Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Chill Bill" data-source="post: 762072" data-attributes="member: 78594"><p>Poz forumasi, nadam se da ste dobro.</p><p>Gledam komentare na netu sto se tice ovih cob led full spectrum sijalica i niko se nije nesto zalio na njih. Koliko shvatih sa njima se moze izgurati i vege i cvetanje. Pa mi treba savet sta mislite o konkretno ovome, uzeo bih dva komada ove sijalice na diy box dimenzija oko 60-80x60-80 za dve biljke autosa. Zanima me da li je to okej i svaki savet je pozeljan. Meni se cini previse dobro da bude istinito. Ostavljam tekst i slike oglasa ispod.</p><p></p><p><em><strong>Sastoji se od full spectrum COB (Chip On Board) LED čipa od 50W i odgovarjućeg sočiva za fokusiranje svetlosti.</strong></em></p><p><em><strong></strong></em></p><p><em><strong>LED grow panel za biljke električne snage 50W i 400W ekvivalent jačine svetlosti.</strong></em></p><p><em><strong>Ovo znači da uređaj troši 50W, a emituje svetlost koja je prema efektu za biljke proporcionalna onoj koja bi se dobijala od standardnih volframskih ili živinih sijalica snage približno 400W.</strong></em></p><p><em><strong>Ovo je moguće zahvaljujući LED tehnologiji koja omogućava da se približno 90% uložene elektične energije pretvori u svetlosnu energiju, dok su samo 10% toplotni gubici. Međutim, kod živinih i volframskih sijalica ovaj odnos je praktično obrnut, tako da se samo približno 10% uložene električne energije pretvori u svetlost, a sve ostalo su toplotni gubici.</strong></em></p><p><em><strong></strong></em></p><p><em><strong>Takođe velika je prednost i u pogledu spektra, tj. talasnih dužina emitovane svetlosti, jer LED čipovi koje koristim emituju samo onu svetlost koju biljke apsorbuju, tako da je sva emitovana svetlost u plavom i crvenom delu spektra, koji hlorofil biljke ustvari i koristi.</strong></em></p><p><em><strong>Otuda takva boja svetlosti koju možete videti na fotografijama.</strong></em></p><p><em><strong></strong></em></p><p><em><strong>[ATTACH]449916[/ATTACH][ATTACH]449917[/ATTACH][ATTACH]449915[/ATTACH][ATTACH]449914[/ATTACH]</strong></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Chill Bill, post: 762072, member: 78594"] Poz forumasi, nadam se da ste dobro. Gledam komentare na netu sto se tice ovih cob led full spectrum sijalica i niko se nije nesto zalio na njih. Koliko shvatih sa njima se moze izgurati i vege i cvetanje. Pa mi treba savet sta mislite o konkretno ovome, uzeo bih dva komada ove sijalice na diy box dimenzija oko 60-80x60-80 za dve biljke autosa. Zanima me da li je to okej i svaki savet je pozeljan. Meni se cini previse dobro da bude istinito. Ostavljam tekst i slike oglasa ispod. [I][B]Sastoji se od full spectrum COB (Chip On Board) LED čipa od 50W i odgovarjućeg sočiva za fokusiranje svetlosti. LED grow panel za biljke električne snage 50W i 400W ekvivalent jačine svetlosti. Ovo znači da uređaj troši 50W, a emituje svetlost koja je prema efektu za biljke proporcionalna onoj koja bi se dobijala od standardnih volframskih ili živinih sijalica snage približno 400W. Ovo je moguće zahvaljujući LED tehnologiji koja omogućava da se približno 90% uložene elektične energije pretvori u svetlosnu energiju, dok su samo 10% toplotni gubici. Međutim, kod živinih i volframskih sijalica ovaj odnos je praktično obrnut, tako da se samo približno 10% uložene električne energije pretvori u svetlost, a sve ostalo su toplotni gubici. Takođe velika je prednost i u pogledu spektra, tj. talasnih dužina emitovane svetlosti, jer LED čipovi koje koristim emituju samo onu svetlost koju biljke apsorbuju, tako da je sva emitovana svetlost u plavom i crvenom delu spektra, koji hlorofil biljke ustvari i koristi. Otuda takva boja svetlosti koju možete videti na fotografijama. [ATTACH]449916[/ATTACH][ATTACH]449917[/ATTACH][ATTACH]449915[/ATTACH][ATTACH]449914[/ATTACH][/B][/I] [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
Bottom