Pozdrav Zelenko,
Nadam se da imaš mjesta za još jednog učenika, probat ću ne previše gnjaviti i snaći se sam prije nego ti se obratim.
Oprema koju imam: Box 80x80x160, Ventilator TT 100 + Speed Control, Carbon filter, Mars Hydro TS1000(150W), Zemlja - compo sana, 18l plastic pot, 18l fabric pot, Hesi starter box
U planu mi je posaditi 3 biljke. Imam Northern Light Automatic od Royal Queen Seeds. Napokon mi je sva oprema stigla pa mogu krenuti. Kad mi prokliju sjemenke ja bih odmah ubacio u finalni pot od 18l. Zemlja je Compo sana za ruže, u nju planiram dodati još 10% perlita. Režim svijetla mislim korisiti 20/4.
E sad imam neka pitanja za početak:
1. vidite na slici da imam ovaj veći ventilator za vjetar unutar boxa, pa me interesira je li to prejaki ventilator jer vidim da se često koriste manji ventilatori ? Na ovom
link-u možeš vidjeti sliku boxa i ventilator.
2. vidim isto tako da često ljudi dodaju i Cal-Mag, imam li potrebe za time ako koristim Hesi? Čitam isto da ne treba prilagođavati PH ako koristim Hesi?
3. mogu li odmah od prvog dana kada ih prebacim u teglu koristiti režim 20/4? na koju visinu bi trebao postaviti svijetlo za početak?
4. Vidim da Hesi po tablici preporuča prva dva tjedna TNT complex, root complex, supervit, powerzyme. Da se držim te njihove tablice i doza?
5. Koliko često bi trebao hraniti biljke u ovoj početnoj fazi?