Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Сјај" data-source="post: 683529" data-attributes="member: 49381"><p>Aj da pokušam objasniti, to sam naučio ovde na forumu, adri je pisao o tome. Čak je i radio analizu spektra cfl i leda ali to je već nešto drugo. Ranije korišćene sijalice su emitovale svetlost u svim pravcima, haotično. Bez reflektora bi se dosta svetlosti gubilo. Bilo je i prisustva određene količine ostalih boja osim te osnovne koja je označena na sijalici. Kod led dioda nema prisustva drugih boja osim te navedene a izrađuju se uglavnom plave boje pa se raznim filterima menja kelvinaža, i u crvenoj boji, ređe (rade na manjem naponu). Da pojednostavim ako sam ovo zakomplikovao. CFL sijalica hladne boje svetlosti ima određen procenat i tople boje a to je gubitak u fazi vege rasta, jel tako? Led dioda (uz odgovarajući napon i još neke kerefeke, količine fotona...) uvek emituje istu količinu plave svetlost, nema gubitaka u drugim bojama, nema rasipanja svud u krug već je svetlost usmerena. Na kraju svega, najprostije, led je duplo jači u odnosu na cfl.</p><p>Što se tvoga leda tiče, možeš pažljivo izvaditi traku i napraviti neki panel ako si spretan u tome ili još jednostavnije, par grla i par led sijalica završiće ti posao. Pogledaj u temi led sijalice (žarulje) e27 više o svemu a evo kako su to neki napravili.</p><p>[ATTACH]332465[/ATTACH][ATTACH]332466[/ATTACH][ATTACH]332468[/ATTACH]</p><p>Edit: [USER=59027]@0Marac0[/USER] nije dobar tvoj kod. Ovde je SKU675 a ti si pronašao za SKU799. Slažemo se da mu je dobar spektar za vegu!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Сјај, post: 683529, member: 49381"] Aj da pokušam objasniti, to sam naučio ovde na forumu, adri je pisao o tome. Čak je i radio analizu spektra cfl i leda ali to je već nešto drugo. Ranije korišćene sijalice su emitovale svetlost u svim pravcima, haotično. Bez reflektora bi se dosta svetlosti gubilo. Bilo je i prisustva određene količine ostalih boja osim te osnovne koja je označena na sijalici. Kod led dioda nema prisustva drugih boja osim te navedene a izrađuju se uglavnom plave boje pa se raznim filterima menja kelvinaža, i u crvenoj boji, ređe (rade na manjem naponu). Da pojednostavim ako sam ovo zakomplikovao. CFL sijalica hladne boje svetlosti ima određen procenat i tople boje a to je gubitak u fazi vege rasta, jel tako? Led dioda (uz odgovarajući napon i još neke kerefeke, količine fotona...) uvek emituje istu količinu plave svetlost, nema gubitaka u drugim bojama, nema rasipanja svud u krug već je svetlost usmerena. Na kraju svega, najprostije, led je duplo jači u odnosu na cfl. Što se tvoga leda tiče, možeš pažljivo izvaditi traku i napraviti neki panel ako si spretan u tome ili još jednostavnije, par grla i par led sijalica završiće ti posao. Pogledaj u temi led sijalice (žarulje) e27 više o svemu a evo kako su to neki napravili. [ATTACH alt="Screenshot_2018-11-18-09-02-07.jpeg"]332465[/ATTACH][ATTACH alt="Screenshot_2018-11-18-09-02-18.jpeg"]332466[/ATTACH][ATTACH alt="Screenshot_2018-11-18-09-02-32.jpeg"]332468[/ATTACH] Edit: [USER=59027]@0Marac0[/USER] nije dobar tvoj kod. Ovde je SKU675 a ti si pronašao za SKU799. Slažemo se da mu je dobar spektar za vegu! [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
Bottom