Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Projektiranje prostora za uzgoj
Prvi BOX, 80x80x180
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="sergio11" data-source="post: 795612" data-attributes="member: 90432"><p>Pozdrav ekipa</p><p>Čitam forum danima, svaki slobodan trenutak, skoknem pogledat neki dnevnik ili nešto što mi koristi od informacija, pa reko nakon smeća s ulica, vrijeme je za nešto home made. </p><p>Ako je tema na krivom mjestu, molim admine da prebace na odgovarajuće.</p><p>počnimo:</p><p>Box 80x80x180, prvi box, uklapa mi se u prostor trenutno, ako uspije, planiram slagati veći i ići na led, ali o tome neki drugi put.</p><p>MY LAR folija unutar boxa, box napravljen od šperploče, ako se tako kaže.</p><p>Rasvjeta, </p><p>Prigusnica LUMii BLACK 600W, ima opcije da moze raditi na 250, 400 i 600w</p><p>Nebi uzimao ništa slabije, jer ako potraje da ne predem na LED, napravim veći box i opet je mogu koristiti.</p><p>Sijalice Lumatek HM 400w, HPS 400W, sta budu vec imali u ponudi, nadam se Lumateku.</p><p>Mislim da nebi trebao biti problem sto je prigusnica 600w, ako cu je koristiti do 400w? ili grijesim?</p><p></p><p>Stavio bi Cool tube, ne znam kakva ce biti temp u boxu, posto je grijana prostorija, pa da ne grije jos i sijalica.</p><p></p><p>Ventilator za ispuh sa filerom od aktivnog ugljena, negdje sam pronasao tablicu kak se racuna koliko m3/h treba izbacivat ventilator za tu dimenziju, al nebi je vise pronasao nikako, molim pomoć oko ovoga.</p><p>Vidim da ima turbina sa senzorom za temperaturu i vlagu, pa se sama pojacava/smanjuje po potrebi. Mišljenje?</p><p>Rhino EC ventilatorski kontroler ?</p><p></p><p>Usis ce biti dovoljan pasivan? ili da ubacim i tu neki vent? Help, Help</p><p>Unutra ide Smart stupni ventilator, citam da mjeri temp i moze se nariktat da sam kontrolira brzinu puhanja prema temp unutra, to mi odgovara jer nisam doma svaki dan, pa da ne dode do problema. </p><p></p><p>Vlaga/ Temperatura, Xiaomi digitalni, takodjer od Xiaomia cu uzet ovlazivac koji je takodjer smart, povezan displayom da sam odrzava vlagu cijelo vrijeme izmedu 55-60</p><p>Smart uticnica, zbog svijetla, klasika </p><p></p><p>Ph digitalni mjerac za vodu, inace sam dosta picajzla pa volim da to sve bude po PSu.</p><p>Cvijetnjake cu odmah uzeti 20l, tocnije jedan, jer mi je cilj za pocetak jednu biljozu dogurat do kraja.</p><p>Zemlja, Bio Bizz, vidio da Bizzza koristi, tako da ne moze biti losa, granule klasika, na dno i vrh posude zbog vlage</p><p></p><p>od Prihrana,</p><p>Rhino skin, B-52, Voodoo Juice, Sensi Bloom A/B, ako nesto nedostaje, slobodno pišite. </p><p></p><p>Vidio sam da koriste decki onaj grijač za terarije, ima na sebi termostat koji se aktivira kad temp padne, uzeo bi i ti, ako dode situacija da se ne grije taj dan po zimi, da imam plan B.</p><p>Takodjer sto se tice zaljevanja, Bizzo je objavio smart pumpica za vodu, dolazim doma vikendom, pa ako bi bio problem zaljevanja svake subote, mogla bi ona posluzit, takodjer sta mislite o tome?</p><p></p><p>Vjerovatno sam zaboravio neke stvari sto sam zapisao u biljeznicu zbog nabavke, ali svaki savjet je dobro došao.</p><p>PONAVLJAM, još nista od ovoga nisam kupio, planiram u subotu skoknut do Slo pa pokupiti sve to. Nekako mi je sigurnija opcija autom nego poštom to sve dovlačit. </p><p>Gledam grow shopove po Hr, i nista mi to nije obecavajuce kao ovaj u Slo, mozda grijesim, ako to ima kakav dobar savjet za kupovinu u Hr toga svega, pišite..</p><p>Sjeme jos nisam odlucio koje cu, vjerovatno nikad nisam ni probao nesto kvalitetnije od ovih uličnih šitova, tako da i tu primam preporuke za prvi put koje uzeti.. </p><p>To je to trenutno od mene, hrpa slova, hrpa riječi, nadam se da imate živce za čitanje i volje za pomaganje u samom početku..