Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Unutrašnje Uzgajanje
PH zemlje i PH vode i PH problemi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Psychonautic" data-source="post: 379747" data-attributes="member: 46311"><p>Ne bi ni meni bilo bitno da nisam naletio na gadne probleme pa sam morao da proucim mnogo vise nego sto sam mislio da cu morati, ovako barem znam o cemu se tu radi za ubuduce.</p><p></p><p>Ukratko, veliki sam problem sebi napravio tako sto je boca Ph minusa koju sam kupio bila sastava sulfurna kisjelina - ako kupujete Ph minus (vecina ljudi koristi limunsku kisjelinu ili sirce) vodite racuna da sastav bude fosforna ili azotna (nitric acid). Sulfurna odradjuje posao ali je to sredstvo koje ljudi koriste da bi spustali ph zemljista, znaci sa njom se osim vode spusta i ph zemljista (srz citavog mog problema) - sulfur izbjegavati nasiroko.</p><p></p><p>Problem sam pokusao rijesiti flushanjem u vise navrata i zalivanjem samo vodom sa cesme bez podesavanja ph (oko 8.0 je voda sa cesme) medjutim za to je potrebno vrijeme da ima ucinka na dizanje ph zemlje (najbolji nacin od samog starta growa koristiti 24h odstajalu vodu sa cesme i eventualno sa malo limunske kisjeline i necete imati problema sa univerzalnim zemljama za cvijece koje se koriste na ovim prostorima. Neki puste vodu da odstoji samo pola sata ili sat ali to ima ucinka na bakterijsku rizosferu i generalno je vazno ocuvati bakterije u zemlji ali mnogo ljudi potvrdjuje da imaju odlicne rezultate i kad voda odstoji veoma kratko.</p><p></p><p>Za one koji eventualno imaju problema sa niskim ph zemlje (razni problemi i deficijenije na listovima, usporen rast) najlaksi nacin da vratite ph zemlje u zeljeni opseg 6-7 tacnije 6.2-6.8 je pomocu obicnog kreca. Najbolji je dolomitski krecnjak (eng. dolomite lime) nazalost veoma ga je tesko naci, u Hrvatskoj se zove dolomitsko vapno ili agrovapno, u Srbiji dolomitski krecnjak. To je ubjedljivo najbolji nacin, bez opasnosti za gresku, sastav je CaMg(CO3)2 znaci sa njim ne samo sto se stabilizuje ph na 6.5 nego se lijece i deficijencije Magnezijuma i Kalcijuma. Nazalost ja ga nisam nasao. Morao sam pribjeci manje preporucenoj metodi gasenom krecu ili hydrated lime na engleskom, opasnost kod gasenog kreca je sto nije foolproof i stavlja se veoma malo 1 kafena kasika na 4 litra vode, otopi se u toplijoj vodi, saceka se da se ohladi i lagano se zalije vodeci racuna da se ne prskaju listovi. Otkad sam primijenio malo gasenog kreca ph zemlje mi je idealan, zalijem sa 6.5 runoff je 6.5. Mnogo sam truda ulozio da visestrukim flushovanjem dignem ph zemlje ali za to je potrebno vrijeme kako bi se kamenac iz vode natalozio u zemlji. Gaseni krec je instant rjesenje samo treba biti oprezan i koristiti vrlo malo.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Psychonautic, post: 379747, member: 46311"] Ne bi ni meni bilo bitno da nisam naletio na gadne probleme pa sam morao da proucim mnogo vise nego sto sam mislio da cu morati, ovako barem znam o cemu se tu radi za ubuduce. Ukratko, veliki sam problem sebi napravio tako sto je boca Ph minusa koju sam kupio bila sastava sulfurna kisjelina - ako kupujete Ph minus (vecina ljudi koristi limunsku kisjelinu ili sirce) vodite racuna da sastav bude fosforna ili azotna (nitric acid). Sulfurna odradjuje posao ali je to sredstvo koje ljudi koriste da bi spustali ph zemljista, znaci sa njom se osim vode spusta i ph zemljista (srz citavog mog problema) - sulfur izbjegavati nasiroko. Problem sam pokusao rijesiti flushanjem u vise navrata i zalivanjem samo vodom sa cesme bez podesavanja ph (oko 8.0 je voda sa cesme) medjutim za to je potrebno vrijeme da ima ucinka na dizanje ph zemlje (najbolji nacin od samog starta growa koristiti 24h odstajalu vodu sa cesme i eventualno sa malo limunske kisjeline i necete imati problema sa univerzalnim zemljama za cvijece koje se koriste na ovim prostorima. Neki puste vodu da odstoji samo pola sata ili sat ali to ima ucinka na bakterijsku rizosferu i generalno je vazno ocuvati bakterije u zemlji ali mnogo ljudi potvrdjuje da imaju odlicne rezultate i kad voda odstoji veoma kratko. Za one koji eventualno imaju problema sa niskim ph zemlje (razni problemi i deficijenije na listovima, usporen rast) najlaksi nacin da vratite ph zemlje u zeljeni opseg 6-7 tacnije 6.2-6.8 je pomocu obicnog kreca. Najbolji je dolomitski krecnjak (eng. dolomite lime) nazalost veoma ga je tesko naci, u Hrvatskoj se zove dolomitsko vapno ili agrovapno, u Srbiji dolomitski krecnjak. To je ubjedljivo najbolji nacin, bez opasnosti za gresku, sastav je CaMg(CO3)2 znaci sa njim ne samo sto se stabilizuje ph na 6.5 nego se lijece i deficijencije Magnezijuma i Kalcijuma. Nazalost ja ga nisam nasao. Morao sam pribjeci manje preporucenoj metodi gasenom krecu ili hydrated lime na engleskom, opasnost kod gasenog kreca je sto nije foolproof i stavlja se veoma malo 1 kafena kasika na 4 litra vode, otopi se u toplijoj vodi, saceka se da se ohladi i lagano se zalije vodeci racuna da se ne prskaju listovi. Otkad sam primijenio malo gasenog kreca ph zemlje mi je idealan, zalijem sa 6.5 runoff je 6.5. Mnogo sam truda ulozio da visestrukim flushovanjem dignem ph zemlje ali za to je potrebno vrijeme kako bi se kamenac iz vode natalozio u zemlji. Gaseni krec je instant rjesenje samo treba biti oprezan i koristiti vrlo malo. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Unutrašnje Uzgajanje
PH zemlje i PH vode i PH problemi
Bottom