Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Mentorski kutak
Mentor Bizz
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="selectio" data-source="post: 767150" data-attributes="member: 74610"><p>Pozdrav Mentore, evo pregleda novog stanja. Dakle, radi se dvije odnosno tri biljke, od kojih je ova treca "rezerva" jer mi ne mogu tri biljke u box, i nju imam namjeru zadrzati jedino ako mi jedna od ove dvije glavne biljke ne uspije. U protivnom morat ce u smece, na zalost.....</p><p>Prve dve (glavne) biljke su presadene prije 8 dana i od tada nisu tretirane ni sa cim, uopce. Primjetio sam da su potovi poprilicno olaksali, a izgleda da su se biljke primile. Danas sam ih samo malo nadopunio sa zemljom, koja se vec odvojila od unutarnjih stijenki potova. Trecu sam biljku (rezervnu) danas presadio u malo veci pot i kao sto sam rekao imam je namjeru da teram dok ne vidim kako ce se ponasati dvije glavne biljke ili dok mi velicina boxa to dopusta. Evo i fotografija...</p><p></p><p>Biljka br. 1 (Northen light)</p><p>Ova je biljka bila bolesna prije presadivanja, na nacin da su joj pozutjeli prvi listovi, postepeno od vrha sto se vremenom prosirilo i na cijeli list. To se zutilo prenijelo donekle i na drugi sprat listova, ali se cini da se to pomalo zaustavlja, Ova je biljka presadena prije 8 dana, nije od tad tretirana ni sa cim, a danas sam je nadopunio sa zemljom. Evo kako ta biljka izgleda sada:</p><p></p><p>[ATTACH]460464[/ATTACH] [ATTACH]460466[/ATTACH][ATTACH]460467[/ATTACH][ATTACH]460468[/ATTACH][ATTACH]460469[/ATTACH]</p><p></p><p>Biljka br. 2 (White widow) je takoder presadena prije 8 dana i izgleda da dobro napreduje. Takoder nije tretirana ni sa cim od tada. Na ovoj biljci je jedan list dobio mrlje, a prethodni si put komentirao da pricekamo da vidimo jer je to mozda reakcija na presadivanja. Osim toga ima i jedan smezurani list. Sve ovo se vidi na sljedece dvije slike:</p><p></p><p>[ATTACH]460473[/ATTACH][ATTACH]460474[/ATTACH]</p><p></p><p>Jos malo fotografija iste biljke:</p><p></p><p>[ATTACH]460475[/ATTACH][ATTACH]460477[/ATTACH][ATTACH]460479[/ATTACH][ATTACH]460480[/ATTACH]</p><p></p><p>Biljka br 3, Rezervna biljka (Afgani special). danas presadena u nesto veci pot. Novi pot je napunjen zemljom i popio je nesto vise od pola litre vode. Izgled biljke prije presadivanja:</p><p></p><p>[ATTACH]460481[/ATTACH][ATTACH]460482[/ATTACH][ATTACH]460483[/ATTACH]</p><p></p><p>Izgled biljke nakon presadivanja u nesto veci pot:</p><p></p><p>[ATTACH]460484[/ATTACH][ATTACH]460485[/ATTACH][ATTACH]460486[/ATTACH]</p><p></p><p>Izgled box nakon svih navedenih poslova, lijevo na slici je Northern light, desno je White widow, a iza njih u malom potu je rezervna biljka Afgani special. Ventilator na slici tokom ovog growa nikad nije bio u funkciji:</p><p></p><p>[ATTACH]460488[/ATTACH]</p><p></p><p>Sto da se radi dalje? Pretpostavljam da ovu danas presadenu necemo dirati sledecih bar 7 dana?</p><p>Sto cemo sa ovim biljkama u velikim potovima koje su presadene prije 8 dana? Na raspolaganju su mi plantela cvet i vege i slavol. Ove dvije biljke su iznikle iz zemlje prije 17 dana i zbog gnatova, kao sto sam rekao, presadene su u novu zemlju prije 8 dana?</p><p></p><p>Hvala i pozdrav...