Evo pa kreni sa literaturonPozdrav ,kompletno sam nov u ovome i htio bi se okusati cisto iz dobre zajebancije a i da se imam o cemu brinuti. NE ZNAM APSOLUTNO NISTA, ali voljan sam poslusati svaki savjet i potruditi se uzgojiti neku kvalitetnu biljku pa ako bi mi mogao pomoci ?
Moze hvala ti puno vec sam ujutro otisao pogledati okvirno ,uzgajao bi indoor i zanima me da li folazi u obzir za grow box vidio sam da ima kao mali plastenik visine je 170 sirine 60 i duzine 80Jackdaniels07
Najprije odlučiš s obzirom na mogućnosti sa kojima raspolažeš, da li ćeš uzgajati indoor ili outdoor.
Kad si odlučio, kreneš proučavati literature i vodiče koje sam postavio na 1. stranici svog kutka.
Javi se kad sve povežeš i smisliš barem okvirno neki svoj plan, šta i kako.
LATICA
Kao što rekoh, pecnula si ih jer si ih špricala dok je bilo upaljeno svjetlo. Ne špricaj ih više, pusti ih da dođu k sebi.
Viniee
Pravo postanja u "Mentorskom kutku" imaju samo članovi koji su dogovorili mentorstvo i sami mentori, i nitko dugi (izuzev Administratora) u skladu s tim molimo sve ostale da se toga pridržavaju, znači, članovi foruma ne odgovaraju na pitanja i ne uključuju se u diskusije u ovom podforumu.
Molim još jednom, tebe i sve članove koji nisu dogovorili mentorstvo da ne komentiraju!
HvalaEvo pa kreni sa literaturon
KOMPLETAN VODIČ KROZ UNUTRAŠNJI UZGOJ
Kao što znate, predložio sam da se napravi noviji vodič za unutrašnji uzgoj. Moderator Himalaja me u tome podržao i hvala mu na tome. Sastavio sam kompletan vodič radi lakšeg snalaženja, kako bi novim članovima bilo brže i jednostavnije sve povezati. Moderatori neka procijene, ako nešto još...www.vutra.org
NAPOMENA: Kutak je namijenjen za pitanja u vezi samog uzgoja. Nisam stručan za razne diy projekte i sl.Moze hvala ti puno vec sam ujutro otisao pogledati okvirno ,uzgajao bi indoor i zanima me da li folazi u obzir za grow box vidio sam da ima kao mali plastenik visine je 170 sirine 60 i duzine 80
Proziran je ali stavio bi s vanjske stra nestod a ga prekrijem(ceradu) a ss unutarnje bi obozio sa alu folijom
Najvise me brine di da lampe uzmem
Morat cu online
Dogovoreno pogledam sve kad nadem prije nek kaj kupim cu te pitat jel se slazes sa svim i to je toNAPOMENA: Kutak je namijenjen za pitanja u vezi samog uzgoja. Nisam stručan za razne diy projekte i sl.
Za to imate razne teme na forumu, sami ih potražite i pitajte iskusnije.
Dimenzije su ok, za jednu možda dvije biljke max.
Na tebi je kako ćeš to sve posložiti, na forumu imaš sve potrebne informacije, samo treba biti uporan i potražiti.
Nije baš dobra aluminijska folija jer lako uzrokuje "hot spotove", može ti poslužit folija za šajbu od auta ili kupi mylar pa s time obloži unutrašnjost boxa...ako već koristiš alu foliju, okreni je na mat stranu.
Lampe naruči, možeš od sponzora (na vrhu stranice) ili od kuda god ti paše.
Mentore hvala ti puno ,izgleda da bum investirao u grow box sa stranice jednog od sponzora straniceJackdaniels07
Može, evo pomoći ću ti, makar kažem sve ove stvari se mogu pročitati na forumu...
Box/prostor već imaš (trebaš ga malo doraditi).
Zatim ti treba ventilator za ispuh zraka, koji ćeš postaviti/montirati negdje pri vrhu boxa.
Dakle, izračunaš koliki ti je protok zraka potreban za taj tvoj prostor (ima i to na forumu , ovisno o tome kupiš ventilator, možeš vidjeti i primjere u završenim dnevnicima. Za upuh zraka napraviš otvor/e negdje pri dnu boxa (ne treba ti vent. dovoljno je da je pasivan).
Trebat će ti i neki manji vent. unutar boxa za miješanje zraka.
Također, treba ti termo-higrometar, kako bi mogao pratiti temperaturu i vlagu unutar prostora za uzgoj.
Proučiš sve tipove rasvjete i odlučiš se koju ćeš vrstu rasvjete koristiti (LED, MH/HPS, CFL), uz to uzmeš jedan timer i spreman si.
ledeni6
Slažem se, prebaci na 12/12.
Ako još uvijek nema preflower, vjerojatno nije automat ali vidjet ćemo.
Niti ja automate nisam nikad držao na 12/12, ali koliko sam vidio kod nekih iskusnijih i na 12/12 završavaju bez problema, čak ekipa kaže da nema neke značajnije razlike niti što se tiče krajnjeg prinosa u odnosu na 18/6 ili 20/4.
Odlicno , posto moji prijatelji najcesce koriste white widow to cu i naruciti posto vidim da ima , narucujem automat jel tak ?E pa tu naručiš i sjeme. Sigurno je i brzo stigne.