Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Unutrašnje Uzgajanje
Prihrana biljki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Tripco" data-source="post: 32727" data-attributes="member: 617"><p>Verovatno je malo kasno za savet outdoor growerima za ovu sezonu (sem, možda, Primorcima koji rade neke kasnije sative), ali za indoor će sigurno pomoći. Naime, na tržištu Srbije se prodaju djubriva izraelske fime Haifa. Ne znam koliko dugo, ali ja sam otkrio tek ovoga leta. Pretpostavljam da se mogu naći u svim ex-Yu državama (ispravite me ako grešim) Ova firma je prvenstveno specijalizovana za djubriva sa visokim postotkom kalijuma i mikrolelemenata, pri čemu koriste određena azotna/dušikova jedinjenja koja ne izazivaju vezivanje hlora i natrijuma što je vrlo bitno u procesu sazrevanja plodova. Za nas je to jako bitno jer hedovi onda ne poprimaju onaj "travasti" biljni ukus (ipak se ne mogu neke stvari do kraja ispraviti "curingom", zar ne?).</p><p>E, sada, na terenu iz iskustva vam mogu reći da to znači BOOM za povećanje roda.</p><p>Moj dobar drug je ove godine radio "indoor to outdoor" varijantu sa Ultra Skunk i jednom domaćicom koja vuče korene iz Durban Poison. Iz određenih razloga nije mogao da ih zaliva celih mesec dana tokom jula meseca (kad su bile najveće vreline, kod nas, u Nišu, u tom periodu 9 dana preko 40C, jednom čak 45C). Neke biljke su uginule, ali po jedna od ove 2 je nekako preživela (uz jedva 10% preostalih listova, možda i manje). Trebalo ih je početkom avgusta povratiti nazad. Prvih 10 dana je išlo samo zalivanje vodom, a onda je uključeno Haifa djubrivo 15:15:30 sa dodatkom Mg i Ca. Rezultati posle mesec dana su više nego dobri (nadam se da ću uskoro dobiti fotke): hedovi su jako dobro razvijeni i primećuje se intenzivna proizvodnja smole. Ne može se očekivati neki značajan prinos, ali je jačina početkom septembra već bila sasvim O.K. kod ove Durban domaje.</p><p>Drugo đubrivo koje sam pre par dana kupio je 12,5:0:43. To je više iz razloga što imam sortu smokava koje dozrevaju svoj treći rod u oktobru i zbog palmi, juka i agava u vrtu kojima je ovde potreban kalijum da bi preživele ponekada oštre zime (oko -13-15C), mada se nadam da ni ova neće biti takva. Verujem da bi takvo djubrivo uradilo žešći Boost za hedove. To ćemo videti ove zime u indooru.</p><p>Za Haifa Chem link</p><p><a href="http://www.haifachem.co.il/template/default.asp?maincat=3" target="_blank">http://www.haifachem.co.il/template/default.asp?maincat=3</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tripco, post: 32727, member: 617"] Verovatno je malo kasno za savet outdoor growerima za ovu sezonu (sem, možda, Primorcima koji rade neke kasnije sative), ali za indoor će sigurno pomoći. Naime, na tržištu Srbije se prodaju djubriva izraelske fime Haifa. Ne znam koliko dugo, ali ja sam otkrio tek ovoga leta. Pretpostavljam da se mogu naći u svim ex-Yu državama (ispravite me ako grešim) Ova firma je prvenstveno specijalizovana za djubriva sa visokim postotkom kalijuma i mikrolelemenata, pri čemu koriste određena azotna/dušikova jedinjenja koja ne izazivaju vezivanje hlora i natrijuma što je vrlo bitno u procesu sazrevanja plodova. Za nas je to jako bitno jer hedovi onda ne poprimaju onaj "travasti" biljni ukus (ipak se ne mogu neke stvari do kraja ispraviti "curingom", zar ne?). E, sada, na terenu iz iskustva vam mogu reći da to znači BOOM za povećanje roda. Moj dobar drug je ove godine radio "indoor to outdoor" varijantu sa Ultra Skunk i jednom domaćicom koja vuče korene iz Durban Poison. Iz određenih razloga nije mogao da ih zaliva celih mesec dana tokom jula meseca (kad su bile najveće vreline, kod nas, u Nišu, u tom periodu 9 dana preko 40C, jednom čak 45C). Neke biljke su uginule, ali po jedna od ove 2 je nekako preživela (uz jedva 10% preostalih listova, možda i manje). Trebalo ih je početkom avgusta povratiti nazad. Prvih 10 dana je išlo samo zalivanje vodom, a onda je uključeno Haifa djubrivo 15:15:30 sa dodatkom Mg i Ca. Rezultati posle mesec dana su više nego dobri (nadam se da ću uskoro dobiti fotke): hedovi su jako dobro razvijeni i primećuje se intenzivna proizvodnja smole. Ne može se očekivati neki značajan prinos, ali je jačina početkom septembra već bila sasvim O.K. kod ove Durban domaje. Drugo đubrivo koje sam pre par dana kupio je 12,5:0:43. To je više iz razloga što imam sortu smokava koje dozrevaju svoj treći rod u oktobru i zbog palmi, juka i agava u vrtu kojima je ovde potreban kalijum da bi preživele ponekada oštre zime (oko -13-15C), mada se nadam da ni ova neće biti takva. Verujem da bi takvo djubrivo uradilo žešći Boost za hedove. To ćemo videti ove zime u indooru. Za Haifa Chem link [url]http://www.haifachem.co.il/template/default.asp?maincat=3[/url] [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Unutrašnje Uzgajanje
Prihrana biljki
Bottom