Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
PH metar "bez" PH metra ** testirano
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Vorky" data-source="post: 372227" data-attributes="member: 45893"><p>uuuuf.... znam da sam novi ali moram...</p><p></p><p>Nekoliko stvari koje bez obzira koliko iskusni ljudi bili tu netko ne razumije pa da pokušam objasniti:</p><p></p><p>1. pH vode apsolutno čiste bi trebao biti 7,0, tu pričamo najbliže o tipa REdestiliranoj vodi, ergo dva puta destiliranoj ( kuha se voda i kondenzira). Ono što se prodaje po benzinkim pumpama i sl. NIJE destiilirana voda kao što piše nego je RO voda ili ti ga voda filtrirana reverznom osmozom, i ta voda je zbog sustava filtracije uglavnom malo nižeg pH od 7 i čistoće je negdje kao RE voda... nikako ali nikako ne preporučam zalijevanje sa destiliranim vodama i sl. jer je što je voda čišća to će više na sebe vezati kalcij magnezij i sl. i ispirati će zemlju...</p><p></p><p>2. mjerači pH rade na principu vodljivosti, ergo u jako čistim vodama koje imaju jako malu vodljivost ( što manja vodljivost to je voda čišća) neće raditi kako spada i neće pokazivati ispravne vrijednosti, tako da ako mjerite pH u tipa destiliranopj vodi i pogotovo ako je lošiji pH metar neće pokazivati ispravne rezultate, naravno ako mjerite u vodovodnoj vodi koja u sebi ima klora kamenca i sl. onda nema problema</p><p></p><p>3. pH metar koji se kalibrira na 1 točku možete odmah zaboraviti i trebao bi se kalibrirati sa bar dva pufera, ukoliko se mjere vrijednosti iznad 7 sa puferima 7 i 10, a ukoliko ispod 7 sa puferima 4 i 7... kalibracija se treba obavljati redovito i elektroda ne bi smjela ostati na suhome i čuvati se u tekućini za čuvanje elektroda..naravno sve ovisi od pHmetra do pHmetra... čitati upute istih</p><p></p><p>4. što se tiče namještanja pH vode ovaj princip sa limunskom kiselinom je u načelu vrlo vrlo okvirna stvar i ako želite točan pH ovo će funkcionirati vjerojatno samo sa vodom iz geografske okolice osobe koja je pisala post.. usudio bi se i reći istog vodocrpilišta... i to bez dodatka gnojiva.... Ja sam definitivno za stajanje vode jer tako izlazi klor iz vodovodne vode. Nije istina da će se pH vode stalno povećavati stajanjem, neko vrijeme će fluktuirati ali ovisi i o vremenskim uvjetima, i o duljini stajanja, da li bocu držite otvorenom ili zatvorenom... ...vremenom će se početi otapati više CO2 u vodi pa će početi biti više kiselija, ovisi i o vodi kakva je lokalno ..ako u sebi sadrži više magnezija i kalcija trebati će više kiseline da se spusti pH vode ... također manje tvrde vode će trebati manje kiseline i pošto nema kalcija i magnezija u vodi toliko će trebati npr. puno manje kiseline da se spusti pH</p><p></p><p>Druga stvar svako gnojivo ima svoj pH i ovisi i o količini gnojiva koje stavljate, neka gnojiva, npr ja koristim jedno za grow fazu organsko sa više dušika na bazi guana i meni digne pH na 8,5 ...15 ml na 7 litara vodovodne neodstajane vode tako da npr. ukoliko kasnije povećavam razinu gnojiva će mi dignut i pH ergo moram staviti više kiseline da ga spustim nazad...</p><p></p><p>5. ja osobno namještam pH na 6,25, za zemlju pošto većina sajtova preporuča za uzgoj u zemlji pH između 6-6,5.... sa fosfatnom kiselinom pošto NPK gnojiva sadrže u sebi fosfate ( može i sa nitratnom kiselinom). Naravno te kiseline nisu samo tako lako dostupne pa je limunska ili octena kiselina ok zamjena...</p><p></p><p>Moj savjet je da bar jednom izmjerite pH i namjestite a ne se držati slijepo preporuka, svako vodocrpilište je drugačije. Ukoliko ste izmjerili pH jednom i znate koliko treba dodavati kiseline da definitivno se probate držati da voda stoji onoliko dugo koliko je stajala prvi put i sl. i da se što više držite istog. </p><p></p><p>Vodovodna voda će uglavnom biti jedne te iste konzistencije i tu nebi trebalo biti velikih fluktuacija iz istog vodocrpilišta. Što se tiče bunara kišnica i sl. to se stvarno može mijenjati ovisno o zagađenju u zraku, pa možete imati kiselu kišnicu ... pa do zbog velikih kiša se mijenjaju i dižu razine voda pa topi neke slojeve zemlje više pa se mijenja pH u bunarima.</p><p>Također pripaziti i ne zaboraviti korigirati pH kada se počinje sa većim količinama gnojiva ili se prelazi na druga gnojiva... grow i cvat npr...</p><p></p><p>Za picajzle poput mene pH metar sa puferima, kalibrirati ga češće, pustiti vodu da odstoji 24 sata, uliti gnojiva izmjeriti pH i po malo dodavati kiseline dok se ne spusti na željenu razinu, naravno poslije svakog dodatka kiseline izmiješati vodu i onda opet mjeriti...isto vrijedi i za dizanje pH. </p><p></p><p>Eto toliko od picajzle...