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="selectio, post: 767150, member: 74610"] Pozdrav Mentore, evo pregleda novog stanja. Dakle, radi se dvije odnosno tri biljke, od kojih je ova treca "rezerva" jer mi ne mogu tri biljke u box, i nju imam namjeru zadrzati jedino ako mi jedna od ove dvije glavne biljke ne uspije. U protivnom morat ce u smece, na zalost..... Prve dve (glavne) biljke su presadene prije 8 dana i od tada nisu tretirane ni sa cim, uopce. Primjetio sam da su potovi poprilicno olaksali, a izgleda da su se biljke primile. Danas sam ih samo malo nadopunio sa zemljom, koja se vec odvojila od unutarnjih stijenki potova. Trecu sam biljku (rezervnu) danas presadio u malo veci pot i kao sto sam rekao imam je namjeru da teram dok ne vidim kako ce se ponasati dvije glavne biljke ili dok mi velicina boxa to dopusta. Evo i fotografija... Biljka br. 1 (Northen light) Ova je biljka bila bolesna prije presadivanja, na nacin da su joj pozutjeli prvi listovi, postepeno od vrha sto se vremenom prosirilo i na cijeli list. To se zutilo prenijelo donekle i na drugi sprat listova, ali se cini da se to pomalo zaustavlja, Ova je biljka presadena prije 8 dana, nije od tad tretirana ni sa cim, a danas sam je nadopunio sa zemljom. Evo kako ta biljka izgleda sada: [ATTACH alt="DSC_0012 - Copy.JPG"]460464[/ATTACH] [ATTACH alt="DSC_0011 - Copy.JPG"]460466[/ATTACH][ATTACH alt="DSC_0013 - Copy.JPG"]460467[/ATTACH][ATTACH alt="DSC_0014 - Copy.JPG"]460468[/ATTACH][ATTACH alt="DSC_0032 - Copy.JPG"]460469[/ATTACH] Biljka br. 2 (White widow) je takoder presadena prije 8 dana i izgleda da dobro napreduje. Takoder nije tretirana ni sa cim od tada. Na ovoj biljci je jedan list dobio mrlje, a prethodni si put komentirao da pricekamo da vidimo jer je to mozda reakcija na presadivanja. Osim toga ima i jedan smezurani list. Sve ovo se vidi na sljedece dvije slike: [ATTACH alt="DSC_0016 - Copy.JPG"]460473[/ATTACH][ATTACH alt="DSC_0018 - Copy.JPG"]460474[/ATTACH] Jos malo fotografija iste biljke: [ATTACH alt="DSC_0015 - Copy.JPG"]460475[/ATTACH][ATTACH alt="DSC_0019 - Copy.JPG"]460477[/ATTACH][ATTACH alt="DSC_0021 - Copy.JPG"]460479[/ATTACH][ATTACH alt="DSC_0022 - Copy.JPG"]460480[/ATTACH] Biljka br 3, Rezervna biljka (Afgani special). danas presadena u nesto veci pot. Novi pot je napunjen zemljom i popio je nesto vise od pola litre vode. Izgled biljke prije presadivanja: [ATTACH alt="DSC_0023 - Copy.JPG"]460481[/ATTACH][ATTACH alt="DSC_0024 - Copy.JPG"]460482[/ATTACH][ATTACH alt="DSC_0026 - Copy.JPG"]460483[/ATTACH] Izgled biljke nakon presadivanja u nesto veci pot: [ATTACH alt="DSC_0027 - Copy.JPG"]460484[/ATTACH][ATTACH alt="DSC_0028 - Copy.JPG"]460485[/ATTACH][ATTACH alt="DSC_0029 - Copy.JPG"]460486[/ATTACH] Izgled box nakon svih navedenih poslova, lijevo na slici je Northern light, desno je White widow, a iza njih u malom potu je rezervna biljka Afgani special. Ventilator na slici tokom ovog growa nikad nije bio u funkciji: [ATTACH alt="DSC_0031 - Copy.JPG"]460488[/ATTACH] Sto da se radi dalje? Pretpostavljam da ovu danas presadenu necemo dirati sledecih bar 7 dana? Sto cemo sa ovim biljkama u velikim potovima koje su presadene prije 8 dana? Na raspolaganju su mi plantela cvet i vege i slavol. Ove dvije biljke su iznikle iz zemlje prije 17 dana i zbog gnatova, kao sto sam rekao, presadene su u novu zemlju prije 8 dana? Hvala i pozdrav... [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Mentorski kutak
Mentor Bizz
Bottom