Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
Led sijalice (žarulje) E27
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Vutra Dzanki" data-source="post: 713831" data-attributes="member: 70685"><p>Ja nisam imao problema sa 15w, jednom su mi samo pecnule biljku na tačno 25cm razmaka od vrha do sijalice u vegetaciji, kad god bih držao na 35+cm ne bih imao problema, samo kad krene cvetanje pa strech treba nekad i dva puta dnevno podizati panel, samo se držiš donje granice i nema problema, ja sam došao do zaključka da je za moj panel donja granica 35cm u vege, u cvetanju su mi išli hedovi i do 15ak cm od sijalice i nije ih pržilo. Naravno svako za svoj panel šteluje kako treba, samo pratiti biljku i biti redovno uz nju u nekim ključnim fazama i sve će se to samo razjasniti.</p><p>10 sijalica po 15w je 150w</p><p>10 sijalica po 9w je 90w</p><p>Znači za isti zauzet prostor dobiješ 60w manje, što je kod LEDa jako puno, tako da mislim da nije to razlog da izbaciš 15w osim ako nemaš problem sa visinom. Jedino ako ti fali visine mogu to da razumem, inače samo eksperimentiši sa panelom da dođeš do odgovarajućih vrednosti.</p><p>Evo kako ja to radim, ovako sam se nekako ispraksao:</p><p>u početku vegetacije ga držim na 55cm i održavam tu visinu sve dok biljka ne razvije 5. sprat, onda je topiram i smanjim razdaljinu za 5cm kako bi svi potencijalni vrhovi se lakše probili ka svetlu. Vremenom smanjujem po 5cm razdaljinu kako je biljka jača i veća, sve do nekih 35cm. Oko prebacivanja na 12-12 razdaljina mi je 35cm i toliko je održavam sve do kasnog cvetanja, kad malo i spustim na 30ak. Naravno posle svakog smanjivanja razdaljine pratim biljku non stop narednih 2 dana da ukoliko uočim simptome light burna da mogu odmah da reagujem. Uvek kao polaznu tačku merenja uzimam najviši vrh biljke.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Vutra Dzanki, post: 713831, member: 70685"] Ja nisam imao problema sa 15w, jednom su mi samo pecnule biljku na tačno 25cm razmaka od vrha do sijalice u vegetaciji, kad god bih držao na 35+cm ne bih imao problema, samo kad krene cvetanje pa strech treba nekad i dva puta dnevno podizati panel, samo se držiš donje granice i nema problema, ja sam došao do zaključka da je za moj panel donja granica 35cm u vege, u cvetanju su mi išli hedovi i do 15ak cm od sijalice i nije ih pržilo. Naravno svako za svoj panel šteluje kako treba, samo pratiti biljku i biti redovno uz nju u nekim ključnim fazama i sve će se to samo razjasniti. 10 sijalica po 15w je 150w 10 sijalica po 9w je 90w Znači za isti zauzet prostor dobiješ 60w manje, što je kod LEDa jako puno, tako da mislim da nije to razlog da izbaciš 15w osim ako nemaš problem sa visinom. Jedino ako ti fali visine mogu to da razumem, inače samo eksperimentiši sa panelom da dođeš do odgovarajućih vrednosti. Evo kako ja to radim, ovako sam se nekako ispraksao: u početku vegetacije ga držim na 55cm i održavam tu visinu sve dok biljka ne razvije 5. sprat, onda je topiram i smanjim razdaljinu za 5cm kako bi svi potencijalni vrhovi se lakše probili ka svetlu. Vremenom smanjujem po 5cm razdaljinu kako je biljka jača i veća, sve do nekih 35cm. Oko prebacivanja na 12-12 razdaljina mi je 35cm i toliko je održavam sve do kasnog cvetanja, kad malo i spustim na 30ak. Naravno posle svakog smanjivanja razdaljine pratim biljku non stop narednih 2 dana da ukoliko uočim simptome light burna da mogu odmah da reagujem. Uvek kao polaznu tačku merenja uzimam najviši vrh biljke. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
Led sijalice (žarulje) E27
Bottom