Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="FatOne" data-source="post: 725166" data-attributes="member: 55817"><p>Meanwellov dimmer mi radi odlicno, njega sam jucer isto namjestio. sad dok je na max (na dimeru) vuce mi 122w, a pali se na nekih 40w... Naravno i on je bio krivo podesen. jer sam izbjegaavao ampera metra ali si me juce natjerao da ga osposobim. Napravio sam skalu na dimeru i sad mogu ljepo dimat od 40 do 120w zeusa sto mi je i previse u 60x60 boxu.. radi na cca 39V i dimam ga od 1 do 3.1A. Kako pojacavam tako se lagano i napon dize do 39.8V. tj max 122w kao sto sam gore naveo. Stavio sam ga na 50cm i 2.7A, i tako ga drzim do kraja. Po papirima 4-7 tjedana, ali mi se nekako cini da to nije amnezia haze..</p><p></p><p>A enfuni su prica za sebe, Prvo stavili su dimere od 250k ohma, dok meanwell navodi od 100k ohma potenciometre, ili 1-10v ili pwm.</p><p>Razlika je velika ovi dimeri max postizu dok dodu do 100k ohma, dalje je mrtvi hod. I s time imam vise od pola dimera bez funkcije..</p><p>Sad po kuci sve pretrazio nemam ni jedan slabiji od 500k ohma.. Jedino imam onaj pwm sto si mi poslao i jos jedan slican koji se da dimat dodatno, moram ga proucit pa cu vidjet ima li koristi.</p><p>Trenutno svaki dimer je drugacije podesen a daju istu kolicinu van. Ne samo sto su krivi nego su i neispravni. (Bas cu im izmjerit otpor dok ih zamjenim.)Inace na dimerima je nekih cca 5% trebalo smanjit. znaci u tih 5% na dimeru je od 76w do 126w. 50w, znaci efektivno mi je nekih 10% dimera ostalo je sviranje u prazno.</p><p><a href="https://www.ebay.com/itm/TAYEE-LA42DWQ-22-10K-22mm-Governor-Rotary-Potentiometer-Inverter-Converter-Resis/262892891966?epid=8030268754&hash=item3d35a32f3e:g:e1UAAOSwuLZY0kAC" target="_blank">https://www.ebay.com/itm/TAYEE-LA42DWQ-22-10K-22mm-Governor-Rotary-Potentiometer-Inverter-Converter-Resis/262892891966?epid=8030268754&hash=item3d35a32f3e:g:e1UAAOSwuLZY0kAC</a> Ovi su dimeru na njima ali oznaka je 250k (Ko ima enfuna nek si provjeri, povuce se ona crna guma na dimeru prema dolje i odma ispod je oznaka. treba bit 100K ako je odgovarajuci dimer. kod mene su sva 3 250k i jedan je bio gratis kontra spojen, pa je i skala obratna...)</p><p>[USER=59027]@0Marac0[/USER] </p><p>Jos jedna stvar mi nije jasna. MOzda ti znas.. ugl srednji panel mogu garit koliko ocu i ne gasi se. znaci jucer dok sam isprobavao oderao sam ga na max drivera na 150i koji w. panel bljesto ko lud tako nekih 5min dok nisam smanjio na 79w kako sam ga ostavio sada. a ovi bocni paneli neidu preko 136w. Sto je isto vise nego bi trebali 120w su deklarirani.. Da mi ih ovo tjeranje na visokoj snazi bez znanja nije nesto pokvarilo ili sto?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FatOne, post: 725166, member: 55817"] Meanwellov dimmer mi radi odlicno, njega sam jucer isto namjestio. sad dok je na max (na dimeru) vuce mi 122w, a pali se na nekih 40w... Naravno i on je bio krivo podesen. jer sam izbjegaavao ampera metra ali si me juce natjerao da ga osposobim. Napravio sam skalu na dimeru i sad mogu ljepo dimat od 40 do 120w zeusa sto mi je i previse u 60x60 boxu.. radi na cca 39V i dimam ga od 1 do 3.1A. Kako pojacavam tako se lagano i napon dize do 39.8V. tj max 122w kao sto sam gore naveo. Stavio sam ga na 50cm i 2.7A, i tako ga drzim do kraja. Po papirima 4-7 tjedana, ali mi se nekako cini da to nije amnezia haze.. A enfuni su prica za sebe, Prvo stavili su dimere od 250k ohma, dok meanwell navodi od 100k ohma potenciometre, ili 1-10v ili pwm. Razlika je velika ovi dimeri max postizu dok dodu do 100k ohma, dalje je mrtvi hod. I s time imam vise od pola dimera bez funkcije.. Sad po kuci sve pretrazio nemam ni jedan slabiji od 500k ohma.. Jedino imam onaj pwm sto si mi poslao i jos jedan slican koji se da dimat dodatno, moram ga proucit pa cu vidjet ima li koristi. Trenutno svaki dimer je drugacije podesen a daju istu kolicinu van. Ne samo sto su krivi nego su i neispravni. (Bas cu im izmjerit otpor dok ih zamjenim.)Inace na dimerima je nekih cca 5% trebalo smanjit. znaci u tih 5% na dimeru je od 76w do 126w. 50w, znaci efektivno mi je nekih 10% dimera ostalo je sviranje u prazno. [URL]https://www.ebay.com/itm/TAYEE-LA42DWQ-22-10K-22mm-Governor-Rotary-Potentiometer-Inverter-Converter-Resis/262892891966?epid=8030268754&hash=item3d35a32f3e:g:e1UAAOSwuLZY0kAC[/URL] Ovi su dimeru na njima ali oznaka je 250k (Ko ima enfuna nek si provjeri, povuce se ona crna guma na dimeru prema dolje i odma ispod je oznaka. treba bit 100K ako je odgovarajuci dimer. kod mene su sva 3 250k i jedan je bio gratis kontra spojen, pa je i skala obratna...) [USER=59027]@0Marac0[/USER] Jos jedna stvar mi nije jasna. MOzda ti znas.. ugl srednji panel mogu garit koliko ocu i ne gasi se. znaci jucer dok sam isprobavao oderao sam ga na max drivera na 150i koji w. panel bljesto ko lud tako nekih 5min dok nisam smanjio na 79w kako sam ga ostavio sada. a ovi bocni paneli neidu preko 136w. Sto je isto vise nego bi trebali 120w su deklarirani.. Da mi ih ovo tjeranje na visokoj snazi bez znanja nije nesto pokvarilo ili sto? [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
Bottom