Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="420Florist" data-source="post: 604889" data-attributes="member: 60337"><p>Da to je to, samo sam ja izabrao gore u ovom postu 2 x Boarda (platine) i drugaciji drajver pa paralelno spojis ovu gore "moju" verziju od 2 boarda na elg 240-42A-3Y</p><p></p><p></p><p>Znaci, takav jedan board i jedan ELG-150-42A naravno izadju jeftinije..</p><p></p><p>Zavisi na koliko ampera pogonis, recimo:</p><p>[ATTACH]232595[/ATTACH]</p><p>... ja mislim da ako želiš efikasnost, pogotovo lm/w output, onda ćeš sigurno trebati 4x takva boardsa i iste runati na 2.0A (ja i ne bi pogonio na više od 3.0A) pojedinačno na ELG-150-42A, inače ako ne želiš imati 4 drajvera, onda paralelno spojiš ih na jedan drajver <a href="https://www.led-tech.de/en/Power-Supply-MeanWell-HLG-480H-42A" target="_blank">https://www.led-tech.de/en/Power-Supply-MeanWell-HLG-480H-42A</a></p><p>No, proizvođač je meni napisao sljedeće:</p><p></p><p>"on predlaže u svakom slučaju pojedinačno drajvere koristiti za boarde zbog sigurnosti i efikasnosti" prije nego ih paralelno spajati.. </p><p></p><p>Dimenzije boarda </p><p>Width285mm</p><p>Length440mm</p><p></p><p>Ja nisam mjero do sada nažalost još par/lux output, no ta jedna XT verzija do 70-100w (a možeš pogoniti i do 3.5A ~ 140W) dovoljno bude 100% za 60x60 prostora, jedino da pošaljem pvt poruku proizvođaču pa da ga upitam da nema kakav ppfd diagram i footprint mapu..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="420Florist, post: 604889, member: 60337"] Da to je to, samo sam ja izabrao gore u ovom postu 2 x Boarda (platine) i drugaciji drajver pa paralelno spojis ovu gore "moju" verziju od 2 boarda na elg 240-42A-3Y Znaci, takav jedan board i jedan ELG-150-42A naravno izadju jeftinije.. Zavisi na koliko ampera pogonis, recimo: [ATTACH]232595[/ATTACH] ... ja mislim da ako želiš efikasnost, pogotovo lm/w output, onda ćeš sigurno trebati 4x takva boardsa i iste runati na 2.0A (ja i ne bi pogonio na više od 3.0A) pojedinačno na ELG-150-42A, inače ako ne želiš imati 4 drajvera, onda paralelno spojiš ih na jedan drajver [URL]https://www.led-tech.de/en/Power-Supply-MeanWell-HLG-480H-42A[/URL] No, proizvođač je meni napisao sljedeće: "on predlaže u svakom slučaju pojedinačno drajvere koristiti za boarde zbog sigurnosti i efikasnosti" prije nego ih paralelno spajati.. Dimenzije boarda Width285mm Length440mm Ja nisam mjero do sada nažalost još par/lux output, no ta jedna XT verzija do 70-100w (a možeš pogoniti i do 3.5A ~ 140W) dovoljno bude 100% za 60x60 prostora, jedino da pošaljem pvt poruku proizvođaču pa da ga upitam da nema kakav ppfd diagram i footprint mapu.. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
Bottom