[Madness][Super Hash][Mazar-a][Northern Lights-a][Dark Devil-a](2015)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.182
398
43
Tacna
Da, Devili su u 13-tom danu cvijeta, krivo sam upisao pa eto da se ispravim. Ja mješam kilu zeolita n 10 litara zemlje, nisam hidrogel nikad koristio pa neznam :cool:. Ako bizo kaže da može onda može :D.

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.182
398
43
Tacna
Alloha ekipa, evo jedan lagani update
3550.gif
;

Sve.JPG

dd 1.JPG

dd2.JPG

nl -a.JPG

mazar.JPG

dd macro.JPG

Sve piče dobro, dobivaju svako zalivanje pola doze plantele crvene i sretne su. Mazar je pravi monstrum od biljke
fkr.gif
.

E sad evo i novosti sa sajta. Došlo vrijeme da se krene sa ostalim fotoperiodkama iz naslova, znači Madness/Obsession/Fresh Candy/Super Hash;

pocetak.JPG

Lijepo su provirile, i onda ova gamad prokleta....

puzici.JPG

...se probije nekako i iz čaše mi mezne baš onu koju imam samo jednu i koja mi je najdraža
154fs232528.gif
, riječ je o Candy, i pogledajte šta joj napravi;

Candy.JPG

Dobila je topiranje od strane balavaca i popizdio sam
4076.gif
.
Kud baš od svih baš na nju, to mi nije jasno. Neznam dali će preživjeti, čisto sumnjam kad je ostala na jednom listu, ostavio sam je pa budem vidio.
Ti mikro puževi su prilično opaki, pužomor nedjeluje, pepeo isto slabo, neznam zašto al su žešće žilavi, tako da krećem u obračun sa njima
gun.gif
, uzimam guste mreže od žice i svaka biljka će biti ograđena jer drugog riješenja nemam.
Za kraj jedan garavi Dark Devil sa sajta;

dd sajt.JPG

Toliko za ovaj put ;)
Peace from No
29dz8zk.gif
.

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.182
398
43
Tacna
Maloprije otiđem do sajta, uzeo dva dužna metra guste alu žice pa ću kad presadim biljke oko svake ukopati ogradu da bude visine oko 30 cm. Sunce malo slabijeg inteziteta pa reko usput i da zalijem ove u čašama. Inače sajt mi ima direktno sunce od 5:30 do 20h, faktički non stop, jedino noću nesija :D. I opet me dočeka neugodno iznenađenje, još par ih je pojedno, doslovno skroz a par ih je ostalo na jednom listu. Došao sam do zaključka da nisu puževi jer su biljke uzdignute od zemlje pa faktički puževi mogu do njih samo ako imaju krila. Totalno sam popizdio :eek:. Vjerovatno da je riječ o pticama ili nekim skakavcima. Sad sam to ovako napravio i sad ako im se šta desi onda stvarno neznam šta da kažem;

P5181864.JPG

Tu imam i jednu auto Mazara koja je gadno nagrižena s dolnje strane pa sam nju ovak okružio;

P5181866.JPG

Za nju me i nije toliko strah, velika je to cura i prilično žilava.
Više mi je dosta ovih nedaća, insekata, nametnika, parazita i sranja. Na godinu sadim u dvorištu 30 biljaka pa da vidim ko će šta da mi kaže.
Peace from
126fs3187425.gif
.

t@mara

Aktivan Član
10.12.2013
2.278
5.764
258
10
Znam kako je :(
Nažalost takva nam je borba u outu i nema tu šta.
Ja sam prošle godine imala 8 pojedenih,sve dok nisam počela špricati otopinom nicotiniane rustice u vodi.
Pa nek onda netko kaže zašto toliko biljaka sadimo.