Meni
Forumi
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
♫ Radio
Dnevnici
Dnevnici Vanjskog Uzgajanja
Dnevnici Unutrašnjeg Uzgajanja
Završeni Vanjski Dnevnici
Završeni Unutrašnji Dnevnici
Novo
Popularne teme
Nove poruke
Najnovije aktivnosti
Članovi
Trenutno prisutni
Forumi
Prijava
Registracija
Nove poruke
Sve teme
Najnovije teme
Nove poruke
Meni
Install the app
Install
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice.
Trebali biste nadograditi ili koristiti
alternativni pregledač
.
Poruka
<blockquote data-quote="waynejohn" data-source="post: 561797" data-attributes="member: 54126"><p>Nikako haz, nema nijedna prednost imati manje rasvjetnih tijela osim eventualno to što je lampa manjih gabarita</p><p>Više rasvjetnih tijela ti dozvoljava da ih goniš na nižoj struji tj. efikasnije a da dobiješ istu količinu svjetla...sad si zamisli da uzmeš još 2 hansa unutra i držiš sva 4 na 90w, šta se desilo?trošiš isto watti(360), vučeš više svjetla iz chipova oko 15-20% nego što vučeš sa 2 na 180w a pokrivenost šta komentirat svaka biljka ima svoj panel...znači manje watti, manje zagrijavanje, više svjetla a pokrivenost ne treba ni spominjat</p><p>Glavna prednost LEDa nad hps-om po meni nije sama efikasnost, DE phillips je na 140 lm/w, cobove uglavnom drže na 140-180, znači nije to sad neka drastična razlika samo u tome...ali sad imat npr. 9 rasvjetnih tijela koji će udarati na biljke iz svih mogućih kuteva i imat jedan izvor svjetla radi veliku razliku u pokrivenosti a to je jako bitno, sama penetracija svjetla kroz list kad se usporede brojke ispada maltene nevažna u cijeloj priči</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="waynejohn, post: 561797, member: 54126"] Nikako haz, nema nijedna prednost imati manje rasvjetnih tijela osim eventualno to što je lampa manjih gabarita Više rasvjetnih tijela ti dozvoljava da ih goniš na nižoj struji tj. efikasnije a da dobiješ istu količinu svjetla...sad si zamisli da uzmeš još 2 hansa unutra i držiš sva 4 na 90w, šta se desilo?trošiš isto watti(360), vučeš više svjetla iz chipova oko 15-20% nego što vučeš sa 2 na 180w a pokrivenost šta komentirat svaka biljka ima svoj panel...znači manje watti, manje zagrijavanje, više svjetla a pokrivenost ne treba ni spominjat Glavna prednost LEDa nad hps-om po meni nije sama efikasnost, DE phillips je na 140 lm/w, cobove uglavnom drže na 140-180, znači nije to sad neka drastična razlika samo u tome...ali sad imat npr. 9 rasvjetnih tijela koji će udarati na biljke iz svih mogućih kuteva i imat jedan izvor svjetla radi veliku razliku u pokrivenosti a to je jako bitno, sama penetracija svjetla kroz list kad se usporede brojke ispada maltene nevažna u cijeloj priči [/QUOTE]
Verifikacija
Objavite odgovor
Forumi
Uzgajanje Marihuane
Oprema za Unutrašnji uzgoj
LED Light Emitiong Diode / COB, E27, Zeus, Hans, Osram, Quantum, Samsung...
Bottom