Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Unutrašnje Uzgajanje
PH zemlje i PH vode i PH problemi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Psychonautic" data-source="post: 381244" data-attributes="member: 46311"><p>Citao sam jako zanimljiv i veoma bitan thread na ovom dijelu foruma.. <a href="https://www.vutra.org/threads/zemlja.9972/page-15" target="_blank">https://www.vutra.org/threads/zemlja.9972/page-15</a></p><p></p><p>i naisao sam na post koji je [USER=38866]@komsijin mali[/USER] objavio 23.01 ove godine ..i nisam se mogao oduprijeti zelji da prenesem pricu na ovu temu jer su usko vezane..</p><p></p><p></p><p></p><p>Ako se bolje procita prvi post u ovoj temi vidi se i razlog zasto sam je uopste zapoceo (naisao sam na gadne probleme, i potrebna mi je pomoc a kako to moze biti korisno i za druge zapoceta je tema) Moja trenutna zemlja je Florabella zuta i po svemu sto sam uspio naci definitivno je kisjela zemlja 5.6 5.7 (to sto pise na pakovanju 5.5-6.5 to macku o rep - testirana visestruko ukljucujuci test odmah nakon otvaranja pakovanja) da je dobro pognojena jeste i moze se klasifikovati kao hot soil i definitivno treba izbjegavati gnojenje bar 4 sedmice vegetacije a mozda i vise. Elektricna provodljivost joj je isto potpuno neodgovarajuca po svim standardima za uzgoj cannabisa. 100% sam siguran da je problem u zemlji, jer sve tri biljke daju iste simptome s tim da je automatik uspio da izgura do faze cvjetanja kad je poceo da pokazuje simptome deficijencija a dvije CBD vrste su izgleda osjetljivije i one su nakon 20 dana pocele sa simptomima. Najveci problem kod ovakvih vrsta zemlje je sto one konstantno obaraju ph, pa se susrecemo sa problemom prevelikog variranja ph, ja pokusavam da joj dizem ph zalivanjem vodom sa cesme sa visokim ph i nekako joj dignem ph i ona opet nakon nekoliko dana ide dolje i taj ciklus gore dolje nanosi dodatnu stetu..</p><p>Mislim da je veoma vazno istaci potrebu za adekvatnom zemljom, ova solucija za mix zemlje izgleda predstavlja najbolji put, ili mozda svo vrijeme zalivanje sa nepodesenim ph vode sa cesme direkt, ili mozda podesiti ph na nekih 7.0 ..u grow literaturi se uvijek nalazi na isti princip rjesavanja ovakvih problema, a to je prije sadjenja mix zemlje sa dolomitskim krecom, ali taj krec se ne moze naci na ovim prostorima. Ja ne mogu trenutno naci ni zemlju sa visokim ph da bih mixao sa florabellom.. </p><p></p><p>U susutini ozbiljan i nezgodan problem moze biti izbor zemlje, posle je sve mnogo teze otkloniti, moj pokusaj sa gasenim krecom je dao rezultate ali to je veoma opasan proces, potrebne su jako male kolicine i kad se to uradi usled manifestujucih problema moze doci do komplikacija deicijencija itd itd.. Na kraju mi je pregorelo i odlucio sam da ide flush direkt pod tus, nema cekanja hlor da odstoji i nista nego direkt kupanje pod tus.. za sad mi se cini kao da su prodisale pa cemo da guramo dalje i da vidimo cemu to vodi (nekako sam se vec pomirio da ce mi prvi grow biti fail i usao sam u fazu eksperimenta - zelim da vidim kako biljke reaguju na direktno flushanje sa cesme - samo na kraju zalijem sa pola doze Adv Nutrients gnojiva koja sama izbalansiraju ph tako da je sigurno pozeljno nakon flusha zaliti sa podesenim ph)</p><p></p><p>Ne mogu se oteti zelji da prenesem i jos jedan post iz threada o zemlji koji je usko povezan sa ph problemima.. veoma