Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Dnevnik uzgoja
Završeni unutrašnji dnevnici
LSD, Blue Cheese, Critical Kush - LED Hans 180 W (x4) by Sensi Star
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="truare" data-source="post: 488423" data-attributes="member: 48175"><p>U potpunosti se slažem [USER=30235]@mario339[/USER] , ako želimo malo nafrizirati indoor grow da bi to sve štimalo, potrebno je sve parametre podići a ne samo jedan. Znači i temperaturu, svjetlost, vodu/vlažnost, razinu CO2 i time prilagoditi i prihranu. Znači 5 bitnih elemenata koje utječu na metabolizam biljke i njezinu transpiraciju.</p><p>E sad.. tko mi može reći koje su idealne vrijednosti svakog od tih 5 ključnih parametara? Tu se vodimo najviše po procesima u prirodi.. koje ruku na srce još uvijek ne shvaćamo u potpunosti ali reći ćemo ipak da shvaćamo dovoljno .. gdje CO2 varira između 250-350ppm-a, gdje intenzitet sunčeve svijetlosti varira od cca 100000lm naniže ovisno o sunčanim i oblačnim danima,, nadalje da ne govorim o promjenama temperature, vlage.. kiše... itd dakle.. puno stvari za uzeti u obzir, pratiti i proučiti.. a tu sad upada taj LED koji pak uopće ne imitira sunčevu svijetlost, pa ga tako ne možemo točno ni usporediti sa ostalim parametrima koji su inače čvrsto povezanim sa sunčevim spektrom svjetla (kojeg HPS nekako najbliže oponaša), već nam preostaje da ga još proučavamo i eksperimentiramo.. Hoću reći, kako da znamo koliko uopće taj LED emitira potrebnog lumena/para gdje fali dosta uobičajenog spektra na određenoj udaljenosti i koliko ga je biljka sposobna apsorbirati u određenim uvjetima.. mislim da je sve to još i kod samog proizvođača u eksperimentalnoj fazi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="truare, post: 488423, member: 48175"] U potpunosti se slažem [USER=30235]@mario339[/USER] , ako želimo malo nafrizirati indoor grow da bi to sve štimalo, potrebno je sve parametre podići a ne samo jedan. Znači i temperaturu, svjetlost, vodu/vlažnost, razinu CO2 i time prilagoditi i prihranu. Znači 5 bitnih elemenata koje utječu na metabolizam biljke i njezinu transpiraciju. E sad.. tko mi može reći koje su idealne vrijednosti svakog od tih 5 ključnih parametara? Tu se vodimo najviše po procesima u prirodi.. koje ruku na srce još uvijek ne shvaćamo u potpunosti ali reći ćemo ipak da shvaćamo dovoljno .. gdje CO2 varira između 250-350ppm-a, gdje intenzitet sunčeve svijetlosti varira od cca 100000lm naniže ovisno o sunčanim i oblačnim danima,, nadalje da ne govorim o promjenama temperature, vlage.. kiše... itd dakle.. puno stvari za uzeti u obzir, pratiti i proučiti.. a tu sad upada taj LED koji pak uopće ne imitira sunčevu svijetlost, pa ga tako ne možemo točno ni usporediti sa ostalim parametrima koji su inače čvrsto povezanim sa sunčevim spektrom svjetla (kojeg HPS nekako najbliže oponaša), već nam preostaje da ga još proučavamo i eksperimentiramo.. Hoću reći, kako da znamo koliko uopće taj LED emitira potrebnog lumena/para gdje fali dosta uobičajenog spektra na određenoj udaljenosti i koliko ga je biljka sposobna apsorbirati u određenim uvjetima.. mislim da je sve to još i kod samog proizvođača u eksperimentalnoj fazi. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Dnevnik uzgoja
Završeni unutrašnji dnevnici
LSD, Blue Cheese, Critical Kush - LED Hans 180 W (x4) by Sensi Star
Bottom