Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
Oprema - razmena informacija
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Trulyo" data-source="post: 717960" data-attributes="member: 67644"><p>[USER=49381]@Sjaj očiju[/USER] Da, tako nešto meni treba. Meni je grijalica van boksa dakle grijem si prostor gdje je boks. Grijalica je 2000w, ali je na 1250w sasvim dovoljno da radi, jer u sat vremena digne od 1C do 13-15C.</p><p>Mislim imam dva načina - prvi je da imam termostat u boksu koji pazi na temperaturu dolje na dnu boksa, i recimo u vegetaciji čim padne ispod 20C - pali vanjsku grijalicu. To mi ima najviše smisla, jer planiram (kao i do sad) u svom LED panelu imati dodatnu 100w sijalicu da odozgo grije, i ispuh će biti dosta blizu upuha (u ovim hladnijim danima i u vegetaciji), tako da će kružiti dio topline od panela. Po toj logici u 20h dana grijalica neće puno raditi, dok u 4h mraka nema grijanja od panela, samim time bi se palila grijalica.</p><p></p><p>Drugi način je da sad u vegetaciji zagrijem prostoriju na 20C, namjestim termostat na grijalici i da ona sama sebe održava tak oko 20C. To mi se ne čini loše, tu nebih morao imati u panelu ovu žarulju od 100w za grijanje, čist dosta bi bilo tih 20C od prostorije + led panel.</p><p></p><p>Međutim to je sve teorija. Danas ću testirati drugi način.</p><p></p><p>U biti zadnji način mi je da probam vidjeti (i to ću testirat) da li je dovoljno da se svakih sat vremena grijalica uključi na 15 min da održava temperaturu, pošto je prostor dobro izoliran. </p><p></p><p>Čekam ovo, nikako da stigne.</p><p></p><p>[URL unfurl="true"]https://www.ebay.com/itm/120-240-1500W-Digital-LED-Temperature-Controller-Thermostat-Probe-L3B4-C6T2/264836931866?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=564669760494&_trksid=p2057872.m2749.l2649[/URL]</p><p></p><p>[USER=74997]@COM5[/USER] puno hvala na detaljnom pojašnjenju, ali iskreno nemam volje niti vremena da se puno bavim sa tim slaganjem, trenutno sam više da kupim gotovi uređaj na koji mogu priključiti recimo vanjski termostat, grijalicu itd, i da sve odmah šljaka. </p><p>S tim da sam se sad sjetio da mi je boks daleko od wifi-a, tj cca 10m od granice hvatanja. Moram razmisliti i o pojačivaću signala.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Trulyo, post: 717960, member: 67644"] [USER=49381]@Sjaj očiju[/USER] Da, tako nešto meni treba. Meni je grijalica van boksa dakle grijem si prostor gdje je boks. Grijalica je 2000w, ali je na 1250w sasvim dovoljno da radi, jer u sat vremena digne od 1C do 13-15C. Mislim imam dva načina - prvi je da imam termostat u boksu koji pazi na temperaturu dolje na dnu boksa, i recimo u vegetaciji čim padne ispod 20C - pali vanjsku grijalicu. To mi ima najviše smisla, jer planiram (kao i do sad) u svom LED panelu imati dodatnu 100w sijalicu da odozgo grije, i ispuh će biti dosta blizu upuha (u ovim hladnijim danima i u vegetaciji), tako da će kružiti dio topline od panela. Po toj logici u 20h dana grijalica neće puno raditi, dok u 4h mraka nema grijanja od panela, samim time bi se palila grijalica. Drugi način je da sad u vegetaciji zagrijem prostoriju na 20C, namjestim termostat na grijalici i da ona sama sebe održava tak oko 20C. To mi se ne čini loše, tu nebih morao imati u panelu ovu žarulju od 100w za grijanje, čist dosta bi bilo tih 20C od prostorije + led panel. Međutim to je sve teorija. Danas ću testirati drugi način. U biti zadnji način mi je da probam vidjeti (i to ću testirat) da li je dovoljno da se svakih sat vremena grijalica uključi na 15 min da održava temperaturu, pošto je prostor dobro izoliran. Čekam ovo, nikako da stigne. [URL unfurl="true"]https://www.ebay.com/itm/120-240-1500W-Digital-LED-Temperature-Controller-Thermostat-Probe-L3B4-C6T2/264836931866?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=564669760494&_trksid=p2057872.m2749.l2649[/URL] [USER=74997]@COM5[/USER] puno hvala na detaljnom pojašnjenju, ali iskreno nemam volje niti vremena da se puno bavim sa tim slaganjem, trenutno sam više da kupim gotovi uređaj na koji mogu priključiti recimo vanjski termostat, grijalicu itd, i da sve odmah šljaka. S tim da sam se sad sjetio da mi je boks daleko od wifi-a, tj cca 10m od granice hvatanja. Moram razmisliti i o pojačivaću signala. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
Oprema - razmena informacija
Bottom