Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Dnevnik uzgoja
Završeni unutrašnji dnevnici
Prvi grow, 2x Chronical & LibertyHaze, DIY tent
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="420Florist" data-source="post: 542809" data-attributes="member: 60337"><p>Riješio si foliju, super, koliko ventilatora imaš ukupno?</p><p>Jel uvodiš novi zrak u box? ili ti je box čitav zatvoren i u njemu ventilatori na podu, i odgore klima vuče sve vani?</p><p>To ti neće funkcionisati baš najbolje, pa još da i 2 klime ugradiš, jer sav topao zrak koji izbacuješ vani, on ti je iznad i okolo boxa, i sama cirkulacija ne pije vode ako je box potpuno zatvoren a u njemu jedna te ista temperatura zraka, istu tu samo u krug goniš, a ništa ne postižeš... Uzmi, ako nisi, ugradi 2 do 4 solidna ventilatora u zid box-a iznad poda jedno 10-15cm, eo ti primjer:</p><p></p><p>[ATTACH]161643[/ATTACH]</p><p>a i filter ti isto "guši" klimu za jedno 25-30%, na to isto računaj, gledaj da napraviš dobru cirkulaciju zraka, i sve pet, do sad ti je sve išlo od ruke, jedina mana ti je bila ventilacija i folija, i ako si u mogućnosti, vodi taj topli zrak negdje vani iz klime, ili u drugu sobu, ili u rupu od ventilacije u zidu, tj ako si u mogućnosti, ako nisi, ne gine ti novi setup ventilacije, skoro sve si riješio, klimu si nabavio, i par ventilatora, možda te iste ugradi kao na slici, ne znam improviziraj buraz, ali potrebni su jači ventilatori, čak možda i da uzmeš još jednu klimu, samo istu bez filtera spojiš na podu kroz zid i sa njom uvlačiš novi "hladniji" zrak u box, a ove manje ventilatore što si kupio, postaviš kao na slici gore na dasku onu što sam nacrtao...</p><p></p><p>Nzm, moraš skontati bolji način cirkulacije zraka u boxu, inače nećeš imati neke velike uspijehe, ta sadašnja klima bi možda gurala neki 100w cfl grow, ali hps i led.. teško..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="420Florist, post: 542809, member: 60337"] Riješio si foliju, super, koliko ventilatora imaš ukupno? Jel uvodiš novi zrak u box? ili ti je box čitav zatvoren i u njemu ventilatori na podu, i odgore klima vuče sve vani? To ti neće funkcionisati baš najbolje, pa još da i 2 klime ugradiš, jer sav topao zrak koji izbacuješ vani, on ti je iznad i okolo boxa, i sama cirkulacija ne pije vode ako je box potpuno zatvoren a u njemu jedna te ista temperatura zraka, istu tu samo u krug goniš, a ništa ne postižeš... Uzmi, ako nisi, ugradi 2 do 4 solidna ventilatora u zid box-a iznad poda jedno 10-15cm, eo ti primjer: [ATTACH]161643[/ATTACH] a i filter ti isto "guši" klimu za jedno 25-30%, na to isto računaj, gledaj da napraviš dobru cirkulaciju zraka, i sve pet, do sad ti je sve išlo od ruke, jedina mana ti je bila ventilacija i folija, i ako si u mogućnosti, vodi taj topli zrak negdje vani iz klime, ili u drugu sobu, ili u rupu od ventilacije u zidu, tj ako si u mogućnosti, ako nisi, ne gine ti novi setup ventilacije, skoro sve si riješio, klimu si nabavio, i par ventilatora, možda te iste ugradi kao na slici, ne znam improviziraj buraz, ali potrebni su jači ventilatori, čak možda i da uzmeš još jednu klimu, samo istu bez filtera spojiš na podu kroz zid i sa njom uvlačiš novi "hladniji" zrak u box, a ove manje ventilatore što si kupio, postaviš kao na slici gore na dasku onu što sam nacrtao... Nzm, moraš skontati bolji način cirkulacije zraka u boxu, inače nećeš imati neke velike uspijehe, ta sadašnja klima bi možda gurala neki 100w cfl grow, ali hps i led.. teško.. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Dnevnik uzgoja
Završeni unutrašnji dnevnici
Prvi grow, 2x Chronical & LibertyHaze, DIY tent
Bottom