Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Zimsko mirovanje. Čeka se da prodje mraz. A do tada, malo nacijepam sitnih drva za odlagu, bacim pepel po oranju, nahranim životinje...
Veljača je evo sunčana, ptice ujutro pjevaju, red bi bio da i mi poljoprivrenici sa foruma malo odmorimo
@Anthony Tony DiNozzo sa sjemenom nisam probao, imao ukorjenjenu granu i to se relativno brzo ukorjeni i raste . Najzadovoljniji sam bio sa kupovnom koja je bila zakalemljena na stariju podlogu i onda nekak i najbrze raste. Kazu da za ove ukorjenjene grane treba do 5 godina da cvjeta a za ove nakalemljene oko3 tak da budemo vidjeli makar mi je takva cvjetala vec prve godine, vidjet cemo sta ce biiti ove. E nazalost nemam slika al ubacim koju cim se bace na cvjetanje el ovak su to samo puste grane, makar preedobra biljka raste ko luda u par mj potjera par m novih grana tako da se moze svasta sa njom u svakom slucaju!
Protok zraka ispod zemlje,(ostavis da biljka popije vodu i onda tek tocis novu)
Korijen pije lakse vodu odozdola jer je pravokutnog obilka i korijen razvija u takvom ubliku slicno ko i u prirodi.
Nemozes prezalit biljku jer visak istece van.
Pogodan zafull organic navuces malc preko njega i jedanput dvaput otvoris ako treba dat dodatnu prihranu.
Tu plavu kisu planiram par godina da zasadim,prelepa je sa samo cvetovima bez lisca..
A ono nije Slepic,no ja koliko vidim Blavor.....al nikad nisam vidio svetlijeg...
Sto se tice glicinije stvarno je prelijepa,ne znas jel ljepse izgleda ili mirisi
A sto se tice gustera,isti je vrag blavor ili slijepic…kako gdje ga zovu