</p><p></p><p>Živili vi meni</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sergio11, post: 795612, member: 90432"] Pozdrav ekipa Čitam forum danima, svaki slobodan trenutak, skoknem pogledat neki dnevnik ili nešto što mi koristi od informacija, pa reko nakon smeća s ulica, vrijeme je za nešto home made. Ako je tema na krivom mjestu, molim admine da prebace na odgovarajuće. počnimo: Box 80x80x180, prvi box, uklapa mi se u prostor trenutno, ako uspije, planiram slagati veći i ići na led, ali o tome neki drugi put. MY LAR folija unutar boxa, box napravljen od šperploče, ako se tako kaže. Rasvjeta, Prigusnica LUMii BLACK 600W, ima opcije da moze raditi na 250, 400 i 600w Nebi uzimao ništa slabije, jer ako potraje da ne predem na LED, napravim veći box i opet je mogu koristiti. Sijalice Lumatek HM 400w, HPS 400W, sta budu vec imali u ponudi, nadam se Lumateku. Mislim da nebi trebao biti problem sto je prigusnica 600w, ako cu je koristiti do 400w? ili grijesim? Stavio bi Cool tube, ne znam kakva ce biti temp u boxu, posto je grijana prostorija, pa da ne grije jos i sijalica. Ventilator za ispuh sa filerom od aktivnog ugljena, negdje sam pronasao tablicu kak se racuna koliko m3/h treba izbacivat ventilator za tu dimenziju, al nebi je vise pronasao nikako, molim pomoć oko ovoga. Vidim da ima turbina sa senzorom za temperaturu i vlagu, pa se sama pojacava/smanjuje po potrebi. Mišljenje? Rhino EC ventilatorski kontroler ? Usis ce biti dovoljan pasivan? ili da ubacim i tu neki vent? Help, Help Unutra ide Smart stupni ventilator, citam da mjeri temp i moze se nariktat da sam kontrolira brzinu puhanja prema temp unutra, to mi odgovara jer nisam doma svaki dan, pa da ne dode do problema. Vlaga/ Temperatura, Xiaomi digitalni, takodjer od Xiaomia cu uzet ovlazivac koji je takodjer smart, povezan displayom da sam odrzava vlagu cijelo vrijeme izmedu 55-60 Smart uticnica, zbog svijetla, klasika Ph digitalni mjerac za vodu, inace sam dosta picajzla pa volim da to sve bude po PSu. Cvijetnjake cu odmah uzeti 20l, tocnije jedan, jer mi je cilj za pocetak jednu biljozu dogurat do kraja. Zemlja, Bio Bizz, vidio da Bizzza koristi, tako da ne moze biti losa, granule klasika, na dno i vrh posude zbog vlage od Prihrana, Rhino skin, B-52, Voodoo Juice, Sensi Bloom A/B, ako nesto nedostaje, slobodno pišite. Vidio sam da koriste decki onaj grijač za terarije, ima na sebi termostat koji se aktivira kad temp padne, uzeo bi i ti, ako dode situacija da se ne grije taj dan po zimi, da imam plan B. Takodjer sto se tice zaljevanja, Bizzo je objavio smart pumpica za vodu, dolazim doma vikendom, pa ako bi bio problem zaljevanja svake subote, mogla bi ona posluzit, takodjer sta mislite o tome? Vjerovatno sam zaboravio neke stvari sto sam zapisao u biljeznicu zbog nabavke, ali svaki savjet je dobro došao. PONAVLJAM, još nista od ovoga nisam kupio, planiram u subotu skoknut do Slo pa pokupiti sve to. Nekako mi je sigurnija opcija autom nego poštom to sve dovlačit. Gledam grow shopove po Hr, i nista mi to nije obecavajuce kao ovaj u Slo, mozda grijesim, ako to ima kakav dobar savjet za kupovinu u Hr toga svega, pišite.. Sjeme jos nisam odlucio koje cu, vjerovatno nikad nisam ni probao nesto kvalitetnije od ovih uličnih šitova, tako da i tu primam preporuke za prvi put koje uzeti.. To je to trenutno od mene, hrpa slova, hrpa riječi, nadam se da imate živce za čitanje i volje za pomaganje u samom početku.. Živili vi meni [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Projektiranje prostora za uzgoj
Prvi BOX, 80x80x180
Bottom