Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Trulyo" data-source="post: 748862" data-attributes="member: 67644"><p>E ljudi, meni nešto nije jasno - u pitanju je Enfun 2x120w paneli.</p><p></p><p>[MEDIA=amazon]B08C7DYMR9[/MEDIA]</p><p></p><p>Ovako, panel je u boksu 40x160cm, dakle svaki panel podjednako osvjetljava 40x80cm prostora.</p><p>Lijevo imam u vegetaciji dvije biljke, a ispod desnog svijetla imam stari autos od Dinafema koji bude još 15-tak dana.</p><p></p><p>Lijevo panel držim na 80cm, desni na cca 45cm.</p><p>Oba su u normalnom načinu, tj vegetaciju - nije prebačeno na bloom i crveno svijetlo.</p><p></p><p>Zajedno troše 135w iz utičnice, znači svaki na cca 67,5w.</p><p>I problem je što su oba panela na istom driveru, ovo me muči:</p><p></p><p>1.) Kad prebacim desni board na bloom fazu, isključe se neke plave ledice, a uključe crvene. No luxi mi ispod te biljke padnu sa 50000 na 10000 luxa! </p><p>Da li to ima veze ili zbog crvenog svijetla se više ne gledaju luxi nego oni "pp" nešto brojevi? </p><p>Ili bi sad po tome trebao još spustiti panel na razinu da opet bude 50000 luxa?</p><p></p><p>2.) Kad prebacim desni board na bloom - na lijevom boardu se pojača svijetlo. Točnije, prije prebacivanja je na lijevome oko 20000 luxa što je idealno za vegu, a nakon prebacivanja vrijednost se poveća na oko 35000 luxa, što odgovara tome što desni board slabije svijetli.</p><p></p><p>U biti, ja sam pretpostavljao da luxi ostaju isti, tj da se uključi dovoljno crvenih ledica da zamjeni tu istu snagu od bijelih/plavih. No očito nije tako.</p><p></p><p>Sad sam opet desni board vratio na vegu tj 50 000 luxa ispod biljke na cca 45cm, a na lijevome sad imam 20 000 luxa što mi super odgovara radi vegetacije ovih mlađih biljaka.</p><p>Mogu tako ostaviti? </p><p></p><p>Mislim da ću kupiti još jedan driver jer ovo mi stvara probleme kad u isto vrijeme imam i vege i bloom fazu. Sa DIY panelom nije bilo problema jer sam po potrebi isljučio određene pozicije.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Trulyo, post: 748862, member: 67644"] E ljudi, meni nešto nije jasno - u pitanju je Enfun 2x120w paneli. [MEDIA=amazon]B08C7DYMR9[/MEDIA] Ovako, panel je u boksu 40x160cm, dakle svaki panel podjednako osvjetljava 40x80cm prostora. Lijevo imam u vegetaciji dvije biljke, a ispod desnog svijetla imam stari autos od Dinafema koji bude još 15-tak dana. Lijevo panel držim na 80cm, desni na cca 45cm. Oba su u normalnom načinu, tj vegetaciju - nije prebačeno na bloom i crveno svijetlo. Zajedno troše 135w iz utičnice, znači svaki na cca 67,5w. I problem je što su oba panela na istom driveru, ovo me muči: 1.) Kad prebacim desni board na bloom fazu, isključe se neke plave ledice, a uključe crvene. No luxi mi ispod te biljke padnu sa 50000 na 10000 luxa! Da li to ima veze ili zbog crvenog svijetla se više ne gledaju luxi nego oni "pp" nešto brojevi? Ili bi sad po tome trebao još spustiti panel na razinu da opet bude 50000 luxa? 2.) Kad prebacim desni board na bloom - na lijevom boardu se pojača svijetlo. Točnije, prije prebacivanja je na lijevome oko 20000 luxa što je idealno za vegu, a nakon prebacivanja vrijednost se poveća na oko 35000 luxa, što odgovara tome što desni board slabije svijetli. U biti, ja sam pretpostavljao da luxi ostaju isti, tj da se uključi dovoljno crvenih ledica da zamjeni tu istu snagu od bijelih/plavih. No očito nije tako. Sad sam opet desni board vratio na vegu tj 50 000 luxa ispod biljke na cca 45cm, a na lijevome sad imam 20 000 luxa što mi super odgovara radi vegetacije ovih mlađih biljaka. Mogu tako ostaviti? Mislim da ću kupiti još jedan driver jer ovo mi stvara probleme kad u isto vrijeme imam i vege i bloom fazu. Sa DIY panelom nije bilo problema jer sam po potrebi isljučio određene pozicije. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
Bottom