Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="FatOne" data-source="post: 722414" data-attributes="member: 55817"><p>Slazem se s [USER=52405]@reaktor[/USER] jedino sto je razlika između ovih u chipu na ovim koji si stavio je lm281b sto je nesto stariji chip i malo manje efikasan ali kao sto kazes z nas je dovoljno. Razlika je mala, okom nije vidljiva.</p><p>I nemaju heatsink, koji je po meni na ovim panelima preko potreban iz iskustva preporucujem stavit na svaki panel po pc vent od 80 barem nek puse u panel odozgo i hladi ga. Meni moji sa heatsinkom na 60% snage zavidnu temperaturu postizu (preko 50°c ), obavezno ih hladim.</p><p></p><p>Gore je kolega napisao razliku između zeusa i kineza. Zeus je veci i veci je razmak izeđu dioda pa se ne grije (on je trenutno u malom boxu na100w bez hlađenja i nema problema ne prelazi 40°c.) a kinezi su kinezi sve rade kompaktno i malo. Stavili su heatsink na prijasne modele i rade dobro, za ove koje si stavio ne znm, tj znam da je svjetlo dobro samo je pitanje temperatura i vjek trajanja zbog grijanja.</p><p></p><p>Edit: Sad vidim na ovom screnshootu sto si stavio da vuce max 72w, sto je 50w manje nego enfuni, mozda i mogu bez heatsinka, ali su is dosta slabiji. Ova 3 kom mjenjaju zeusa. 2 kom enfuna/kingbrite ili te kineze. znaci usdeda je nekih 40€ na ovim panelima ali koliko manje date toliko manje efikasnosti dobijete. Ovo je i skuplje od ovih panela koje ekipa uzima.</p><p></p><p>Evo moji enfuni za 70€ po komadu i dalje odlicni, konacno se nasli i sad nema vise problema oko udaljenosti i jacine. Sad im je cjena otisla malo gore, ali svakako ce uzet jos koji u rezervi da imam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FatOne, post: 722414, member: 55817"] Slazem se s [USER=52405]@reaktor[/USER] jedino sto je razlika između ovih u chipu na ovim koji si stavio je lm281b sto je nesto stariji chip i malo manje efikasan ali kao sto kazes z nas je dovoljno. Razlika je mala, okom nije vidljiva. I nemaju heatsink, koji je po meni na ovim panelima preko potreban iz iskustva preporucujem stavit na svaki panel po pc vent od 80 barem nek puse u panel odozgo i hladi ga. Meni moji sa heatsinkom na 60% snage zavidnu temperaturu postizu (preko 50°c ), obavezno ih hladim. Gore je kolega napisao razliku između zeusa i kineza. Zeus je veci i veci je razmak izeđu dioda pa se ne grije (on je trenutno u malom boxu na100w bez hlađenja i nema problema ne prelazi 40°c.) a kinezi su kinezi sve rade kompaktno i malo. Stavili su heatsink na prijasne modele i rade dobro, za ove koje si stavio ne znm, tj znam da je svjetlo dobro samo je pitanje temperatura i vjek trajanja zbog grijanja. Edit: Sad vidim na ovom screnshootu sto si stavio da vuce max 72w, sto je 50w manje nego enfuni, mozda i mogu bez heatsinka, ali su is dosta slabiji. Ova 3 kom mjenjaju zeusa. 2 kom enfuna/kingbrite ili te kineze. znaci usdeda je nekih 40€ na ovim panelima ali koliko manje date toliko manje efikasnosti dobijete. Ovo je i skuplje od ovih panela koje ekipa uzima. Evo moji enfuni za 70€ po komadu i dalje odlicni, konacno se nasli i sad nema vise problema oko udaljenosti i jacine. Sad im je cjena otisla malo gore, ali svakako ce uzet jos koji u rezervi da imam. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
Bottom