Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="1310" data-source="post: 572373" data-attributes="member: 39059"><p>Kolege strujiči se složiše, najbitnije, hehe! </p><p>za nas je važno znati LUXi je ono što naše oko vidi, ppfd je ono što biljka vidi i treba. [USER=50399]@hazeri[/USER] samo polako, meni je trebalo pol godine da se usudim pritisnuti tipku RANGE, ne grize haha! Znači dok filteri ne stignu ovo što mjeriš je odokativno, Stipe dobro razumije i s pravom komentira jednobojne (monokromne) i K ( boja koju emitira crno tijelo kod usijanja, u kelvinima mjereno , prvo je crveno usijanje npr. 2700K pa plavo usijanje 6500K a završi sa bijelim usijanjem) (crveni patuljak ,bijeli patuljak u astronomiji). Adri je tu doma u fotonima,elektronici, mi želimo znati s koliko crvenih fotona u cvatnji bombardiramo biljku na svakom centimetru lista cvijeta, onom najbližem svijetlu i onima udaljenim, 120 kad očitamo na RANGE x100 znači da 12000 crvenih fotona udara na tom mjestu a mi ganjamo idealu 600 - 900 ppdf broj fotona korisnih za našu biljku (plavi i crveni fotoni u največem broju, prple i plavi filteri propušaju ne samo plave fotone, crveni propušta samo crvene), dodamo još i prple filter i imamo ppdf, zute zelene naranđaste nijanse spektra su isto tu a mi smo izfiltrirali LUXe (ono što oko vidi u ppdf, ono što biljka treba, najviše koristi u fotosintezi i ostalim procesima (npr. far red za uspavanku, ne možemo očitati a nemere niti jedan mjerni uređaj kojeg koriste za mjerenje na jutubu pa onda prosječnu vrijednost izračunavaju i prikazuju kao apsolutnu, malo morgen, adri je genijalac, domača pamet, mi to mjerimo več godinu dana za manje od 50€ i rezultati se poklapaju s onim 300 -600 u vegi i 600- 900 u cvatnji, 1200 ppdf možmo koristiti sa DLI mjernim jedinicama, dnevna količina svijetla, sat dva, možda i više na dan u fulu a ostalo u ideali. </p><p>Bit če nam zabavno odkrivati mogučnosti naših panela, smanjiti potrošnju struje za spas planeta, jer sa ovakvim kompliciranjem i troškovima ionako nečemo to nikad uštedjeti. Ali čemo se igrati i diskutirati i uzgojiti naj, jednog dana i bolje nego Stipe pod 600WHPS. Adri ima novi panel, 64W, troši za dvije biljke u cvatu, cvatnja neviđena, ne koristi booster ni bakterije ni fency gnojiva. Obečao je dnevnik za dva mjeseca a s ovim tekučim growom, vjerujem da čemo barem u galeriji vidjeti što LED može u rukama znalca fotonike.</p><p>Wejn je matematičar, a matematika potvrđuje i osporava bilo kakve teorije , ako se neda matematički objasniti ni ne postoji niti može postojati. Više vjere u domaču pamet i vještine , ovdje rastu najpametnij, najlijepši i najgroweri na svitu, pogledajte se u ogledalo ako ne vjerujete.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="1310, post: 572373, member: 39059"] Kolege strujiči se složiše, najbitnije, hehe! za nas je važno znati LUXi je ono što naše oko vidi, ppfd je ono što biljka vidi i treba. [USER=50399]@hazeri[/USER] samo polako, meni je trebalo pol godine da se usudim pritisnuti tipku RANGE, ne grize haha! Znači dok filteri ne stignu ovo što mjeriš je odokativno, Stipe dobro razumije i s pravom komentira jednobojne (monokromne) i K ( boja koju emitira crno tijelo kod usijanja, u kelvinima mjereno , prvo je crveno usijanje npr. 2700K pa plavo usijanje 6500K a završi sa bijelim usijanjem) (crveni patuljak ,bijeli patuljak u astronomiji). Adri je tu doma u fotonima,elektronici, mi želimo znati s koliko crvenih fotona u cvatnji bombardiramo biljku na svakom centimetru lista cvijeta, onom najbližem svijetlu i onima udaljenim, 120 kad očitamo na RANGE x100 znači da 12000 crvenih fotona udara na tom mjestu a mi ganjamo idealu 600 - 900 ppdf broj fotona korisnih za našu biljku (plavi i crveni fotoni u največem broju, prple i plavi filteri propušaju ne samo plave fotone, crveni propušta samo crvene), dodamo još i prple filter i imamo ppdf, zute zelene naranđaste nijanse spektra su isto tu a mi smo izfiltrirali LUXe (ono što oko vidi u ppdf, ono što biljka treba, najviše koristi u fotosintezi i ostalim procesima (npr. far red za uspavanku, ne možemo očitati a nemere niti jedan mjerni uređaj kojeg koriste za mjerenje na jutubu pa onda prosječnu vrijednost izračunavaju i prikazuju kao apsolutnu, malo morgen, adri je genijalac, domača pamet, mi to mjerimo več godinu dana za manje od 50€ i rezultati se poklapaju s onim 300 -600 u vegi i 600- 900 u cvatnji, 1200 ppdf možmo koristiti sa DLI mjernim jedinicama, dnevna količina svijetla, sat dva, možda i više na dan u fulu a ostalo u ideali. Bit če nam zabavno odkrivati mogučnosti naših panela, smanjiti potrošnju struje za spas planeta, jer sa ovakvim kompliciranjem i troškovima ionako nečemo to nikad uštedjeti. Ali čemo se igrati i diskutirati i uzgojiti naj, jednog dana i bolje nego Stipe pod 600WHPS. Adri ima novi panel, 64W, troši za dvije biljke u cvatu, cvatnja neviđena, ne koristi booster ni bakterije ni fency gnojiva. Obečao je dnevnik za dva mjeseca a s ovim tekučim growom, vjerujem da čemo barem u galeriji vidjeti što LED može u rukama znalca fotonike. Wejn je matematičar, a matematika potvrđuje i osporava bilo kakve teorije , ako se neda matematički objasniti ni ne postoji niti može postojati. Više vjere u domaču pamet i vještine , ovdje rastu najpametnij, najlijepši i najgroweri na svitu, pogledajte se u ogledalo ako ne vjerujete. [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
Bottom