slican problem kao moj.. jos jedna potvrda o zemlji kao glavnom uzroku problema</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Psychonautic, post: 381244, member: 46311"] Citao sam jako zanimljiv i veoma bitan thread na ovom dijelu foruma.. [URL]https://www.vutra.org/threads/zemlja.9972/page-15[/URL] i naisao sam na post koji je [USER=38866]@komsijin mali[/USER] objavio 23.01 ove godine ..i nisam se mogao oduprijeti zelji da prenesem pricu na ovu temu jer su usko vezane.. Ako se bolje procita prvi post u ovoj temi vidi se i razlog zasto sam je uopste zapoceo (naisao sam na gadne probleme, i potrebna mi je pomoc a kako to moze biti korisno i za druge zapoceta je tema) Moja trenutna zemlja je Florabella zuta i po svemu sto sam uspio naci definitivno je kisjela zemlja 5.6 5.7 (to sto pise na pakovanju 5.5-6.5 to macku o rep - testirana visestruko ukljucujuci test odmah nakon otvaranja pakovanja) da je dobro pognojena jeste i moze se klasifikovati kao hot soil i definitivno treba izbjegavati gnojenje bar 4 sedmice vegetacije a mozda i vise. Elektricna provodljivost joj je isto potpuno neodgovarajuca po svim standardima za uzgoj cannabisa. 100% sam siguran da je problem u zemlji, jer sve tri biljke daju iste simptome s tim da je automatik uspio da izgura do faze cvjetanja kad je poceo da pokazuje simptome deficijencija a dvije CBD vrste su izgleda osjetljivije i one su nakon 20 dana pocele sa simptomima. Najveci problem kod ovakvih vrsta zemlje je sto one konstantno obaraju ph, pa se susrecemo sa problemom prevelikog variranja ph, ja pokusavam da joj dizem ph zalivanjem vodom sa cesme sa visokim ph i nekako joj dignem ph i ona opet nakon nekoliko dana ide dolje i taj ciklus gore dolje nanosi dodatnu stetu.. Mislim da je veoma vazno istaci potrebu za adekvatnom zemljom, ova solucija za mix zemlje izgleda predstavlja najbolji put, ili mozda svo vrijeme zalivanje sa nepodesenim ph vode sa cesme direkt, ili mozda podesiti ph na nekih 7.0 ..u grow literaturi se uvijek nalazi na isti princip rjesavanja ovakvih problema, a to je prije sadjenja mix zemlje sa dolomitskim krecom, ali taj krec se ne moze naci na ovim prostorima. Ja ne mogu trenutno naci ni zemlju sa visokim ph da bih mixao sa florabellom.. U susutini ozbiljan i nezgodan problem moze biti izbor zemlje, posle je sve mnogo teze otkloniti, moj pokusaj sa gasenim krecom je dao rezultate ali to je veoma opasan proces, potrebne su jako male kolicine i kad se to uradi usled manifestujucih problema moze doci do komplikacija deicijencija itd itd.. Na kraju mi je pregorelo i odlucio sam da ide flush direkt pod tus, nema cekanja hlor da odstoji i nista nego direkt kupanje pod tus.. za sad mi se cini kao da su prodisale pa cemo da guramo dalje i da vidimo cemu to vodi (nekako sam se vec pomirio da ce mi prvi grow biti fail i usao sam u fazu eksperimenta - zelim da vidim kako biljke reaguju na direktno flushanje sa cesme - samo na kraju zalijem sa pola doze Adv Nutrients gnojiva koja sama izbalansiraju ph tako da je sigurno pozeljno nakon flusha zaliti sa podesenim ph) Ne mogu se oteti zelji da prenesem i jos jedan post iz threada o zemlji koji je usko povezan sa ph problemima.. veoma slican problem kao moj.. jos jedna potvrda o zemlji kao glavnom uzroku problema [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Unutrašnje Uzgajanje
PH zemlje i PH vode i PH problemi
Bottom