uredno plaćam visom, moram uvjek imati 10-tak eura više na kartici jer mi u protivnom javlja grešku i transakcija ne prolazi (bez obzira što plaćam, sjeme ili gluposti iz kine)
Prije petnaest dana ja plačao sa dvije kartice visa od dvije banke i nije moglo. Dođe poruka nazovite banku ali oni kažu da ne znaju do čega je.da li su omogucili placanje visa karticom,jer prosle god. sam probavao i nije moglo pa sam narucio preko bank transfer.pitam za podrucje bih
Nemoj toliko da brines jer posiljka nije nuzno na carini, iako na trackingu tako pise. Naime, moram da opisem jedno iskustvo sa RQS. Narucio, poslao kesh obicnim pismom i cekao debelih 35 dana. Inace, kad god sam dosad slao bilo kom shopu doslo bi 5 do 7 dana max. Kad sam im napisao da je omotnica vjerovatno 'nestala' u putu i pitao kako da ponovo narucim, rekli su mi da se jos malo strpim jer se desi da pismo zaluta bla bla. Za dva dana su mi javili da je kesh ipak stigao i da salju posiljku. Dvije sedmice su prosle a na track broju je pisalo 'in transport' da bi se to promijenilo u 'carina'. Kad sam im javio rekli su mi da im track sistem nije povremeno u funkciji?! Na kraju, sjeme je doslo nakon tri i po sedmice. Slag na tortu je bio kad su mi u posti naplatili dodatnih 6 eura za DHL usluge, a koje sam vec platio shopu. Ispostavilo se da je posiljka poslana 10 dana kasnije nego sto su mi rekli, te da je poslana dhl-om pod oznakom 'low priority'. Dakle, shop je bio pretrpan narudzbama a nisu to htjeli priznati nego su izmisljali razloge kasnjenja. A mi smo sa Balkana pa nas ne zarezuju puno.paket mi vec 8 dana stoji na carini
polako pocinjem da paranoisem
odlicnojeste da je na carini odlezalo vise od 3 nedelje, ali je najzat tu
Ja naručujem iz shopa u Sloveniji! Pošto neda upisat ime, jer nije sponzor, neču pisat ime. Ali, ja preko stranice naručim, za 2 dana mi poštar nosi menke. Najgluplje od svega, šta se čuju kako zveckaju. One, uopče ne prelaze carine, nego se šalju iz države iz koje je naručeno. Od 2 puta, oba puta sve ok. Plačam po pouzeču, poštaru.
Još, ako ste si dobri s poštarom, ja ga nazovem ujutro, jer ima šta za mene? Mada, drugi put nisam zvao, jer u HR. polako dolazi do neke ilizacije. U saboru je netko dao prijedlog za glasanje zakona o dekriminalizaciji. Uglavnom, ne naručujem nigdje osim iz SLO!
Ponedjeljak naručim, utorak dobijem sms i u srijedu su kod mene.
Iskreno, nisam previše naručivao. Mada, shop iz kojeg naručim u SLO, ima firmu i u hr. KJesi li kod nas u HR od naših online seedshopova probao narućiti, ja se mislin jeli mi pametno, ali vec 14 godina rade oni glavni shop online pa kontam da su pametni i sigurni, kazu mi da stigne u dan/dva
Sta bi s porudzbinom?Naručeno seme sa Linda Seeds juče, javljam šta se desilo. Očekujem ga najkasnije za mesec dana