Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="Blader" data-source="post: 598531" data-attributes="member: 42804"><p>Gram po watu je super za dobiti.</p><p></p><p>Kada gledamo g/w, treba gledat i površinu. Ako uzmemo metar kvadratni i stavimo 100w COB leda dobit ćemo dosta visok g/w, ali ćemo dobiti niski g/m2. Kako dodajemo W, onda će nam padat g/w, ali će nam rasti g/m2.</p><p></p><p>Normalno, govorim o situaciji kad grower odrađuje svoj posao dobro. Ako imaš manjka prostora stavi više W, a ako imaš prostora onda je isplativije malo raširit.</p><p></p><p>Da uzmemo 250w i stavimo u 0.80 m2 i dobijemo 350g. To nam ispadne 1.4 g/w. Nije loše, ali 350g u 0.80m2 je odlično. S obzirom da danas LED ne troši toliko struje pogotovo u ovim našim manjim growowima, nekako je bolje za gledat g/m2. Ili možda novu jedinicu izvući...</p><p></p><p>1.4 g/w / 0.8m2 = 1.75 g/w/m2</p><p>----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>a kad bi na metar2 izvukli 420g....</p><p></p><p>420g/250w = 1.68 g/w</p><p></p><p>1.68 g/w / m2 =1.68 g/w/m2</p><p></p><p>Da budem iskren, nemam pojma da li ovo uopće drži vodu, a i tek sam se probudio nakon tri dana rada i nespavanja. Ima mi smisla. Znaći g/w podijelimo sa površinom i dobijemo....</p><p></p><p><strong><u>g/w/m2</u></strong></p><p></p><p>i iz ovoga vidimo iako je iz boksa 1m2 veći g/w, ipak je manji g/w/m2.</p><p>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p>Ajmo vidjeti iz još jednog primjera.</p><p></p><p>Ajmo reći da imamo 2.5m2 i 250w, i dobijemo 800 g</p><p></p><p>800g/250w = 3.2 g/w</p><p></p><p>3.2 g/w / 2.5m2 = <strong>1.28 g/w/m2</strong></p><p>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------</p><p></p><p>U današnje vrijeme i površina je resurs, a kod LED-a, najskuplje dođe kupiti ga. Meni su već 30+ dana biljke u 0.8m2 boksu na 125w, što je smiješna potrošnja, a i na biljkama se vidi da im je bilo dovoljno. Sad polako dižem na potenciometru, ali mislim da ću spustiti kad dođe ovaj toplinski udar što najavljuju...</p><p></p><p>Zaključak je da sad kad je LED došao u igru i različiti izvori rasvjete, možda je najbolje gledat g/w/m2. Potrošnja više nije velik problem, već je i površina i normalno, početna cijena opreme.... prije dok je bio HPS to je bila druga priča....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Blader, post: 598531, member: 42804"] Gram po watu je super za dobiti. Kada gledamo g/w, treba gledat i površinu. Ako uzmemo metar kvadratni i stavimo 100w COB leda dobit ćemo dosta visok g/w, ali ćemo dobiti niski g/m2. Kako dodajemo W, onda će nam padat g/w, ali će nam rasti g/m2. Normalno, govorim o situaciji kad grower odrađuje svoj posao dobro. Ako imaš manjka prostora stavi više W, a ako imaš prostora onda je isplativije malo raširit. Da uzmemo 250w i stavimo u 0.80 m2 i dobijemo 350g. To nam ispadne 1.4 g/w. Nije loše, ali 350g u 0.80m2 je odlično. S obzirom da danas LED ne troši toliko struje pogotovo u ovim našim manjim growowima, nekako je bolje za gledat g/m2. Ili možda novu jedinicu izvući... 1.4 g/w / 0.8m2 = 1.75 g/w/m2 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- a kad bi na metar2 izvukli 420g.... 420g/250w = 1.68 g/w 1.68 g/w / m2 =1.68 g/w/m2 Da budem iskren, nemam pojma da li ovo uopće drži vodu, a i tek sam se probudio nakon tri dana rada i nespavanja. Ima mi smisla. Znaći g/w podijelimo sa površinom i dobijemo.... [B][U]g/w/m2[/U][/B] i iz ovoga vidimo iako je iz boksa 1m2 veći g/w, ipak je manji g/w/m2. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ajmo vidjeti iz još jednog primjera. Ajmo reći da imamo 2.5m2 i 250w, i dobijemo 800 g 800g/250w = 3.2 g/w 3.2 g/w / 2.5m2 = [B]1.28 g/w/m2[/B] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- U današnje vrijeme i površina je resurs, a kod LED-a, najskuplje dođe kupiti ga. Meni su već 30+ dana biljke u 0.8m2 boksu na 125w, što je smiješna potrošnja, a i na biljkama se vidi da im je bilo dovoljno. Sad polako dižem na potenciometru, ali mislim da ću spustiti kad dođe ovaj toplinski udar što najavljuju... Zaključak je da sad kad je LED došao u igru i različiti izvori rasvjete, možda je najbolje gledat g/w/m2. Potrošnja više nije velik problem, već je i površina i normalno, početna cijena opreme.... prije dok je bio HPS to je bila druga priča.... [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
Bottom