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Vorky, post: 372227, member: 45893"] uuuuf.... znam da sam novi ali moram... Nekoliko stvari koje bez obzira koliko iskusni ljudi bili tu netko ne razumije pa da pokušam objasniti: 1. pH vode apsolutno čiste bi trebao biti 7,0, tu pričamo najbliže o tipa REdestiliranoj vodi, ergo dva puta destiliranoj ( kuha se voda i kondenzira). Ono što se prodaje po benzinkim pumpama i sl. NIJE destiilirana voda kao što piše nego je RO voda ili ti ga voda filtrirana reverznom osmozom, i ta voda je zbog sustava filtracije uglavnom malo nižeg pH od 7 i čistoće je negdje kao RE voda... nikako ali nikako ne preporučam zalijevanje sa destiliranim vodama i sl. jer je što je voda čišća to će više na sebe vezati kalcij magnezij i sl. i ispirati će zemlju... 2. mjerači pH rade na principu vodljivosti, ergo u jako čistim vodama koje imaju jako malu vodljivost ( što manja vodljivost to je voda čišća) neće raditi kako spada i neće pokazivati ispravne vrijednosti, tako da ako mjerite pH u tipa destiliranopj vodi i pogotovo ako je lošiji pH metar neće pokazivati ispravne rezultate, naravno ako mjerite u vodovodnoj vodi koja u sebi ima klora kamenca i sl. onda nema problema 3. pH metar koji se kalibrira na 1 točku možete odmah zaboraviti i trebao bi se kalibrirati sa bar dva pufera, ukoliko se mjere vrijednosti iznad 7 sa puferima 7 i 10, a ukoliko ispod 7 sa puferima 4 i 7... kalibracija se treba obavljati redovito i elektroda ne bi smjela ostati na suhome i čuvati se u tekućini za čuvanje elektroda..naravno sve ovisi od pHmetra do pHmetra... čitati upute istih 4. što se tiče namještanja pH vode ovaj princip sa limunskom kiselinom je u načelu vrlo vrlo okvirna stvar i ako želite točan pH ovo će funkcionirati vjerojatno samo sa vodom iz geografske okolice osobe koja je pisala post.. usudio bi se i reći istog vodocrpilišta... i to bez dodatka gnojiva.... Ja sam definitivno za stajanje vode jer tako izlazi klor iz vodovodne vode. Nije istina da će se pH vode stalno povećavati stajanjem, neko vrijeme će fluktuirati ali ovisi i o vremenskim uvjetima, i o duljini stajanja, da li bocu držite otvorenom ili zatvorenom... ...vremenom će se početi otapati više CO2 u vodi pa će početi biti više kiselija, ovisi i o vodi kakva je lokalno ..ako u sebi sadrži više magnezija i kalcija trebati će više kiseline da se spusti pH vode ... također manje tvrde vode će trebati manje kiseline i pošto nema kalcija i magnezija u vodi toliko će trebati npr. puno manje kiseline da se spusti pH Druga stvar svako gnojivo ima svoj pH i ovisi i o količini gnojiva koje stavljate, neka gnojiva, npr ja koristim jedno za grow fazu organsko sa više dušika na bazi guana i meni digne pH na 8,5 ...15 ml na 7 litara vodovodne neodstajane vode tako da npr. ukoliko kasnije povećavam razinu gnojiva će mi dignut i pH ergo moram staviti više kiseline da ga spustim nazad... 5. ja osobno namještam pH na 6,25, za zemlju pošto većina sajtova preporuča za uzgoj u zemlji pH između 6-6,5.... sa fosfatnom kiselinom pošto NPK gnojiva sadrže u sebi fosfate ( može i sa nitratnom kiselinom). Naravno te kiseline nisu samo tako lako dostupne pa je limunska ili octena kiselina ok zamjena... Moj savjet je da bar jednom izmjerite pH i namjestite a ne se držati slijepo preporuka, svako vodocrpilište je drugačije. Ukoliko ste izmjerili pH jednom i znate koliko treba dodavati kiseline da definitivno se probate držati da voda stoji onoliko dugo koliko je stajala prvi put i sl. i da se što više držite istog. Vodovodna voda će uglavnom biti jedne te iste konzistencije i tu nebi trebalo biti velikih fluktuacija iz istog vodocrpilišta. Što se tiče bunara kišnica i sl. to se stvarno može mijenjati ovisno o zagađenju u zraku, pa možete imati kiselu kišnicu ... pa do zbog velikih kiša se mijenjaju i dižu razine voda pa topi neke slojeve zemlje više pa se mijenja pH u bunarima. Također pripaziti i ne zaboraviti korigirati pH kada se počinje sa većim količinama gnojiva ili se prelazi na druga gnojiva... grow i cvat npr... Za picajzle poput mene pH metar sa puferima, kalibrirati ga češće, pustiti vodu da odstoji 24 sata, uliti gnojiva izmjeriti pH i po malo dodavati kiseline dok se ne spusti na željenu razinu, naravno poslije svakog dodatka kiseline izmiješati vodu i onda opet mjeriti...isto vrijedi i za dizanje pH. Eto toliko od picajzle... [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
PH metar "bez" PH metra ** testirano
Bottom