Problemi sa forumom

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

kobasicat0r

Tehnička podrška
Administrator
23.10.2004
2.043
773
138
/dev/null
vutra.org
Ubacio sam keširanje imena pesme za radio (10ak sekundi) tako da ne bi trebalo stalno da cima radio server već tih 10ak sekundi da čita iz cache-a. Jedino to smo menjali na serveru u poslednjih 24 sata (radio) tako da ne vidim šta drugo može da bude. Ako je to bio problem, trebalo bi da vrlo brzo opet proradi kako treba.

Inače taj desno loading bar nema veze sa radiom, to forum čita da li ima novih notifikacija.

• Sviđa mi se
Reactions: Hazer

Hazer

Aktivan Član
13.03.2015
147
274
63
meni sada radi puno bolje ... a što se tiče tih notifikacija, jel možeš to nekako isto ograničiti/promjeniti da ne učitava tako često? jer mi se nekako čini da prije nije ni vidljivo bilo to učitavanje no možda se varam jer sam kao i cill na brzom netu

L0oD

Form
Poznanik Foruma
09.03.2015
5.686
20.018
398
Planeta Zemlja
www.vutra.org
Loading me ne buni,neka cepa... evo vec sad kao da daje bolje znake zivota,brisao sam kolace i cash na fon... meni jedino vuce na radio da ima neki bag,sad vi bolje znate :) ranije nisam imao ovako ucestalan loading,a i kad se desavao ako se desavao,nije se dao videt... ma vi ste zmajevi,sredice te ovo :) peace

sale82ful

Drug Član
Poznanik Foruma
18.12.2013
2.641
10.750
358
I meni se cini da je bolje malo,ali bio je forum malo responzivniji. Tipa kad lajkujem post,ceka par sekundi pa onda registruje da sam lajkovao.

EDIT: Namjerno sam editovao post da vidim razliku... Ipak se mora cekati nesto duze nego prije.

kobasicat0r

Tehnička podrška
Administrator
23.10.2004
2.043
773
138
/dev/null
vutra.org
CPU load pao na 1.46, 1.56, 1.86 mada još vidim neke PHP procese sa povelikim CPU loadom... mada, čini se i meni da bolje radi... posmatraćemo ga još malo pa ćemo videti što činjet :)

a što se tiče tih notifikacija, jel možeš to nekako isto ograničiti/promjeniti da ne učitava tako često?

Genjo se bolje snalazi u administraciji foruma (ja sam više za php i konzolu) ali pogledaću ako može da se čačne negde da se proredi to učitavanje.

• Sviđa mi se
Reactions: d@ni

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.570
1.436
188
Eternia
@kobasicat0r
I dalje loada nonstop i šalje zahtjeve.
Pogledajte prilog 18858 Pogledajte prilog 18859

To s provjerom certifikata radi za sav content koji nije pod našim SSL-om, ali te ostale stvari loada jednom i to je to.
Radio valjda ima nekakav konstantan refresh interval, tj. ne radio već vjerovatno ovaj toolbar.
Evo quote još jednom, da se ne krije tu slučajno mistični cpu sink ?
Sada forum radi bolje jer radi check svakih 5sec a ne svake sekunde kao što je bio slučaj proteklih dana.

Možeš li isključiti ovu provjeru samo za radio, ili pokušaj staviti ako je moguće refresh ovog radio toolbara na 2min.
(rijetko koja pjesma je kraća od 2min)

• Sviđa mi se
Reactions: CilI

kobasicat0r

Tehnička podrška
Administrator
23.10.2004
2.043
773
138
/dev/null
vutra.org
Nikad nije ni radio svake sekunde (bar koliko ja znam), radio je na 5 sekundi. Sad radi na 10. Mogu ja da ga stavim na 2 minuta ali šta ako uradi check 3 sekunde pre kraja pesme, onda će naredna 2 minuta pisati ime prethodne pesme. Treba lepo izbalansirati da ne radi prečesto a da budu precizne informacije o pesmama.

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.570
1.436
188
Eternia
Radije da tu i tamo piše krivo ime pjesme nego da se forum vuče ko mrtvi konj zbog radija kojeg na dnevnoj bazi koristi možda 20% redovnih posjetitelja. Prekjučer kada je forum praktički umirao, toliko je čest bio refresh da nisam mogao skrolati dovoljno brzo da dođem na dno log-a.

Sada evo radi kao što kažeš na 10sec ali svaki request napravi dva puta, 43 requesta u 3.5min, čini mi se malo pre-previše.
req.jpg

• Sviđa mi se
Reactions: CilI