Pozdrav badi da li bi mogao da te zamolim da budes moj mentor?
Zelim odmah da ti dam nesto informacija da u startu budes upucen u ono sta planiram i u kojoj se fazi trenutno nalazim.
Za sada sam se dobro informisao o nekim osnovama. Ali svakako smatram da to nije dovoljno i da mi je zaista potrebno necije mentorstvo jer zelim da ovo uradim kako treba.
1. Planiram outdoor uzgoj. Sajt sam nasao i trenutno je u pripremi. Ono sto mi je nedoumica jeste da li mogu da imam problema u procesu, jer je sajt uz reku(dunav) nije tik uz reku. Odlucio sam se na ovu opciju posto ostale opcije mi ne prolaze bezbednosne procene(frekventnost ljudi, blizina naseljenog predela itd...) Znaci prvo pitanje je koji problemi me ocekuju zbog odabira ovakvog sajta.
a) Proverio sam vodostaj dunava za mesto gde mi se nalazi sajt i to za 10 godina unazad. Ove godine je rekordno nizak vodostaj i po svemu sudeci ce ove godine biti ekstremno nizak. Tako da imam priliku da tu uradim pored reke. Inace sam bio maltene spreman da odustanem jer nisam mogao da najdem dobar sajt
b) druga stvar koja me brine su budj i ostale stetocine i saveti vezani za pripremu sajta u borbi protiv toga.
2. Sakupio sam gomilu semenki trave koja mi se dopadala do sada koju sam pusio i zapoceo sam fazu klijanja i sadjenja u case. Za sada imam 2 proklijala semena koja samo sto nisu pocela rasti koliko vec sutra. Provode ceo dan na suncu ove godine je bas lepo vreme i mislim da im sunca nece faliti.
a) imam stotinak semenki tako da to nece biti problem
b) dobro sam se informisao o problemu muskih biljaka kada nemas fem. seme
3. Nemam neogranicena sredstva xD ali svakako sam spreman izdvojiti odredjenu kolicinu novca na prihranu i ostale potrebstine ali o tom ce reci rekao bih biti tek kasnije.
4. Da li imas neke prakticne savete dok sam jos u ovim pocetnim fazama
Srdacan pozdrav i hvala unapred