Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Uzgoj FAQ
Naručivanje sjemenki - zabranjeno reklamiranje!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="dedskin" data-source="post: 644572" data-attributes="member: 69242"><p>JA sam se nesto informisao , prociato carinski zakon za srbiju , </p><p>ima par bitnih stavki na koje treba pripaziti </p><p>Vrednost koja moze proci je 75e , ali to je od privatnog lica, ako je is shopa onda je max vrednost 50e , sve preko toga mora da se carini , sto znaci mora carinski postupak sto skoro garantuje otvaranje i proveru . Nekako mi se chini da vecina poshiljki koje su pale su pale zbog tog razloga , preslo vrednost od 50e</p><p>Vrednost postarine ulazi u vrednost paketa , tj u tih 50e , sto ostavlja prostora za menke u zavisnosti od postarine do 30-40e</p><p>Neki kazu da se za otvaranje mora zvati primalac , to nije istina , mogu da otvore i otvorice bez vas</p><p>Ako se uzima za komercijalne svrhe nista ne moze proci bez carine , to je za firme ,ali i fizicka lica spadaju pod firme ako chesto istovetne artikle uzimaju, ili uzimaju vise artikala koji ocigledno nisu za domacinstvo .Tj vece kolicine . A koje su to to oni odredjuju jer se zakonom ne moze bas sve obuhvatiti .</p><p>Dakle , male kolicine obavezno , secam e neko je narucivao 3 puta po 100e sve mu je palo , eto zasto .</p><p>Tako mi deluje </p><p>Takodje treba odredjena papirologija da se uradi skraceni carinski postupak , to pomaze .</p><p>U sustini posalju se informacije o paketu i najavi se paket i rezervise parcela , na taj nacin sve je uradjeno ceka se samo paket koji najverovatnije nece biti ni pogledan ako je ispod 50e, dakle sa postarinom.</p><p>To su neka moja saznanja iz citanja zakona , nisam strucnjak mozete sami procitati za jos informacija .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dedskin, post: 644572, member: 69242"] JA sam se nesto informisao , prociato carinski zakon za srbiju , ima par bitnih stavki na koje treba pripaziti Vrednost koja moze proci je 75e , ali to je od privatnog lica, ako je is shopa onda je max vrednost 50e , sve preko toga mora da se carini , sto znaci mora carinski postupak sto skoro garantuje otvaranje i proveru . Nekako mi se chini da vecina poshiljki koje su pale su pale zbog tog razloga , preslo vrednost od 50e Vrednost postarine ulazi u vrednost paketa , tj u tih 50e , sto ostavlja prostora za menke u zavisnosti od postarine do 30-40e Neki kazu da se za otvaranje mora zvati primalac , to nije istina , mogu da otvore i otvorice bez vas Ako se uzima za komercijalne svrhe nista ne moze proci bez carine , to je za firme ,ali i fizicka lica spadaju pod firme ako chesto istovetne artikle uzimaju, ili uzimaju vise artikala koji ocigledno nisu za domacinstvo .Tj vece kolicine . A koje su to to oni odredjuju jer se zakonom ne moze bas sve obuhvatiti . Dakle , male kolicine obavezno , secam e neko je narucivao 3 puta po 100e sve mu je palo , eto zasto . Tako mi deluje Takodje treba odredjena papirologija da se uradi skraceni carinski postupak , to pomaze . U sustini posalju se informacije o paketu i najavi se paket i rezervise parcela , na taj nacin sve je uradjeno ceka se samo paket koji najverovatnije nece biti ni pogledan ako je ispod 50e, dakle sa postarinom. To su neka moja saznanja iz citanja zakona , nisam strucnjak mozete sami procitati za jos informacija . [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Uzgoj FAQ
Naručivanje sjemenki - zabranjeno reklamiranje!
Bottom