Svratih u temu da napisem sta god mi padne napamet, ovako fino nadimljenom, i jedino o cemu mogu pisati su utisci sa skorasnjeg putovanja, uz par dana mora i par dana u par poznatih bosanskih Eko parkova.
Na moru sam upoznao "prijatelja" sa foruma i sad smo prijatelji, bez navodnika. Lik mi se dop'ooo.., aj zdrao.
Osjecao se kao domacin, rijesio parking mjesto za naredna tri dana, a inace je parking jedan od vodecih problema grada.., da ne nabrajam dalje, bio je odlican "domacin", glede kulture, tradicije i obicaja
No, ono sto me mnogo odusevilo, jeste njegova ljubav prema jednoj posebnoj djevojci. Uzela mu srce, bez ispaljenog metka, ni trepno nije
Osim odusevljenja, pretrpio sam i strahote fasciniranja. Fascinacije u smislu da, kao gost, vodim "domacina" na jednu od najpoznatijih turistickih destinacija, oli vam izletista, i to u njegovoj neposrednoj blizini, gdje zivi skoro 40 godina, a nikada nije bio! Ooo.., sta ono rekosmo "sinji sokole" kakav sinji soko, sad mi je ka sinja kukavica
Jedan je od likova s kojima u drustvu punis "baterije". Opusten, trudi se biti bezbrigan - al se ipak brine, muci se od napora da se ne najezi kad mu draga provuce prste kroz kosu - al se ipak najezi, fasciniran je svijetom, zivotom, svemirom - a opcinjen jednom biljkom
Imamo pregrst zajednickih interesovanja, tema za razgovor, a jedva prebacismo koju preko jezika, bili smo obazrivi prema damama
Ima mnogo toga lijepog za ispisati, al' me i dim popusta, i to vec ne bi bio naduvani post.
P.S. mislim da mi je trebalo sat i po da ovo napisem. Svrlja mozak, a to sve pisati, ipak, nema smisla