Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Relaksacija i Razonoda
Ostali poroci :)
Ribolov
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="nenash" data-source="post: 220890" data-attributes="member: 24274"><p>Brate opa al' si se raspis'o...Šljaka hejz, hehe ( a ja nisam zapalio 10 dana :sad2: )</p><p>Neka,neka, super je.Tačno mogu vizualizirati i mjesto i film i sve to što opisuješ.</p><p>Ja sam takođe proveo djetinjstvo s djedom na Uni. Nemam baš ispiraciju kao ti ali evo...</p><p>Ljetno doba, taman kad dolaze mlad kukuruzi.Nemamo neku "target" ribu da ganjamo nego čisto onako, na vodu pa šta bude.</p><p>Ujutru čim smo došli bacili nekoliko šaka narezanih kukuruza i to je sve od meke.</p><p>Ja imao germina standard (čini mi se) štap od nekih 1,8 metara i ruski krš od rolne "delfina". Možda ih se neko sjeća.Mamac kukuruz.</p><p>Čitavo jutro ništa i ja se oko podne odmaknem u hlad pod topole nekih 15 ak metara od štapova da klopam nešto.</p><p>Čitav ću se život sjećati sledećih par sekundi. </p><p>Samo u momentu pada baš taj moj krš u vodu, zadržava se sekund, dva na zemlji i kao raketa ode u vodu. </p><p>Ja se sledio. Milion misli i osjećanja prolaze kroz glavu. Zovem djeda koji je bio pedesetak metra nizvodno i pričam mu to.</p><p>On uzima jedan štap sa 0,50 laksom ,veže veliku trokuku, čaklja sa njom po dnu, zapinje, izvlači grane... i nakon 5 minuta izvlači moj štap.</p><p>Znam da zvuči pomalo ribolovački. Moj djed Štefo je od aprila prošle godine na nekom, nadam se , boljem mjestu tako da sam ja jedini živi svjedok ove zgode.</p><p>I dan, danas ponekad zaspem s mišlju jel' bio šaran il' amur i je li imao 20 ili 30 kila...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nenash, post: 220890, member: 24274"] Brate opa al' si se raspis'o...Šljaka hejz, hehe ( a ja nisam zapalio 10 dana :sad2: ) Neka,neka, super je.Tačno mogu vizualizirati i mjesto i film i sve to što opisuješ. Ja sam takođe proveo djetinjstvo s djedom na Uni. Nemam baš ispiraciju kao ti ali evo... Ljetno doba, taman kad dolaze mlad kukuruzi.Nemamo neku "target" ribu da ganjamo nego čisto onako, na vodu pa šta bude. Ujutru čim smo došli bacili nekoliko šaka narezanih kukuruza i to je sve od meke. Ja imao germina standard (čini mi se) štap od nekih 1,8 metara i ruski krš od rolne "delfina". Možda ih se neko sjeća.Mamac kukuruz. Čitavo jutro ništa i ja se oko podne odmaknem u hlad pod topole nekih 15 ak metara od štapova da klopam nešto. Čitav ću se život sjećati sledećih par sekundi. Samo u momentu pada baš taj moj krš u vodu, zadržava se sekund, dva na zemlji i kao raketa ode u vodu. Ja se sledio. Milion misli i osjećanja prolaze kroz glavu. Zovem djeda koji je bio pedesetak metra nizvodno i pričam mu to. On uzima jedan štap sa 0,50 laksom ,veže veliku trokuku, čaklja sa njom po dnu, zapinje, izvlači grane... i nakon 5 minuta izvlači moj štap. Znam da zvuči pomalo ribolovački. Moj djed Štefo je od aprila prošle godine na nekom, nadam se , boljem mjestu tako da sam ja jedini živi svjedok ove zgode. I dan, danas ponekad zaspem s mišlju jel' bio šaran il' amur i je li imao 20 ili 30 kila... [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Relaksacija i Razonoda
Ostali poroci :)
Ribolov
Bottom