Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
Oprema - razmena informacija
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="trubabuba" data-source="post: 301263" data-attributes="member: 40000"><p>pozdrav svima.</p><p>moze koji savjet jer sam u nedoumici oko opreme.</p><p>daklem box ce najvjerovantije bit 1.5x1.5x2.5m. homemade od letvi i lesonita. neznma dal cu ga oblozit unutra sa mylar-om ili cu pustit lesonit bjeli.</p><p>neznam dali ici na obicni reflektor ili uzimat CT. neznam dali ce bit potrebno a nije da mi se baca lova.</p><p></p><p>mislio sam uzet a-wing reflektor, al vidim da ima dobra ponuda za uzet u kojoj je:</p><p>almeco SON-t hammered reflector (reflektira 86%)</p><p>HPS silvanya SHP-TS grolux (600w)</p><p>Pro Gear prigusnica (600w)</p><p></p><p>sa ovom ponudom nije mi reflektor po volji bas jer neznam koliko je taj reflektor "losiji" od a-winga u real life-u za navedenu velicinu box-a.</p><p>koja su vasa razmisljanja, hocu li pogerijesiti ako uzmem ovaj set pa poslje vidim dali mi treba CT?</p><p></p><p>---</p><p>druga nedoumica je koji vent uzeti jer u ventilacijskom kompletu (XL) koji mi je cjenovno jako primamljiv je:</p><p>filter PK XL (360-480m3h)</p><p>fan Vents VK125 (355m3h)</p><p>alu cjev 2m</p><p></p><p>,a ja sam razmisljao uzeti VK125un koji ima kontrolu brzine i senzor temp.</p><p></p><p>dali je kontrola/senzor velika prednost po vasem iskustvu. ne samo zbog buke, jer koliko sam vidio na njihovm sajtu neide preko 46dcB sto bi trebalo bit ok obzirom da ne boravim u toj sobi, ali spavam u sobi prekoputa.</p><p></p><p>dali je dosta smao jedan vent za usis ili bi bilo bolje 2 komada?</p><p></p><p>za usis bih uzeo mozda jedan vents 125VKO aksijalni, ako mislite da je potrebno ili mogu staviti neki 140/150mm PC fan (ili 2 ako treba)?</p><p></p><p>temp u sobi tokom zime ide do 5C, a ljeti do 29C.</p><p>za zimu ako treba regulirat dodatno temp imam radijator (centralno), a ljeti klimu, al nekako pokusavam slozit opremu da izliveliram ljeto/zimu, ako moze bez koristenja barem klime ljeti zbog dodatnog troska.</p><p></p><p>i samo da napomenem,cilj mi je dobiti ~500g materijala za izradu ulja po simpsonu i zato idem toliko u detalje jer mi ovaj grow mora uspjeti.</p><p></p><p>hvala.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="trubabuba, post: 301263, member: 40000"] pozdrav svima. moze koji savjet jer sam u nedoumici oko opreme. daklem box ce najvjerovantije bit 1.5x1.5x2.5m. homemade od letvi i lesonita. neznma dal cu ga oblozit unutra sa mylar-om ili cu pustit lesonit bjeli. neznam dali ici na obicni reflektor ili uzimat CT. neznam dali ce bit potrebno a nije da mi se baca lova. mislio sam uzet a-wing reflektor, al vidim da ima dobra ponuda za uzet u kojoj je: almeco SON-t hammered reflector (reflektira 86%) HPS silvanya SHP-TS grolux (600w) Pro Gear prigusnica (600w) sa ovom ponudom nije mi reflektor po volji bas jer neznam koliko je taj reflektor "losiji" od a-winga u real life-u za navedenu velicinu box-a. koja su vasa razmisljanja, hocu li pogerijesiti ako uzmem ovaj set pa poslje vidim dali mi treba CT? --- druga nedoumica je koji vent uzeti jer u ventilacijskom kompletu (XL) koji mi je cjenovno jako primamljiv je: filter PK XL (360-480m3h) fan Vents VK125 (355m3h) alu cjev 2m ,a ja sam razmisljao uzeti VK125un koji ima kontrolu brzine i senzor temp. dali je kontrola/senzor velika prednost po vasem iskustvu. ne samo zbog buke, jer koliko sam vidio na njihovm sajtu neide preko 46dcB sto bi trebalo bit ok obzirom da ne boravim u toj sobi, ali spavam u sobi prekoputa. dali je dosta smao jedan vent za usis ili bi bilo bolje 2 komada? za usis bih uzeo mozda jedan vents 125VKO aksijalni, ako mislite da je potrebno ili mogu staviti neki 140/150mm PC fan (ili 2 ako treba)? temp u sobi tokom zime ide do 5C, a ljeti do 29C. za zimu ako treba regulirat dodatno temp imam radijator (centralno), a ljeti klimu, al nekako pokusavam slozit opremu da izliveliram ljeto/zimu, ako moze bez koristenja barem klime ljeti zbog dodatnog troska. i samo da napomenem,cilj mi je dobiti ~500g materijala za izradu ulja po simpsonu i zato idem toliko u detalje jer mi ovaj grow mora uspjeti. hvala. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
Oprema - razmena informacija
Bottom