p><p>7. Dobro ga testirajte na sajtu!</p><p>8. Još jednom ga testirajte na sajtu!</p><p>9. Redovito provjeravajte TrailCam preko interneta. Ne želite da zataji kad je najbitnije. Ako je na baterije, koristite kvalitetne baterije (Varta, Duracell, Energizer).</p><p>10. Redovito ga testirajte, nemojte šparati megabajte. <strong>I ne zaboravite uplatiti na račun kartice</strong> (bon, dopuna).</p><p></p><p>Ukoliko se desi najgore, izgubili ste 100EUR, a posjetitelji se doslovno mogu slikati sa svojim ulovom. Vi se tamo više nećete pojaviti.</p><p></p><p>Eto, nadam se da sam nekome dao ideju i možda ušparao koju godinu...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zlotvor, post: 364754, member: 3794"] Pozdrav, Ne uzgajam vani, ali da uzgajam prvo što bi me mučilo da li netko osim mene "obilazi" sajt. Drugo što bi me mučilo je tko je taj koji obilazi sajt! Je li slučajni izletnik, lovac ili možda drugovi iz stanice? Ili samo jelen/a? Ideja koju bih predložio je opisana u dvije riječi: trail cam! Trail cam je kamera koju su razvili za lovce kako bi mogli pratiti divljač u nekom području bez da cijelu noć sjede na čeki. Postave kameru i kasnije je samo spoje na računalo i skinu slike - ili im kamera pošalje mail sa slikama. Kamera radi danju i noću, a snima samo kad detektira pokret na prostoru koji pokriva. Neke verzije snimaju na SD karticu, a neke šalju email ili mms sa snimljenim materijalom. Neke se mogu koristiti i kao webcam. Ova varijanta koja šalje email je vrlo zanimljiva opcija za osiguranje sajta. Kamera ima solarni punjač (ne sve verzije), IC reflektor za noćno snimanje, senzor pokreta koji okida slikanje i relativno kvalitetan fotoaparat. U GSM modem se može ubaciti neka prepaid kartica (VIPme, tele2, bonbon, k+). A sve to košta oko 100EUR (možda i manje). Ovako to izgleda: [ATTACH]20604[/ATTACH] [ATTACH]20603[/ATTACH] Koji su koraci za postavljanje? 1. Provjeriti da li sajt ima pokrivenost mobilnom mrežom i pristojnu internet vezu 2. Kupiti prepaid karticu sa što više megabajta u paketu za što manje novaca 3. Odabrati i kupiti TrailCam 4. Otvoriti email adresu koja služi samo za to. Ne želite da vam policija zaplijeni TrailCam koji ima email konfiguriran kao [EMAIL]ime.prezime@t-com.hr[/EMAIL]. Znači trebate nešto tipa [EMAIL]sajt_u_sumici@gmail.com[/EMAIL] 5. Testirajte TrailCam kod sebe u dvorištu ili parku, 6. Odnesite TrailCam na sajt, i montirajte ga prema uputama. Pazite na udaljenost koju pokriva senzor pokreta. [B][U][COLOR=#ff0000]JAKO BITNO! [/COLOR][/U][/B]Želite da 100% uslika i pošalje sliku policajca koji se mota oko vaše biljke! 7. Dobro ga testirajte na sajtu! 8. Još jednom ga testirajte na sajtu! 9. Redovito provjeravajte TrailCam preko interneta. Ne želite da zataji kad je najbitnije. Ako je na baterije, koristite kvalitetne baterije (Varta, Duracell, Energizer). 10. Redovito ga testirajte, nemojte šparati megabajte. [B]I ne zaboravite uplatiti na račun kartice[/B] (bon, dopuna). Ukoliko se desi najgore, izgubili ste 100EUR, a posjetitelji se doslovno mogu slikati sa svojim ulovom. Vi se tamo više nećete pojaviti. Eto, nadam se da sam nekome dao ideju i možda ušparao koju godinu... [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Vanjsko Uzgajanje
Sigurnost sajta
Bottom